Pri 30 kot 15 letnica
Ravno pred dnevi mi je zdravnica priporočala kontracepcijske tablete Diane. Sama sicer kontracepcijskih tablet ne uporabljam, imam pa terapijo za mozolje s tabletami Clinofug. Pobrskaj med starejšimi temami, smo ravno pred časom pisale o mozoljavosti.
Je pa moja kolegica uporabljala Vichy in imela vedno ogromne podkožne mozolje, ko pa je zamenjala za Afroditino kozmetiko pa se ji je stanje vidno izboljšalo.
Hvala enako. Mi je šlo že pošteno na živce. Stara pa 5 več kot ti. Dokler nisem šla k dermatologinji. Mi je vzela bris za neke podkožne pršice (bil negativen), potem mi je dala ene tablete, ki jih jemljem (eno na dan) – ne vem kako se jim reče – take male rumene, in kremo Rozamed (al neki takega). Malo se je izboljšalo (v recimo dobrem mesecu in malo). Zdaj imam spet kontrolo.
Jaz malo sumim prehrano (čokolado in ostale sladkarije) – se jim skušam izogibat, čeprav je hudičevo težko :-))
si mogoče prenehala jemati kontracepicijske tablete? kar nekaj mojih kolegic, ki so prenehale, so postale mozoljaste kot v puberteti oz. veliko huje. večina jih je ali še jemlje antibiotik klinofuks(ali nekaj podobnega), katerega moraš jemati 2 meseca!?
drugače sem pa tudi jaz imela večne probleme z mozolji in jih še imam-mastna koža. uporabljam piling(1krat na mesec-mogoče) od chanela ter vsak dan za umivanje obraza, od neke kozmetike na D-se ne morem spomniti katere. koža je v redu(recimo), pred menstruacijo pa malo bolj zacvetijo mozoljčki.
lp.
Sem z enakimi problemi, nečisto kožo sem dobila konec junija in je trajalo do sedaj (vmes sem imela neredno menstruacijo in tudi stresno obdobje), pomagalo mi je pitje vode in pa kozmetica dr. HAUSKA (nekako tako se napiše) ker je kar draga sem kupila potovalni komplet in mi je res pomagalo. Z kremo se namažem samo zjutraj, zvečer pa samo očistim obraz in nič krem. Obraz je že čist, ostali ma so mozoljčki na vratu in po prsih.
LP
sama sem postala takšna ko sem dobila alergijo na nektera hranila. precej časa je trajalo da sem ugotovila. po vichijevi kremi za problematičn kožo, ki mi jo je predlagala v lekarni farmacevtka pa sem dobila obraz kot bi imela herpes. groza!!!! pa še koža me je pekla. sedaj uporabljam striktno navando otroško kremo od baby love za obraz, od balee mleko in tonik in od green line čistilno peno za obraz (to je edini pripomoček ki je za problemaično kožo) in jasno pazim da ne pojemza kar sem ugotovila da mi škodi, pa tega ni malo in čist običajna hrana, kar sem imela najraje. da še primonim da niti v puberteti nisme imela težav z kožo pol pa pri 32 groza. no ja sedaj je spet o.k., dokler ne pojem kaj prepovedanega. če s eto zgodi potem pa claritine tabl, in zvečer na očiščen obraz na izpuščaje elocom mazilo, čist na tanko,zjutraj pa spet sperem vse dol in običajna krema za čez dan.
Forum je zaprt za komentiranje.