Pri mami pri 34ih
Kot prvo to ni tvoj problem, temveč njegov. Sicer pa je razlika med tem, ali želi imeti punco, pa je slučajno trenutno nima, ali pa sploh ne kaže posebnega zanimanja za ženske. Možno je, da je prezahteven ali sploh ne ve, kaj želi. Možno je, da ima kako slabo izkušnjo iz preteklosti (upajmo, da ne gre za to, da se je kakšna mamica vmešavala v njegovo zvezo). Matere svojim sinovom pogosto vcepijo v glavo kakšna je primerna ženska zanje in glej ga zlomka, nikakor ne morejo najti takšne, ki bi bila všeč njegovi materi. :)))
Kot prvo to ni tvoj problem, temveč njegov. Sicer pa je razlika med tem, ali želi imeti punco, pa je slučajno trenutno nima, ali pa sploh ne kaže posebnega zanimanja za ženske. Možno je, da je prezahteven ali sploh ne ve, kaj želi. Možno je, da ima kako slabo izkušnjo iz preteklosti (upajmo, da ne gre za to, da se je kakšna mamica vmešavala v njegovo zvezo). Matere svojim sinovom pogosto vcepijo v glavo kakšna je primerna ženska zanje in glej ga zlomka, nikakor ne morejo najti takšne, ki bi bila všeč njegovi materi. :)))[/quote]
Se strinjam 🙂
Če mu ni do tega, mu pač ni; s samskim življenjem ni nič narobe, tako da ne bi rekla temu pojavu “problem današnje generacije”. [/quote]
Kateremu moškemu ni do “babe”? Še župniki se jim ne odrečejo. ;))[/quote]
No, ne jemati dobesedno, mišljeno je bilo, da mu ni bilo do resne zveze z dečvo, ne da mu ni nje. Celibat pa je tako ali tako ekstremni nesmisel in “živi” zgolj na papirju :-))
Jaz sem razumel materino zaskrbljenost bolj v smeri, da mu sploh ne uspeva dobiti ženske niti za to, da bi skupaj igrala človek ne jezi se, kaj šele dolgoročno zvezo.[/quote]
Ne vem, če to drži. Pohvalila se je oz ga je, da ima mnogo prijateljic (morda igra z njimi Monopoly in Okostnjaka v omari), a kljub temu nima punce.
Jaz sem razumel materino zaskrbljenost bolj v smeri, da mu sploh ne uspeva dobiti ženske niti za to, da bi skupaj igrala človek ne jezi se, kaj šele dolgoročno zvezo.[/quote]
Ne vem, če to drži. Pohvalila se je oz ga je, da ima mnogo prijateljic (morda igra z njimi Monopoly in Okostnjaka v omari), a kljub temu nima punce.[/quote]
Veliko prijateljic v pravem pomenu besede.
Ne vem, če to drži. Pohvalila se je oz ga je, da ima mnogo prijateljic (morda igra z njimi Monopoly in Okostnjaka v omari), a kljub temu nima punce.[/quote]
Veliko prijateljic v pravem pomenu besede.[/quote]
Po moje bi potreboval kakšnega prijatelja. Lahko bi se javil 🙂
Na avdicijo za naj talent? Nimam posluha. :D[/quote]
Ne, da bi bil samskemu 34-letniku prijatelj…morda bi še zraven kakšno od njegovih prijateljic spoznal ali pa kar vse vred z njegovo mamo ;)[/quote]
Odvisno, koliko bi me bile pripravljene plačati, ker vrhunska štajerska roba ni zastonj. :)))
Ne, da bi bil samskemu 34-letniku prijatelj…morda bi še zraven kakšno od njegovih prijateljic spoznal ali pa kar vse vred z njegovo mamo ;)[/quote]
Odvisno, koliko bi me bile pripravljene plačati, ker vrhunska štajerska roba ni zastonj. :)))[/quote]
Dobro blago se samo hvali (ne rabi reklame), kar sprijazni se, da bi ti bil ta, ki bi prejel račun in ne one 😉
Odvisno, koliko bi me bile pripravljene plačati, ker vrhunska štajerska roba ni zastonj. :)))[/quote]
Dobro blago se samo hvali (ne rabi reklame), kar sprijazni se, da bi ti bil ta, ki bi prejel račun in ne one ;)[/quote]
Če pa si me ti priporočala, saj si nisem sam naredil reklame. 😀
Dobro blago se samo hvali (ne rabi reklame), kar sprijazni se, da bi ti bil ta, ki bi prejel račun in ne one ;)[/quote]
Če pa si me ti priporočala, saj si nisem sam naredil reklame. :D[/quote]
Ne, ne. Le predlagam ti, da bi lahko bil samcu frend, ti si sam daješ titulo o vrhunski štajerski robi.
