Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Preživnina – kaj vključuje?

Preživnina – kaj vključuje?

Sem ženska in vas bab ne razumem….Moški vam daje preživnino…recimo 200 EUR, torej ste za otroka dolže tu ve prispevat 200 EUR na mesec….ženska tako razpolaga s 400 EUR na mesec, a ko gre otrok k očetu na stik, naj mu pa za tisti čas, še on kupuje hrano, pijačo, plenice, kreme, oblačila, izlete….itd.

Pa a ste ve normalne? Če dobivate preživnino, jim dajte stvari zraven, umazane cote perite same, bodite srečne, da vsaj hrane ne rabite pripravit vnaprej v posodice.

Zakaj bi torej mogel imeti moški z otrokom 200 eur stoškov (preživnina) plus še dodatni stroški, ko je otrok pri njem….ve gospe pa bi bile samo prejemnice denarja??

Eno je, če je otrok pri očetu 2 dni na mesec, kolikor poznam ljudi okoli sebe, pa imajo vsi moški otroke veliko veliko več…nekateri celo polovico meseca (ko seštejejo vse dni) in ti bedaki še vedno plačujejo polno preživnino, hkrati pa vse stroške nosijo sami, ko je otrok pri njih.

Preživnino nakazuješ za za čas bivanja pri nasprotnem partnerju, ko pa je otrok pri tebi, skrbiš zanj z vsem ti.
Vendar v veliko primerih, kjer se “normalno” razidejo in dogovorijo in če je preživnina dovolj visoka, da z njo nasprotnega partnerja ne “drmaš in ponižuješ za vsak pih in je iz tega naslova mir”, potem tudi to ni problem – je v torbi na voljo in gre z otrokom, če zmanjka ko je trok pri tebi, pa dokupiš in obnoviš zalogo potem ti, da je vedno na voljo…

Malo se motiš:
Umazana oblačila se perejo: ko je otrok pri mami pri mami, ko je pri očetu, pri očetu. Iz denarja, ki ga dobi nasprotni partner kupuje zanj vse, ko je pri njem, ko je pa otrok pri drugem partnerju, pa on skrbi zanj z vsem. Načeloma, če ni podjebavanj in nagajanja, je tako.

ah s to preživnino eni očetje res mislijo da pokrijejo vse pa še zdaleč ni tako … Jaz sem se že davno nehala obremenjevati s svojim bivšim ki misli, da je boga za jajca prijel ker je tako dober in mi plačuje preživnino in misli da je to vse, zraven pa ji ni kupil še niti ene cunje, kaj šele da bi ji kaj opral (ko se je hčerka za vikend pobruhala pri njej, je seveda kar vse pobruhano vrgel v njen nahrbtnik in niti toliko ni bil, da bi vsaj spral in dal v vrečko). Pa jaz nikoli sploh nič ne zapenjam z njim ker mi je škoda izgubljati energijo za kakšnokoli besedo.

Potem pa pride banalni primer ko je imela hčerka tečaj smučanja v vrtcu in sem ji to seveda omogočila. Tako sem pokrila tečaj v znesku 100 evrov pa še izposojo smuči v višini 80 evrov za ves teden, ker pač opreme zanjo nimam. Pa sem očeta lepo vprašala po smsu če bi lahko prispeval polovico, pa je odgovoril da on že daje preživnino in da nima več kaj dajati. O tem seveda pred hčerko nisem izgubila niti besede pač pa sem ji sama omogočila smučarski tečaj, čeprav je bil kar zalogaj zame. Naj povem, da imam plače malo pod 1000 evrov in po ločitvi živim v najemu. Moj bivši pa ima plače skoraj 2000 evrov pa še z odajanjem nepremičnine lepo zasluži. Pri določanju preživnine pa se je seveda delal največjega revčka na svetu in imava seveda preživninsko breme razdeljeno lepo na pol. Plačuje pa res bajnih 200 evrov preživnine meni. tako da bom s tem prav gotovo obogatela pa še ostalo mi bo … ja, ja, kdor verjame … Ampak hej mame moramo biti hvaležne, da so tako dobri da nam nakažejo preživnino 🙂

Aja, še to … ko je bila mala stara eno leto sem mu celo še hrano dajala zraven (poleg vsega kar je imela v nahrbtniku – oblačila, plenice ipd) ker on pa že ne bo kaj kupil … pa se nisem sekirala zaradi tega ker sem itak dajala za svojega otroka … mi je bilo pa res smešno in absurdno … je pa moj bivši en tak čuden patron ko malo pelje v pekarno s kavarno po rogljiček in se usede za mizo da mala poje zraven pa ji ne privošči niti soka ali kakava hčerka pa tudi ne upa reči da je žejna ker že kar ve da oči ne bo kupil soka/čaja/kakava/vroče čokolade … Ker mu je škoda denarja še za lastega otroka 🙂

Kakšen pizdun od deca je to. Grem pa stavit, če bi bil, “pob”, bi pa kupil. tudi sok pa kakav. Ker tamalo gleda skozi oči kot kopijo svoje mame. Maš vse sorte prfliknjencev, ki se izživljajo takole tudi skozi “kakav in sok v javnosti” nad nič krivim otrokom.

