Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Prijateljeva žena ima kontrolo nad njegovim telefonom in računalnikom

Prijateljeva žena ima kontrolo nad njegovim telefonom in računalnikom

Meni je to mimo…res. Ne bi želel, da bi brskal po ženinem telefonu, niti da ona po mojem. Pa ne da kaj skrivam..ampak da povem zgodbo. Od frenda žena nenehno jemlje njegov telefn, da kao nekaj išče na netu. Svoj telefon ima v torbici, ko je na obisku, ko so doma, ga ima kao v drugem prostoru. No, tako se je registrirala še na njegov ipad in imela po dkontrolo vse njegove poslovne maile, viber…skratka vse. Ne gre za nobeno varanje ali skrivanje, ampak meni je to mim, da te ima partner/partnerka v šahu in vse kontrolira. Bolano.

Bolano, da je moj tak, ga steram nekam nekam…
Nimam skrivnosti, ampak mislim, da gre tukaj za zaupanje in da ti nekoga tko nadziraš mi je sick

Travmiranje… na vse, kjer ni tako, kot mislimo, da bi moralo biti?

Vpogled v partnerjev telefon, računalnik, tablico… je lahko nadzor, lahko pa samo stvar priročnosti in podpore. Ko eni nadzirajo, drugi ne.

Če jaz pogledam v partnerkin telefon – lahko nadziram in ji pregledujem SMS-e – lahko pa ji samo na glas berem, ker ji je pravkar priletel SMS, ko ima sama polne roke dela. In obratno – ona meni.

težko je tole sodit..
ampak takole na hitro..
a teb baba pere gate..al jih sam “skrivaš”, … za zaupanje gre..al kako?
se prav gate lahko vid, tvojga “maila” na telefonu pa ne??
tiča tud lahko vid, sms-a pa ne..??
kaj pa denarnica, stanje na računu, tud skrivaš??
kaj pa davčna napoved..diagnoza..???

Jaz imam ženo pod kontrolo. In vse, tudi hčerko in spremljam vse kar natipkata, vse aplikacije, vklopim kamero kadarkoli, slikam in dobim na email… Vse in tako ima tudi sodelavec.

Midva poznava gesla drug drugega in si tudi vzemava telefon za kej poiskat na netu, če je priročno (crkne baterija, telefon v drugi sobi itd). Isto s tablico. Mi pa na misel ne pride da bi brskala po njegovih mejlih ali pa vzemala telefon ko njega ni zraven. Enako on.

Pri prijatelju seveda lahko gre za kontrolo, lahko pa tudi ne. Če njega ne moti, oziroma mogoče še dodam, če njo ne moti če bi on delal isto je verjetno OK

Ima že utemeljen razlog, kaj pa ti veš, kaj sta se onadva dogovorila za njunimi 4imi stenami… Mu je pač verjetno dala še drugo šanso glede na prvo izkušnjo 😛

To so psihično bolne osebe. Moja znanka je žal ena izmed takšnih bolnic. Na svojem telefonu preko neke brezplačne aplikacije sledi svojemu možu in večkrat na uro preveri, kje se v tistem hipu nahaja njen najdražji. Meni se zdi, kot da bi mu nadela pasjo sledilno ovratnico.

Na koncu je itak vseeno ali veš ali ne za afere. Zguba časa. Get a life

Poznam take, ja, in ne razumem.
Pri nas je od nekdaj tako, da pošto (fizično) odpira vsak svojo, maile bere vsak svoje, telefon ima vsak svoj, računalnik ima vsak svoj. Ja, poznam njegovo geslo, tudi FB ima stalno odprt, tudi mail ima stalno odprt, prav tako jaz, pa uporabljava vsak svoje. Ja, se zgodi, da kdaj on kaj pokliče z mojega telefona, če imam ravno jaz določeno številko, ali jaz z njegovega, hkrati pa ne eden ne drug ne bereva zraven še mailov in sporočil. Niti jaz ne odpiram njegove denarnice, če ni njega zraven, niti on moje.
Meni se zdi to čisto normalno. je pa res, da imava rada vsak tudi nekaj svoje samostojnosti in nekako ne razumem parov, kjer se oba izgubita v neki zvezi in je vse samo še midva, najino, individualnosti pa nobene. Mene bi to zadušilo.

Pa ne misli da jo boš ti imela

se strinjam ne bi želela brskati po partnerjevem telefonu, niti po mailih – to mi je osnova spoštovanja sočloveka – čeprav je v vezi z menoj, ni moja lastnina in ima lahko tudi svojo zasebnost… enako pričakujem tudi nazaj – pa tukaj, kot tudi ti praviš, ne gre za skrivanje, ampak za spoštovanje osebe kot celote in njegove zasebnosti… jaz bi brez problema delila vse info iz telefona s partnerjem čisto iskreno, nič ni za skrivat, ampak gre pa za spoštovanje, da se nekomu ne brska po njegovih stvareh – in to je tudi temelj zaupanja in zdrave veze.
Vsak partner je v vezi ot sam svoj, kot celota, ni nikogaršnja lastnina,da bi si kdorkoli lahko lastil pravico špijuniti za nekom, brskati po njegovih stvareh…
če je zaupanje in iskrenost lahko vpraša kaj jo skrbi in dobi iskren odgovor… če ne zaupa… potem taki odnosi že niso več zdravi in je problem tukaj in se z brskanjem zahrbtnim nič ne reši.

težko je tole sodit..
ampak takole na hitro..
a teb baba pere gate..al jih sam “skrivaš”, … za zaupanje gre..al kako?
se prav gate lahko vid, tvojga “maila” na telefonu pa ne??
tiča tud lahko vid, sms-a pa ne..??
kaj pa denarnica, stanje na računu, tud skrivaš??
kaj pa davčna napoved..diagnoza..???
[/quote]

tudi jaz imam dostop do moževih telefonov, maila, viber, fb , insta… . Če ima kaj za skrivat potem samo pomeni,da ta človek ni zame.