Ne, ne. Le predlagam ti, da bi lahko bil samcu frend, ti si sam daješ titulo o vrhunski štajerski robi.[/quote]
Pardoniram se, si politično korektna. Izvinjavam se. :)))[/quote]
Nah, mi je to zdaj bilo potrebno….sem ostala brez besed 😉
Če mu ni do tega, mu pač ni; s samskim življenjem ni nič narobe, tako da ne bi rekla temu pojavu “problem današnje generacije”. Vsak se sam odloča kako živi, nekateri smo raje sami kakor pa se podamo v “zvezo” za katero nam ni povsem mar oz čutimo, da ni to tiso kar bi radi od življenja. Človek ima navsezadnje do konca življenja možnost(i), da se s kom zbliža, ni nekih časovnih mejnikov, nekateri blebetajo, da starejši ko si težje si najdeš, toda je že mnogo bolje biti sam kot z napačnim oz napačno 😉 Vseeno pa je lepo prebrati, da vas pri njegovih letih tako skrbi za sina, so tudi mame, ki nočejo, da bi se sinovi npr poročili saj nobeno dekle ni dovolj dobro v resnici gre bolj zato, da mu ne privošči sreče ljubezni oz v dvoje (enako velja za hčerke).[/quote] Samička zakaj si napisala “blabetajo”? A se ti zdi da ta (moja?) trditev, da kolikor si starejši težje si najdeš kompatibilnega partnerja ne drži?
Izbira (vrstnikov) je sigurno manjša, ostali so tisti, ki jim iz različnih razlogov “ni”, starejši ko si manj se želiš prilagajat, imaš svoj ritem življenja. Plus ki ga vidim je da nekako bolj veš kaj iščeš, če iščeš seveda.
“ne babi” bi pa svetoval, da naj ne skrbi toliko za sina. Ponavadi takšne “skrbne” mame kuhajo, perejo, pospravljajo, ga strežejo od spredaj in zadaj, za kar pri toliko stari osebi kot je ta sine, ni nobene racionalne potrebe!!!, razen maminih čustev, ki jih goji do sina. Vse to počnejo mame zaradi sebe, zaradi lastnih čustev, ker se potem one bolje počutijo, ko vse to naredijo zanj. Za “plačilo” se mora “otrok” le redno spovedat mami, kje je bil, kaj je počel, s kom…… in potem sledijo nasveti z njene strani. Na tak način mama vzdržuje čustveno povezanost s sinom (ker je z nikomer drugim nima), to pa v njemu vzbuja občutke krivde, ko je s kakšno “prijateljico” s katero posledično ne more vzpostavit nekaga trajnejšega razmerja, veze.
Rešitev je, da se mama neha vtikat v sinovo življenje in da se “otrok” osamosvoji za kar bi moral (že davno) poskrbet oče, ki pa ga ni oz je samo nekje na “brojnom stanju”, funkcionalno se pa ni vpletal v vzgojo oz nima nekega zadovoljujočega odnosa s sinovo mamo, kar posledično pripelje do takega stanja v katerem si tudi sin ne more najt nič “uporabnega”. Tako potem nekoč po sili razmer (ker sedaj je pa že dovolj star, ke ga mama priganja in je noče razočarat….) pristane z neko x v razmerju. In družinska zgodba se ponovi, nimata tiste čustvene povezanosti, ki je potrebna za normalen razvoj otroka, potem se ona naveže nanj (otroka/e)…..