Malo se motiš:
Umazana oblačila se perejo: ko je otrok pri mami pri mami, ko je pri očetu, pri očetu. Iz denarja, ki ga dobi nasprotni partner kupuje zanj vse, ko je pri njem, ko je pa otrok pri drugem partnerju, pa on skrbi zanj z vsem. Načeloma, če ni podjebavanj in nagajanja, je tako.
[/quote]

Ja, tako je pri tistih, ki so vas oplodili glupi tipi….ne verjamem, da bi se inteligenten moški pustil takole voziti za nos. Za čas, ko je otrok pri vas, vam bo plačeval preživnino in ko je pri njem, bo imel še dodatne stroške plus pral umazanje cunje. Zakaj pa potem ve ne plačujete preživnine za čas, ko je otrok pri očetu? Zakaj ne daste otroku 100 EUR v žep? Ker seveda ženske vedno pričakujete, da vas tipi financirajo.

Moj ima z bivšo enega otroka, midva imava dva. Tudi ona pričakuje preživnino plus, da mi njenega otroka financiramo, ko je pri nas in ga vozimo na počitnice kadarkoli gremo.

Smo jo hitro postavili na realna tla. Na izbiro je imela ali se preživnina zmanjša oz. ukine ter bo otrok deležen z naše strani vsega, kar sta deležna skupna dva, ali pa naj “luksuz” za svojega pokriva iz prejete preživnine. Sedaj otrok oblačila prinese s sabo, če jih operem jih, drugače nese umazana nazaj, vzamemo ga poleti za 1 teden na morje in za 1 teden pozimi na smučanje, na potovanja pa hodimo mi štirje sami.

Moj otrok še torte ne dobi za rojstni dan od očeta, kaj šele darilo. Torto je kupila njegova trenutna partnerka. Dobil ni niti darila za božič. Mi je hudo, sam se ne vmešavam, ker ne pomaga nič. Šola za naprej, od takrat zavračam takšne moške, ki so škrti.

No, takole izgleda stroškovnik, ki ga predloži povprečna “razumna ločenka” na sodišče. 366 eur na enegaga starša stroškov, ta je drugi, popravljen, prvotno je bil na enega starša čez 700 eur, pa ga žal ne najdem. Obračuna vse, celo stike in počitnice, katerih polovico tako preživi pri očetu in oče pelje otroka na morje in še kam.

Se še kdo vpraša o razumu in namenih ločenih mater? Še dobro, da kljub feminiziranemu sistemu, si vseeno sodnice ne upajo tega potrjevat.

[img]http://shrani.si/f/v/9d/1hsfuEiu/prezivnina.jpg[/img]

Ni za zamerit, če ženska pozabi celo to, da ima brezplačno šolsko prehrano, brezplačen prevoz v šolo, da dobi tudi otroški dodatek, ipd. Pač imajo ločenke malo težav s spominom, jim ni za zamerit.

Ja, tako je pri tistih, ki so vas oplodili glupi tipi….ne verjamem, da bi se inteligenten moški pustil takole voziti za nos. Za čas, ko je otrok pri vas, vam bo plačeval preživnino in ko je pri njem, bo imel še dodatne stroške plus pral umazanje cunje. Zakaj pa potem ve ne plačujete preživnine za čas, ko je otrok pri očetu? Zakaj ne daste otroku 100 EUR v žep? Ker seveda ženske vedno pričakujete, da vas tipi financirajo.
[/quote]

