pri telesni vadbi slišim in čutim malo “pokanje v hrbtenici in bokih, sklepih, kaj je to??
Živjo, dolgo časa nisem bila redno telesno aktivna in zdaj sem se odločila, da moram spet vsak dan potelovaditi. Delam vaje za celotno telo in ko recimo ležim na tleh in stegnjene noge dvignem navzgor, začutim v hrbtenici malo pokanje, boli me nič, samo občutek pa ni prijeten. Enako recimo, če dvigam noge v različnih položajih, to slišim v bokih.
Sem samo malo zakrnela in bo sčasoma to minilo, ali moram do zdravnika, je še kdo imel kaj podobnega? Stara sem pa 47 let in drugače zdrava. Nisem debela, suha pa tudi ne, saj sem cel dan v gibanju, samo redno pa že dolgo nisem telovadila in sem čutila, da počasi telo postaja vse bolj okorno in zato ga želim spet spraviti v gibčnost.
zdaj sem na netu prebrala izjavo enega zdravnika, da je to pokanje v sklepih in da ni nič hudega, da to ni bolezen, pač poka. Da enim že pri 12, enim kasneje, enim nikoli.
Okej, mene pa zanima zakaj do tega pride in ali se to lahko omili, zakaj to pokanje sploh nastane.
Pri meni poka samo pri določenih gibih med telovadbo.
Forum je zaprt za komentiranje.