Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri sosedih NIKOLI ne kuhajo!

Pri sosedih NIKOLI ne kuhajo!

Imam sosede, 4-člansko družino. Oba starša na socialni, hči študira, sin še v osnovni šoli. Za vsak obrok gredo jesti ven, 4 krat na dan v trgovini, vnovčijo vse subvencije za stanovanje, hrano v šoli itd. Ampak hodijo skozi ven jest in to vsi!! Kako si lahko to privoščijo?

Zgrožena sem, da si noben ne želi skuhati česa. Mislim, da nimajo kuhinje. Sem enkrat pokukala notri in imajo čisto novo, brez praske!

Naj vprašam ali jim naročim terapijo pri psihiatru?

Bolan avtor, bolana tema, bolan sč.

Terapijo pri psihiatru naroči za sebe. Ali pa jim ti začni kuhati.

Pri nas kuhamo dva so trikrat na teden. Raje naročamo Wolt, ali jemo zunaj. Je veliko bolj enostavno, čeprav precej dražje.  Kuhanje, nabava in pospravljanje kuhinje je velika potrata časa.

Mam eno tako res visokoizobraženo kuslico ? v bloku. Pekarna pa wolt. To je to. In če bo mama bo še vedno tko. Natepava jo pa rokodelska polopica. Ne može selo iz seljaka.. Nizki standardi.

Odgovor na objavo uporabnika
Ava872, 03.08.2024 ob 14:20

Pri nas kuhamo dva so trikrat na teden. Raje naročamo Wolt, ali jemo zunaj. Je veliko bolj enostavno, čeprav precej dražje.  Kuhanje, nabava in pospravljanje kuhinje je velika potrata časa.

Kaj pa lenoba? Zanikrnost? Kako lahko pretežno jeste: postano, procesirano in neekološko hrano? Ste še vsi zdravi? Rak/alergije/dermatitisi..? Še nič? Otroke imet na taki hrani pa vodi v zaostalost zaradi pomanjkanja hranil (ni enako kot kalorije) in predvsem prežetost telesa s pesticidi, konzervansi, hormoni/motilci.. . Vsak 4 v razvitem svetu ima raka, duševne bolezni so v porastu, enako alergije itd. Od česa boste vi zdravi? Potrate časa, je dražje..je razum res že ves šel? Hrana-zdravje je edini pravi argument.

Tako je to videt, ko imajo eni in drugi subvencionirano najemnino, hrano pa kaj se……… posledicno visek casa koristijo za vtikovanje v sosedov kroznik.

Življenje ni pošteno, 03.08.2024 ob 13:20

Imam sosede, 4-člansko družino. Oba starša na socialni, hči študira, sin še v osnovni šoli. Za vsak obrok gredo jesti ven, 4 krat na dan v trgovini, vnovčijo vse subvencije za stanovanje, hrano v šoli itd. Ampak hodijo skozi ven jest in to vsi!! Kako si lahko to privoščijo?

Zgrožena sem, da si noben ne želi skuhati česa. Mislim, da nimajo kuhinje. Sem enkrat pokukala notri in imajo čisto novo, brez praske!

Naj vprašam ali jim naročim terapijo pri psihiatru?

Terapijo naročite ja, ampak za vas.

No, mi tudi kuhamo le takrat, ko smo ves dan doma. Navadno za vikend. Mož je v službi, jaz tudi. Večerjamo kaj lahkega. Mlajši sin je med letom v dijaškem. Če se nam slučajno je pica, jo naročimo. Vsekakor grem tudi v nedeljo raje na plavanje ali na motor, kot da bi ostajala doma zaradi kuhanja. Sin pa ni razvajenec in zna v najstniških letih tudi kuhati, če je slučajno sam doma. In glede na to, da sem med tednom vsaj 10 ur na dan odsotna zaradi službe, mislim da nisem lena, ker ne kuham. Moj prosti čas mi je pomemben in ga izkoristim za tisto, kar meni nejbolj uszreza. Kaj delajo drugi in kaj si o meni mislijo, ni moja stvar. Pika. Konec.

Pa saj še ni petek za bolane zgodbice. 🙂

lol očitno imajo dovolj od vas sužnjev da si lahko hrano naročijo kaj pa to aaa?? zaj pa mrš delat da bomo mi lahko še naprej jedli hrano iz dostave kekec en 😀 ti pa žri tam hrano ko ti jo skuhajo že zjutraj pol pa to žerete. hahahhaha 😀 sužnji ste vi kekci pravi 😀 samo pejd delat pa ne lajaj  ker rabim jutri zajtrk..tko da mrš na šiht

To ni tvoja stvar.

hehehe336, 14.08.2024 ob 18:20

Pa saj še ni petek za bolane zgodbice. 🙂

Tole je še slabše zastavljeno kot petkove zgodbice… ?

hehe147, 14.08.2024 ob 21:40

lol očitno imajo dovolj od vas sužnjev da si lahko hrano naročijo kaj pa to aaa?? zaj pa mrš delat da bomo mi lahko še naprej jedli hrano iz dostave kekec en 😀 ti pa žri tam hrano ko ti jo skuhajo že zjutraj pol pa to žerete. hahahhaha 😀 sužnji ste vi kekci pravi 😀 samo pejd delat pa ne lajaj  ker rabim jutri zajtrk..tko da mrš na šiht

He he, reala! To je to. Delat hlapčki,da bo za socialkarje,migrante, združitev družin…za prvorazredne državljane.