Skupaj sva 28 let. Ne vem, če sem v tem času parkrat uporabila njegov telefon, zagotovo pa nisem ne brskala ne brala njegovih sporočil oz gledala zgodovino klicev…. niti on meni.
Računalnik, mejle, fb imava vsak svoj in niti ne vem ali ima kaj po geslom niti kako je geslo. Pa me niti ne zanima.
Ko mu zvoni telefon se mu običajno samo zaderem :-)), nikoli pa ne pogledam.kdo kliče. Ko pride do telefona pogleda sam. In obratno.
Ja, tudi trr imava vsak svoj.

Tisti, ki imajo to urejeno drugače, pač imajo. Ne zdijo se mi čudni, mi pa tak sistem ni všeč

Koliko od vas ima narejen test DNK, s katerim veste 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je otrok res vaš?

Imam vsa gesla, vem vsa uporabniška imena, tudi geslo za elektronsko banko in PINe kartic.
Enako mož vse za vse moje zadeve.

Pa mislim, da ni še nikoli preverjal mojega TRR, jaz njegovega nisem, sva pa recimo skupaj naročevala in plačevala prek interneta.

Telefone imava zaklenjene z gesli, enako tablice, pa se včasih, ker je tako bolj praktično, ob zvonenju oglasim jaz na njegovega ali pa on na mojega – npr.kliče moj oče, jaz pa sem v kopalnici, seveda se mož oglasi in poklepetata, dokler jaz ne pridem. Ali pa kliče njegov brat in midva poklepetava, dokler mož ne pride. Tudi skupni prijatelji vedo, kako se oglašava.
Ne oglašava pa se na neznane številke drugega telefona, na svojem se vsak oglaša na vse številke.
In ne oglašava se na službene telefone drug drugega.

Po več kot 20 letih partnerstva verjameva, da si lahko toliko zaupava in da noben od naju zaupanjane bo zlorabil.

Simpl, dobra primerjava 😁. Se strinjam, če nimaš kaj skrivat, in če ti ne teži glede tega, kaj pišeš, to ne moti. Men je ta odkritost odprt telefon, računalnik, samo še dodaten filing pripadnosti in varnosti. Komot imam vse odprto in logično mi je da se lahko gledat.

Meni je vseeno, če gleda po mojih stvareh. Gesla ima vsa, jaz tud njegova. Se ne obremenjujeva s tem. Ne doživljam tega kot kontrolo.

Čisto odvisno. Lahko se gre za osebo, ki ima težave z lastno samozavestjo.
Bolj pogosto pa je tole obnašanje zaradi skrivanja in laganj druge strani.

Tisti ki nimamo skrivnosti pred nekom kot je partner, ki naj bi ti bil najbolj zaupna oseba ( kdo če ne ravno on/ona) nimamo težav s tem.

Pri nas je podobno, le da imajo tudi otroci vsa najina gesla in midva njihova.

Racunalnikov imamo 5, trije stacionarni, dva prenosna in ta dva obcasno vsi uporabljamo.
Tablici imamo 2, vsem na voljo.

Res je pa tudi to, da ce ze uporabimo drug telefon, da kaj pogledamo, ce je kaj na hitro, se gre, drugace si gremo pa iskat svojega, ker smo ga navajeni in nam je na tujem vse nekaj cudno in drugace. Jah, osebni telefon se ne rece brez veze 😁

Mi na kraj pameti ne pade, da bi dovolila, da me kdorkoli nadzoruje. Glede cesarkoli. Nimam kaj skrivat, nadzor je pa out of question. Posodim telefon, ce je slucajno taka situacija, in ce nanese si sposodim telefon za surfat. Ampak, da bi pa v tem casu karkoli osebnega kdo preverjal … ni sans.
Zaupanje mora bit obojestransko, drugace je brez veze.

Thats it! pravilno, se strinjam.

Dokler ima samo žena kontrolo nad njegovim telefonom in računalnikom je še vse v redu.

Midva pa imava vse odprto in popolnoma dostopno od TR, do vseh naprav. Kako si šele midva zaupava?
PS
Če partnerju toliko ne zaupaš, da mu daš vse svoje na razpolago, se je brezveze iti partnerstvo.
To, kako pa gledajo drugi na to, da uporabljam njegov telefon, račun, prenosnik, gmail…..pa se mi gladko žvižga.
PSS
Še na maile odgovarjava drug drugemu, da o SMS-jih ne govorim.

Po čem sklepate, da veste vsa gesla? Kot, da je težko ustvariti en mail in ga imeti zase. Moja tudi misli, da si vse zaupava.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close