Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prihajate iz dopusta utrujeni ?

Prihajate iz dopusta utrujeni ?

Najnovejša Mangrat tragedija – misija nemogoče ko smo zgubili 2 Slovenska državljana je zgovorna.
Kljub zelo dobri telesni pripravljenosti sta čakala na upanje – kakšno upanje je na vrhu 2700 m.n.v.
visoke gore z 1km prepadom in več kot mestrom snega , in sevenim vetrom tja do 150 km ura.

To niso heci dragi moji – in da se vrnem k potovanjem.

Kakor se stvari po točno določenih klišejih ponavljajo – se ne v nobeni drugi industriji.
Pomislite na uboge nemške mamice z pregrešno dragimi kolesi z prikolicami v katerem imajo dojenčka – tveganje ni nič manjše kot pr prejšnjem primeru – kako rinejo na mangratsko sedlo.
dovolj je en malce hitrejši avto – in spet smo pri misiji nemogoče. kaj žene turiste va take ekstreme kot je z kolesom z prikolico na mangratsko sedlo z dojenčkom res ne vem , potem pa v teniskah na najtežjo in naj nevarnejšo Slovensko goro.

Ko taki turisti pridejo domov rabijo še enkrat toliko dopusta d apridejo k sebi.

Tako opevani Bovec je zelo dobro deujoča Turistična industrija, ki drago računa adrenalisnke športe, za poškodbe ne odgovarja, in mnogi turisti se bovca spominjajo na invalidskem vozičku.

januar 2005 – 6 dni v gorah – nekaj tednov kasneje zelo težka gripa
je moj osebni primer, no vsaj utreujen nisem prišel domov.

kakorkoli že – potujte kakor vam je drago – a ne pričakujte da bo kdorkoli8 ki dela v turistični industriji naredil nekaj za vas zastonj. In ne poskušajte z turistično evforijo ne z čustvi, ne z denarnicami v avtih in večni vprašanji ali lahko gremo naprej. V turizmu je potrebno vse plačan – ali pa ostati doma. In verjamite mi da vam nihče po 8 urah šihta ne bo iskal sobe. Če si je sami ne boste poiskali vam je ne bo nihče. In toliko opevana hrvaška. Ni lepšega kot več kot 15 ur v avtu – savni na eni najbolj nevarnih avtocest Evrope.

Jaz sem se že zdavnaj odrekel takemu turizmu, Planicam in pijančevanju.
Planica je zame najlepša kadar tam ni niti enega turističnega avtobusa,
in kadar v domu tamar sedim za mizo cel popoldne in se pogovarjam z gosti.

Hitite kakor vam je drago na dopustu – jaz ne – sem se protestno usedel na pločnik v Trbižu za več kot eno uro leta 2004 , v tem času je mimo mene hitelo več kot 1000 turistov ? kam ?

Hja, še nisi slišal, da avti niso več savne? In po 15 urah si že v Grčiji, he he…Ko toliko razmišljaš kaj se ti lahko zgodi ko kam greš, vedi, da te lahko avto povozi v domačem kraju ali pa ti slika pade na glavo, če ti je namenjeno…Pa še to…res je žalostno, da nimaš svojega življenja in se sekiraš in razmišljaš o drugih.Tvoji posti mi dvignejo pritisk, ha ha, vsaj za nekaj so dobri, imam namreč prenizkega.

Mejni prehod Dragonija: od juija do avgusta: najmanj ena ura čakanja, nato poniževanje hrvaške policije in carine, nato naslednje ponižanje: Izguba vsaj 1 % pri menjavi €vrov v kune, nato predor sv. rok če potujete proti Splitu, nato vas oderejo v restavraciji, klima v avtu vam dela, a to vam nič ne pomaga če se vam kakšen hrvat zabije v avto,
in če pridete iz slovenije preko hrvaške v 15 urah v grčijo ste več kot
turisti – po hrvaških cestah ?

Izven sezone že, ne posploševat, še nikoli nisi potoval dol, samo kar bereš, jaz sem bila že velikokrat, vsako leto vsaj 3x, Dalmacija, pa se mi še ni zgodilo nič od tvojih naštevanj. Nesreče se lahko zgodijo kjerkoli, kar se pa odnosov tiče, kakršen si ti do drugih, so drugi do tebe. In časopisi vs eprenesejo in nacionalizem tudi, da ne govorimo o politiki…

lordwales, ma ti pa imaš probleme sam s sabo, a???