Naroci jo sebi

Kako zdaj – nimajo kuhinje ali imajo kuhinjo brez praske?

Ja vem, da je stara tema, ampak pri zgodbicah je treba biti pozoren tudi na malenkosti!

Stara forumašica (res ta prava), 24.08.2025 ob 11:20

Kako zdaj – nimajo kuhinje ali imajo kuhinjo brez praske?

Ja vem, da je stara tema, ampak pri zgodbicah je treba biti pozoren tudi na malenkosti!

Pa, Barca, te nikoli nič ne izuči? Ne zmoreš iz svoje kože?

A to si skozi ključavnico brez lukenj pokukala? ?☺️☺️☺️

Anonimno 7674, 24.08.2025 ob 11:31

Pa, Barca, te nikoli nič ne izuči? Ne zmoreš iz svoje kože?

A spet pišeš bedarije?

Resno govoriš? Jaz ne vem, ali jedo, ali ne, ali kuhajo , ali jedo zunaj. Me to res ne zanima. Eni ljudje so (ste) res čudni. Razloži, kako prideš do vseh teh podatkov sploh? In-  ali te to res zanima?!

Ne vem kako ste lahko tako leni, da se vam ne da v trgovino, skuhat in pospravit, da raje jeste uno postano hrano, ki jo prinesejo umazani smrdeči Indijci. Ko že vidim tiste modre škatle Wolt v katerih nosijo hrano kok so umazane mi gre na bruhanje. Nikoli ne bi tako naročila hrane.

tim to resno, 24.08.2025 ob 12:32

Resno govoriš? Jaz ne vem, ali jedo, ali ne, ali kuhajo , ali jedo zunaj. Me to res ne zanima. Eni ljudje so (ste) res čudni. Razloži, kako prideš do vseh teh podatkov sploh? In-  ali te to res zanima?!

To zgoraj je bilo za avtorico teme.

Kati626, 14.08.2024 ob 18:17

No, mi tudi kuhamo le takrat, ko smo ves dan doma. Navadno za vikend. Mož je v službi, jaz tudi. Večerjamo kaj lahkega. Mlajši sin je med letom v dijaškem. Če se nam slučajno je pica, jo naročimo. Vsekakor grem tudi v nedeljo raje na plavanje ali na motor, kot da bi ostajala doma zaradi kuhanja. Sin pa ni razvajenec in zna v najstniških letih tudi kuhati, če je slučajno sam doma. In glede na to, da sem med tednom vsaj 10 ur na dan odsotna zaradi službe, mislim da nisem lena, ker ne kuham. Moj prosti čas mi je pomemben in ga izkoristim za tisto, kar meni nejbolj uszreza. Kaj delajo drugi in kaj si o meni mislijo, ni moja stvar. Pika. Konec.

Kati, to so samo izgovori, imam 3 otroke, delam vsak dan cca.9 ur in vsak dan kuham in imamo pozno kosilo okoli 17-18 odvisno in potem še večerjo. Vse se da, če se hoče, samo organizirat se je treba.

Nespametno prepuščanje usode v tuje roke, 03.08.2024 ob 15:38

Kaj pa lenoba? Zanikrnost? Kako lahko pretežno jeste: postano, procesirano in neekološko hrano? Ste še vsi zdravi? Rak/alergije/dermatitisi..? Še nič? Otroke imet na taki hrani pa vodi v zaostalost zaradi pomanjkanja hranil (ni enako kot kalorije) in predvsem prežetost telesa s pesticidi, konzervansi, hormoni/motilci.. . Vsak 4 v razvitem svetu ima raka, duševne bolezni so v porastu, enako alergije itd. Od česa boste vi zdravi? Potrate časa, je dražje..je razum res že ves šel? Hrana-zdravje je edini pravi argument.

Govoriš o naročeni ali doma kuhani hrani? Naj ti povem, da je nekje naročena hrana veliko bolj kakovostna kot marsikdo skuha. Tudi iz trgovine ni vedno zdravo. Velikokrat naročimo pa je zelo dobro in zdravo, sem opazila. Nekaj časa sem jedla sosedino hrano in hudo zbolela  – pomanjkanje hranil itd… Nato sem naročila za probat (zdaj redno) kosilo iz ene posebne restavracije, ki prav posebej kuhajo in pripeljejo na dom. Zdravo, domače, raznoliko. S to hrano sem se pozdravila! 10 eur na porcijo. Juha, glavna jed, solata, včasih sladica.

Kako veš, da kdo kuha, da ne kuha in predvsem, zakaj eno ali drugo? Dalje , koliko zaslužijo? Kako veš, avtorica? A ti kaj kuhaš doma? Mogoče ne, saj cele dneve špioniraš in loviš na ušesa. Raje kaj skuhaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close