Moj bivši ni noben glup tip, je zelo inteligenten; po drugi strani pa oseba z določeno hudo MOM; je oseba z odlično vodstveno zaposlitvijo v gospodarstvu; taki se dobro infiltrirajo na taka delovna mesta, saj potrebujejo konstantni nadzor nad podrejenimi, ker drugače v življenju niso srečni. ko hočejo ta režim ukazovalnosti in podredljivosti, ker jim je stopilo v glavo marsikaj “uvesti” še v zasebno življenje, je čas, da postanejo bivši.
Otroci so že veliki, se pa še redno in pridno šolajo. V letih, ko je on priplezal na položaj tako, da so ga drugi “nastavljali” na delovna mesta in je imel doma vse popedenano, mu ni bilo treba nič doma početi, je bil vedno gospod zadnjih 15 let, tako kot v službi – se je tudi načrtno izmaknil marsikateremu opravilu doma. Je hodil domov ponoči, ko so otroci spali, dostikrat v pijanem stanju. Sem finančno neodvisna , vedno bila in bom. Če pa mi je kaj poinvestiral malega, je pa vse odsluženo – tako z delom in uslugami njemu ( od čakanja v zdravniških ambulantah zanj, ker gospod nikoli ni imel časa zase nič uredit, do marsičesa drugega, česar raje ne napišem, je preveč sramotno ( tega še tajnice v službah ne počeno za svoje direktoje), vse je dobil povrnjeno tudi v naturalijah ( glede tega se nikoli ni pritoževal, me niti ni dohajal), kot tudi drugače . Dosti lažje je, odkar je bivši, nemogoče je še naprej živeti s tako osebo, ko spoznaš , kakšna je v resnici in kako jo je odneslo na večih frontah. Tudi oseba, ki ni zmožna živet v neki zvezi na daljši čas, ker ga to, da ne more imet stvari več pod bolestno kontrolo utesnjuje.
Zato, nimaš ti nobene pravice obtoževat in etiketirat preko foruma, ker pojma nimaš. Ne sodelujejo tukaj samo ljudje, za katere ti misliš, da jih tako lahko posplošeno in popredalčkano napadaš, kot jih. Še to: plačujem za vse stroške, oskrbo in žepnino otrok, ko sta z menoj. Tudi 1000 eur, če je treba na mesec. Svoj del “preživnine” izpolnjujem brez očitkov kogarkoli in slabe vesti.

Nič čudnega da imamo tako rodnost. Pri teh stroških za otroka si povprečen par že enega težko privošči…

Nič čudnega da imamo tako rodnost. Pri teh stroških za otroka si povprečen par že enega težko privošči…
[/quote]
Saj to je le 732 na enega otroka mesečno, prvotno je bilo 1500 eur stroškov na enega otroka, pa sodnica sploh ni hotela papirja vzet.😁 Pa ne mislit, da je katera ločenka bolj razumna, je ni, ti povem, da je ni.

Saj to je le 732 na enega otroka mesečno, prvotno je bilo 1500 eur stroškov na enega otroka, pa sodnica sploh ni hotela papirja vzet.😁 Pa ne mislit, da je katera ločenka bolj razumna, je ni, ti povem, da je ni.
[/quote]
Stroški za vajinega otroka so še za sodniško plačo preveč, očitno 😛

[/quote]

Sarkazem sploh ni potreben, ker je res tako. S povprečno plačo enega otroka, pri dveh je že jamranje. Ne verjemi zgodbam tu gor o tem, da otrok ne porabi več kot 150, 200 evrov na mesec, ker ko konkretno prosiš za recept za tako nizko porabo, ni nikogar več v temo.
2 jurja družinskega proračuna je pri današnji draginji, sploh če upoštevamo še stanovanje, komaj za tričlansko družino. Ne sprašuj me, kako zmorejo tisti na minimalcu, ker se mi niti ne sanja.

Starš, ki se cufa zaradi 50 evrov na mesec, pa mu finančno ne teče voda v grlo, pa itak ni vreden NIČ.

Sarkasm on: Viharc, umetna oploditev drugače stane okoli 20.000 evrov, tako da si lahko srečen, da se je tvoja bivša “umetno” oplodila brezplačno in ti samo pokrivaš preživnino za tega otroka.

Če kdo misli da je 200 evrov ali 250 evrov preživnine bogatija pri tem da ima oče skoraj 2 jurja plače pa še skoraj enkrat toliko na črno pobrane najemnine na mesec potem nekaj ni čisto ok z njim … Pol se pa na sodišču skoraj zjoka za 10 evrov in stokca kako je ubogi otroku pa še soka ne privošči ob rogljičku in ima otroka že tako streniranega da ga otrok še prosit ne upa za sok v kavarni … Ah, je škoda izgubljat besed za njegovo miloščino ki jo daje za otroka … Potem pa se spomni na tisstih 31 evrov otroškega dodatka ki ga dobim za otroka … Pozabi pa na znatno davčno olajšavo, ki jo dobi na račun otroka ker ga uveljavlja za 6 mesecev v letu … Mu že tista olajšava pokrije kar nekaj preživnin.