Na Dragonji smo največ čakali pol ure. Hodimo v Istro kar pogosto. Vedeti je treba ,kdaj potovati.Samo enkrat se nam je zgodilo,da smo iz LJ do Kopra rabili 2,5 ur. Tudi Sv Roko nam za enkrat še ni delal težav- v zadnjih 2 letih smo tam skozi potovali 5x. Mogoče smo res imeli srečo! V Dalmacijo ponavadi potujemo ponoči-manj gužve,hladneje…. Iz Istre pa se ob nedeljah zvečer vračamo v LJ po 22h in res nimamo problemov. Mogoče res preveč bereš “potovalne prilike in neprilike”. Če se ti pa vse to dogaja, poskusi malo spremeniti čas potovanja….pa čimveč pozitivnih misli. Lep pozdrav Tina

Lord na Hrvaško ne potuje, torej…Le zakaj potlej komentarji? Lord pusti nam živeti kot želimo mi in nam ne pridigaj, še posebno ne o tem kar sploh ne veš. ja, seveda in pozitiven misli ti želim tudi jaz, saj iz tebe o vseh stvareh govori en sam pesimizem.

Izguba vsaj 1 % pri menjavi €vrov v kune

Ta mi je najboljša:)

LP

Ja, jaz se tega ne bi niti spomnila :-).

Dragi moji – danes sem imel v službi izlet Slovenskega kulturnega društva iz Pule, dan prej sem v Kosovelovi knjižnici poslušal in gldel dvojezični zbornik / Slovenska manjšina v Italiji in italijanska na hrvaškem / Projek z €vro sredstvi, na Slovence na Hrvaškem še pomisli niso.

Kar težko je verjeti, da večina Slovencev ki je bila pri meni ne govori več Slovensko, oziroma z velikimi težavami, nekaj jih govi normalno. A daleč od dobre Slovenščine!

Vse te zgodbe o Hrvaški, ja gospa mi razlaga da če zamenja €vre v kune ogromno izbubi, vsi ki ste menjavali iz valute v valuto to poznate, pa verjetno tud poznate, kako diskriminatorno je obnašanje Hrvaške do Slovenije.

Ni toliko da nočem na Hrvaško, povedal sem da izven Slovenije in zamejstva ne grem kot turist, ampak službeno, z povrnjenimi stroški. Sem uspešen literat – ki v pol ure napiše vsaj 2000 znakov, in še popravi Slovnico in besedno strukturo. Ko smo že pri BESEDNI STRUKTURI – ZAKAJ SE BRATI HRVATI NE NAUČIJO SLOVENŠČINE, NAMESTO DA SE SLOVENCI TRUDIMO PO HRVAŠKO?

Čes sem se jaz lahko naučil aktivne Angleščine, pa mi moja lenoba največkrat ne pusti učenja z cd in knjig, če lahko govorim pasivno Italijansko, in da poznam nekaj nemških besed kljub temu da Nemških knjig že dolgo nisem od blizu videl potem se lahko tudi Hrvati v turizmu naučijo Slovenščine.

Smo v €u , in država ki ne pusti direktnega plačevanaj z €vri je daleč od demokracije

Hja, jaz kune kar v Sloveniji kupim, pa ni provizije…Sicer pa, midva žal ne bi našla skupnega jezika, bom kar odnehala, saj se tudi s tvojim zadnjim postom ne strinjam, niti ne verjamem določenih stvari. LP!

ne splaca se prerekati z lordijem.on je kot osel.

Lordi pa slovnica???????????? :)))))))))
Slovenščina se ne piše z veliko začetnico. Slovnica napisana z veliko?????

Ni provizije?
Spet ena močna,
pri vsaki menjavi iz valute v valuto je razlika med prodajnim in nakupnim tečajem , provizije dodatno ne plačamo, a kune kupimo po slabšem tečaju kot ga dobimo pri prodaji.
se pravi, če zaslužite v kunah ste na boljšem, če pa služite v €vrih pa na slabšem. razlika znaša približno 1 % !

Da ne govorimo o tem, da je hrana in storitve na hrvaškem dražja,
da povprečni turist na hrvaškem za teden dopusta porabi najmanj 500 €vrov, da noben turist ne pomisli da bi lahko zmanjšal stroške pri nakupovalnih vrečkah, sladoledih ki niso kupljeni v trgovini in pri pijačah v lokalih.

Problem turizma je bežanje, a ko pridete domol dragi moji pa so izpiski, največkrat dolgi.
Človeška želja videti in doživeti svet je neizmerna, in je ni industrije na tem svetu kjer bi se strari toliko ponavljale. Toliko ponavljale.

