Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prijateljia me je razočarala prizadela

Prijateljia me je razočarala prizadela

Zadnjič smo bili na nekem pikniku. Prijatljica, s katero se poznava že od otroštva, je mene in mojega moža pred vsemi obtožila za stvar, ki je nihče od naju ni storil. Mož je bil takrat ravno na WC-ju in tega ni slišal.

To, kar je rekla, sploh ni res ampak jaz sem enostavno zablokirala. Zbrala sem komaj toliko besed, da sem ji rekla, kako lahko širi take laži o nama. In to je bilo vse.

Šele doma sem začela premišljevati kakšne stvari je govorila in enostavno ne morem verjeti da je taka. Rada bi ji povedala kar ji gre, a enostavno ne najdem pravih besed. Mož pravi da naj jo pokličem jaz, ker je ona moja prijateljica in ne njegova.

Nekatri znajo v pravem trenutku zbrati prae besede, jaz pa obsedim kot teliček in komaj nekaj izustim.

No, saj še pisati ne znam.Vidim koliko črk sem izpustila. Se opravičujem.

Tudi jaz imam ta “teliček” problem. Nekako ne najdem primernih besed in potem razmišljam kaj vse bi lahko rekla.

Ti ji kar povej kar ji gre, pa čeprav z zamikom.

Ne sekiraj se, ker ni vredno…ne vpletaj se v njeno negativo. Če pustiš njej, da te prizadane in to tako zelo, da še pisat več ne znaš 😉 ji s tem dovoliš, da ti krade energijo. Premisli če je vredno. LAhko ji na kratko poveš (jaz še to ne bi) da se je zmotila in potem adijo. Prijateljice bodo še prišle v tvoje življenje, verjemi.

Srečno!

Ignoriraj jo. To ji bo povedalo več kot bi ji tvoje besede.

Saj mogoče je res najbolj prav, da jo ignoriram. Ampak, kolikor je samozavestna, mislim, da ji ne bo prišlo do živega.

vidis ti imas telicek problem,jaz pa nesramnost problem,ce me nekdo obtozi po krivem..
povej ji v obraz kaj si mislis o njej,ne pozabi dodati se par socnih zraven,zakaj bi nekdo pometal s teboj in ta nekdo celo grdo laze!

Tudi jaz postanem ful nesramna, če me kdo žali ali laže o meni. Tako zelo nesramna sem bila parkrat, da nikomur niti v sanjah ne pride na misel, da bi kaj rekel o meni. Zdaj pa sem že nekaj let lahko samo prijazna. Ker vsak ve, kaj sledi, če…

Jaz sem bila teliček do ene 14 leta, potem pa ne več…

Ignoriranje v takšnih primerih je odraz nezrelosti. Sooči se s to prijateljico, povej da širi grde laži o tebi, zahtevaj pojasnitev, zakaj to počne in zahtevaj opravičilo pred tistimi, pred katerimi je izrekla laži. Če se ne bo opravičila in pojasnila svojega dejanja, ni nobena prijateljica in potem jo lahko ignoriraš. Pa ne zato, ker bi jo hotela s tem izučiti, ampak ker takšnega človeka ne potrebuješ ne za prijatelja ne za znanca.

Če se bojiš, da boš spet zmrznila, si pripravi tekst in se ga nauči na pamet.

Jaz se pa ob takih postih vprašam, kakšne zaboga imate to prijatelje? Dejte no ga srat. To niso nobeni prijatelji. Pa zgodbi tudi ne verjamem. Vsaj med odraslimi ljudmi ne.

Lahko ti povem mojo izkusnjo…:) tega je sicer ze dolgo, pa vendar clovek nikoli ne pozabi…Moja najboljsa prijateljica, za katero bi jaz takrat dala tudi svoje zivljenje, ce bi bilo treba., je moje osebne stvari katere sem SAMO njej zaupala, in ob prosnji, da ne zelim da o tem govori naprej mi je tedaj odgovorila: Osebno sem zelo POCASCENA da Ti meni zaupas in to bom znala spostovati, zato ne skrbi…No, cez 2 meseca je eden druzinski prijatelj slucajno srecal eno njegovo znanko,ki dela ravno tam , kot tista moja “NAJBOLJSA FRENDICA” ha ha in ga je direkt vprasala, ce je res, to in to..iz tega segmenta …haha, takoj sem jo poklicala in ji rekla, da sem se zelo zmotila, ker sem mislila , da je ona moja prava prijateljica, pokazala pa je , da enostavno ni sposobna biti prijatelj , in se to , da jaz enostavno taksnih prijateljev ne zelim imeti ob sebi , in sem zaprla telefon….No, cez ene 3 meseca mi je sicar pisala en sluzast mail, v katerem navaja , da kako je ona boga trpela in jokala, ker sem jo ces prizadela…
Nauk tega: Nikoli vec ne zaupam nikomur…
lp.

never give up:) Good night, Good night! Parting is such a sorrow That I shall say good night till it be morrow W.Sh.

Meni je tudi prvo na misel prišlo, kako si lahko tako osebo ocenila za svojo prijateljico.
Da nisi odreagirala takoj, je za razumeti. A sedaj daj! Pokliči, povej kaj misliš, pa adijo. Ignoriranje je dostikrat obramba nesamozavestnih in boječih, ki se sicer tolažijo, da so s tem nekako “na višjem nivoju ” itn itn……..a v bistvu se samo želijo izogniti reševanju problema.

Če se ne postaviš zase, folk gazi po tebi. Tako to je.

Mene pa čudi, da se vam je to šele zdaj zgodilo. Meni se je to zgodilo v 4. razredu OŠ in od takrat naprej NIMAM ženskih prijateljic, ki bi jim vse zaupala. Zaupam pa moškim. Oni me še niso izdali in so najboljši prijatelji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close