Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pri kateri starosti muca doseže velikost odrasle mačke?

Pri kateri starosti muca doseže velikost odrasle mačke?

Mene pa zanima, če slučajno kdo ve, kdaj muca odraste, kdaj neha rasti, pri kateri starosti?

Odvisno od pasme, če sprašuješ za pasemske, se pravi res velike pasme rastejo nekoliko dlje. Drugače pa so nekje pri 6-ih mesecih že kar tam nekje.

Ehehe, moram se pohecati. Naš ima 10 let in še vedno raste. V širino.

Zanima me za čisto navadno muco, domačo,

Saj sem napisala.

Noben od naših mačkov, pa smo jih imeli vseh skupaj skozi leta 15, ni prenehal rasti pri 6.mesecih. Tako, da predvidevam, da rastejo najmanj do 12.meseca starosti.

Kot sem napisala; ponavadi rastejo do 6. meseca (intenzivna rast), kasneje se okrepijo in morda še malenkost “potegnejo”. Seveda pa ravno ta “okrepitev” da navidezni občutek, da je muca še veliko zrasla.

Pri enih 6, 7-ih mesecih so že ta pravi mački, pri 1 letu pa je konec z rastjo, ocena na “uč”.

jap,moj mačkon je star 4 leta in še vedno raste v širino.letos je očitno pohrustal žogo

V dolzino/visino grejo kake pol leta, oblikujejo pa se tam do 2 let. Ce se macka prevec redi, je treba menjat hrano. Pa ne “lajt” briketov, ampak zamenjati polovico hrane za meso, po moznosti rdece. Pa malo vec pognat v gibanje. Debela macka je sicer mehka in smesna in simpaticna, ni pa dobro za kolke in kolena in srce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close