Tipičen turist je oseba ki se mu neprestano mudi , ki bo kupil spominke ki so na dosegu roke , tiste ki so 2 , 3 metre stran pa ne , da je anjbolj pogosto vprašanje kakšen je urnik , in d aje treba 10000 povedati da se ob ponedeljkih ne dela , da morajo sami do gostilne in prenočišč pa posebno avstrici težko razumejo , a ker jih nobeden ne pelje , grejo sami / mislim pohodnike /

Tipičen turiste je nezahteven , kar naprej ponavlja napsie kijih srečuje ob poti , in hvaležna stranka.
in da sem brez dopusta do julija me niti anjmanj ne moti , važni9 so lucky mondays.

in hitri adsl. tako imam dostop do vseh informacij.

No, tako po tvoje, čisto teoretično, vsi pa nismo tipični turisti, hehe… In še zmeraj se s tabo ne strinjam.Kar se tiče interneta, tvojega hitrega ADSL, sem ga jaz imela pred petimi leti( in mislim, da večino tukajšnjih uporabnikov tudi), sedaj sem šla pa na isto hitri in enkrat cenejši T-2. Toliko o tem o čemer se hvališ in si ves navdušen.

Adsl pred 5 leti? Zamenjala si z isdn.
t2 – to isto kot siol
tipični turisti – poskusi delat v turizmu, pa bo vse jasno.

Ne ti meni, da sem se zmotila, julija 2002 sem dobila ADSL, seveda sem takrat zraven morala vzeti še ISDN, kar sedaj ni treba. Pa še drago je bilo takrat zelo. T-2 je popolnoma druga firma kot SIOL, je isto hiter kot ADSL, le da je enkrat cenejše, tudi telefonski pogovori – je prvo v Sloveniji, ki ponuja storitve na osnovi FTTH tehnologije širokopasovnega dostopa.
K sreči, da niso vsi turistični delavci takšni kot ti. Žal je že tako, da tudi delavci v turizmu, torej vključno s tabo živijo od takih( kot ti praviš) turistov. In bi jih moral spoštovati. In ker si javno tukaj na forumu, če jih ti ne, le kako bodo oni tebe? Malo se zamisli…
Je pa tudi res, da ne moreš vreči vseh v en koš, vsi niso tipični in verjetno takšnih netipičnih ti ne srečaš, saj ne bodo nikoli prišli do človeka, ki jih ne spoštuje.
Se opravičujem, nisem hotela biti groba, le upam, da se malo zamisliš…

No ja, vse kar lahko rečem da sem od celodnevnega dela sesut, in povej mi kakšna je razlika med 26 €vri na mesced za 1mb dostop pri siolu in nobenih ovir pri uporabi siolovega maila in nekaj manjši naročni pri t 2 in težavah pri pošiljanju siolovih mailov preko t2, če še ne veš, imeti siolov mail pomeni imeti ugled, glede turističnega nakladanja pa poskusi delat v turizmu in se pogovarjat z turisti. Še dobro da berem čudovite pasje čase , denarja pa je v turizmu manj kot v ostalih industrijah, in prekurjenost je stalni pojav.

t 2 ima neprestane pritožbe
in o turizmu največ vedo prav turisti,
kako pa je delat v turizmu ve vsak zaposlen.

Zopet pišeš o nečem kar samo slišiš ali si izmišljuješ…dobivam veliko siolovih mailov, pa mi noben ne potoži, da bi imel težave pri pošiljanju, niti nimam jaz nobenih težav, do sedaj še resnično nikdar. Velikokrat mi je prej zmrznil ADSL, pa sem morala ven iz vtičnice vleči in znova vklopiti…Joj, in izjava, da je siolov mail imeti ugledno…:-), da ne počim od smeha…Morda je imeti ugledno le mail kakšne ugledne institucije kateri kdo pripada in ji lahko le nekdo, ki je strokovnjak za le to, in ga imajo lahko le določeni, ne pa mail, ki ga lahko dobi vsak…
Kar se tiče turizma moraš biti človek za to, imeti veselje do tega dela. Očitno ti nisi…Škoda, da vsi nimamo možnosti delati v turizmu, vsekakor bi jaz v tem uživala in ljudem takšnim in drugačnim nudila kar pač želijo, čeprav bi se meni morda zdelo nezanimivo…Če te delo veseli niti prekurjenost ni težava… LP!

bla, bla, bla,

optimistka nameto nakladanja raje v naravo

Me pa res zanima kdo tukaj kar naprej naklada o sebi, pojdi raje v naravo. Mi pa počnemo marsikaj, samo ti ne veš, ker ne nakladamo o tem. Če ne želiš komentarja, pač ne piši in ne nakladaj o sebi. OK?

Imam občutek – da spet nakladaš!

Če ker naklada, si to ti LORD !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close