Sarkazem sploh ni potreben, ker je res tako. S povprečno plačo enega otroka, pri dveh je že jamranje. Ne verjemi zgodbam tu gor o tem, da otrok ne porabi več kot 150, 200 evrov na mesec, ker ko konkretno prosiš za recept za tako nizko porabo, ni nikogar več v temo.
2 jurja družinskega proračuna je pri današnji draginji, sploh če upoštevamo še stanovanje, komaj za tričlansko družino. Ne sprašuj me, kako zmorejo tisti na minimalcu, ker se mi niti ne sanja.

Starš, ki se cufa zaradi 50 evrov na mesec, pa mu finančno ne teče voda v grlo, pa itak ni vreden NIČ.

Sarkasm on: Viharc, umetna oploditev drugače stane okoli 20.000 evrov, tako da si lahko srečen, da se je tvoja bivša “umetno” oplodila brezplačno in ti samo pokrivaš preživnino za tega otroka.
[/quote]
Moteno ne nabijaj. Je ni ločenke, da ne bi takole norela. Zato se pa babovje ločuje po tekočem traku, ker so lahko popolnoma neogovorne in lahko norijo prosto po prešernu, otroc so le sredstvo za njihove norije, sistem jih pa podpira. Ko se bo to začelo spreminjat, kot se po Evropi, bo vsaka babja rit prej premislila, če se ji splača divjat.

Ni bogatija, je pa finaciranje bivše babe, ker ta ne da 500 eur za otroka mesečno, tudi 250 ne. Zato pa norite, otroc so vam pa deseta briga, samo sredstvo za izkoriščanje in žlehtnbo, ki jo izvajate in seveda nič krivi otroc z v naprej uničeno prihodnostjo in večnimi travmami.

Finanviranje bivse babe? No, to je moj stroskovnik na mesec:
-polovica najemnine in pol stanovanjskih stroskov : 230
-vrtec: 170
-hrana: 100
-oblacila: 20
-zdravila, higienske zadeve: 10
-knjige, igrace: 20

Pa smo na 550. Prezivnine pa dobim bajnih 200. Pa tu ni nobenega luksuza ampak golo prezivetje … pa hvalabogu zvozim vsak mesec s svojim jurjem place in si pri starsih na vrtu pridelam zelenjave za skor vso zimo, bivsi pa javka pa ima dva cuka in se na crno polno najemnine

Itak, otrok mora tvojo najemnino plačevat, ki bi jo itak morala? S tem takoj pokažeš pokvarjenost. Pa daj otroka fotru. Saj ptavim, babe jih boste morale oteng dobit po perutnicah, pa bo za vse bolje, tudi za otroke.

Ce z 200€ na mesec ne morte prezivet otroka, pol vam res ni pomoci. Naucite se zivet skromno ker nihce ne serje dnarja.
Ko sva bila z bratom se soloobvezna otroka sta sla starsa narazen. Mama je dobila od drzave bogih 80€ prezivnine za vsakega otroka (ker je oce brezposeln) S tem denarjem nama je kupila oblacila in hrano. Kje so se ostale stvari (sola, stroski stanovanja, kaksne igracke, sladkarije) o kaksnem morju, pocitnicah,toplicah si sploh nismo upali sanjati, mama pa je imela skromnih 600€ place..ne mi govorit da ne morete preziveti z 200€ bodite veseli da dobite toliko. In bodite veseli da partner/partnerka sploh zeli videti otroka in z njim preziveti dan!!! Matr eni ste pa res razvajeni v 3pm

če se z 200 eur komot preživi otroka, potem nimajo kaj jamrat socialci, penzionisti in še manj tisti na minimalcih. imajo vsi našteti več kot toliko.

Kot že rečeno, bla bla bla, 200 evrov je cela bogatija, konkretnega pa nič.

Kako poravnat vse stroške za otroke z 200 evri, lepo prosim recept, boš naredil ogromno uslugo ljudem na minimalcu, upokojencem in brezposelnim. Hvala.

Pa še to: kako bi se ti počutil, če bi ti kdo zabrusil, da bodi tiho in srečen, da si imel takšno otroštvo, ker je njega/njo oče vsak dan posiljeval.

Malo razmisljam o stroških (nisem ločena)…
200 vrtec
50 plenice, robcki
Od septembra do zdaj ji je noga zrastla za 3 stevilke, se pravi copatki v vrtcu in eni doma + cevlji za zunaj
Hrana nikoli nisem posebaj racunala ampak mirne duše lahko rečem 2 eur na dan…60 eur na mesec
Se oblačila in stroski kot je elektrika, kaj iz lekarne…

Ne, ni težko zapravit 2x 200 eur.

(Pa sebi in partnerju nisem za letošnji zimo kupila niti cevljev, niti bunde, niti puloverja…mali sem pač primorana)

Ce je pa se najmnina, stroski avta, treningi…ja, ja mama gre se k frizerju s tistih 100 evrih, ki jih dobi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close