Saj, če je večina takih fantov “na trgu” se da razumet zmedene samičke, da nimajo želje po takih zmedenih samčkih….. 😉 :)))
Jaooo, Marko! Pojma nimaš. Vse mine. Tudi ljubezen. Tudi prava ljubezen. Žal. Boš že še prišel do tega, prej tako ali tako ne boš razumel. Kajti obstaja več ljubezni in ne samo ena.
Japkica, ti verjamem. Zavedam pa se, da si pojem prava ljubezen, predstavljamo na različne načine. Lahko pa navedeš še kak argument, da bo tvoja izkušnja oziroma prepričanje morda dobilo neko veljavo. Ljudje verjamemo v različne stvari, navadno po svojih izkušnjah. Morda si tudi ti nekoč verjela, da ljubezen ni minljiva in ti je izkušnja pokazala drugače, prinesla ti je razočaranje… kako pa lahko zagotovo veš, da je bila prava?
Menim, da komplicirate v nulo in je stvar preprostejša. Dotična generacija ljudi je danes samska, ker:
1) smo ljudje postali preveč različni in preveč zahtevni. Preberite samo nekaj tem na vrhu vsakega podforuma, ki se tako ali drugače ukvarja z odnosi v partnerstvu. Mora biti lep(a), mora biti pameten(a), mora imeti 50 čukov za stanovanje, mora imeti rad(a) živali, mora me 100% zadovoljiti, ipd. Sami pa se seveda ne bi premaknili za 1 cm.
Samostojnost nima nič pri tem. Neprestano berem, kako strašno težko je biti samostojen, skrbeti sam zase, si kuhati in prati. To je najlažja stvar v življenju, dokler to delaš to zase. In verjetno imajo takile samčki in samičke veliko bolj popedenano stanovanje, polikane in zložene rjuhe, in znajo pripraviti veliko več kot pogrete jedi iz mikrovalovke. 🙂
2) je v trenutnih in prihodnjih gospodarskih razmerah preprosteje in predvsem pametneje živeti sam. Otroci so očitno postali luksuz. Tisti, ki so se opekli in si navlekli familijo, pa seveda zgornje samske zmerjajo, da so preveč komot, sebični, neodgovorni ipd.
Če mu ni do tega, mu pač ni; s samskim življenjem ni nič narobe, tako da ne bi rekla temu pojavu “problem današnje generacije”. Vsak se sam odloča kako živi, nekateri smo raje sami kakor pa se podamo v “zvezo” za katero nam ni povsem mar oz čutimo, da ni to tiso kar bi radi od življenja. Človek ima navsezadnje do konca življenja možnost(i), da se s kom zbliža, ni nekih časovnih mejnikov, nekateri blebetajo, da starejši ko si težje si najdeš, toda je že mnogo bolje biti sam kot z napačnim oz napačno 😉 Vseeno pa je lepo prebrati, da vas pri njegovih letih tako skrbi za sina, so tudi mame, ki nočejo, da bi se sinovi npr poročili saj nobeno dekle ni dovolj dobro v resnici gre bolj zato, da mu ne privošči sreče ljubezni oz v dvoje (enako velja za hčerke).[/quote] Samička zakaj si napisala “blabetajo”? A se ti zdi da ta (moja?) trditev, da kolikor si starejši težje si najdeš kompatibilnega partnerja ne drži?
Izbira (vrstnikov) je sigurno manjša, ostali so tisti, ki jim iz različnih razlogov “ni”, starejši ko si manj se želiš prilagajat, imaš svoj ritem življenja. Plus ki ga vidim je da nekako bolj veš kaj iščeš, če iščeš seveda. [/quote]
Ne, misel me je spomnila na krog bivših sodelavcev, kjer so me vsak delovnik buzerirali s tem, da starejši ko si, težje si koga najdeš – letelo pa je izključno na moja leta in ni bilo drugih argumentov…ker so bili to samo sodelavci, zato rečem, da so “blebetali” oz njihov osebnih vtikovanj nisem jemala kot preveč resno.
Forum je zaprt za komentiranje.