Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Preživeti dneve brez čokolade in drugih sladkih jedi

Preživeti dneve brez čokolade in drugih sladkih jedi

Lep pozdrav!

Zanima me kako preživite dneve brez sladkarij (čokolad, peciva, keksov…)
Namreč želim si shujšati in sem se odločila, da po 18 uri ne jem več, poleg tega pa moram tudi nujno črtati vse sladkarije iz mojega jedilnika, če si želim shujšati. Pomagali mi boste s kakršnim koli nasvetom.

Hvala, LP.

osebno teško. dostikrat vzamem kak sadež, dostkrat pa to ne žaleže.potem pojem čokolado, roladice, …ah sej mal ne škodi.(se tolažim)

Ko sem jaz hujšala sem veliko kolesarila tako sem si lahko privoščila košček čokolade ali piškot pa so šle kilce ravno tako dol
lp geri

Najbolje je, da nimaš nič doma. Pa da pozabiš na stereotip, da po 18. uri ne smeš več jest – ni važno, KDAJ ješ, ampak KAJ ješ. In zvečer pač poješ nekaj beljakovinskega z manj ogljikovih hidratov (npr. tunina ali pust zrezek, pečen brez maščobe + kuhana ali sveža zelenjava). Boš veliko hitreje hujšala, kot pa, če boš skoraj pol dneva stradala.

Sladkarije povzrocajo zeljo po sladkarijah. Ce se odpoves slascicam, te bo zelja po njih minila priblizno po treh dneh, te tri dni je pa treba zdrzat. Kadar je zelja neustavljiva, pojes nekaj neslanih oreskov, soncnicnih ali bucnih semen ali si skuhas skodelico zelenega caja (naj bi pomagalo zlasti pri cokoladoholikih). Drugace pa ima Stasa prav – vazno je, kaj jes, ne pa kdaj.

Preberi si knjigo Jem, torej hujsam – tam je precej dobro razlozeno par stvari, ki jih moras vedeti, preden se lotis kakrsnekoli diete.

pozdravcek,

proxima

Pa še to sem pozabila. Sama sem tudi velik sladkosned in si, kadar se mi fuuul sladko lušta, velikokrat naredim skuto z jagodami in malo sladila, vmešam pa tudi oslajen sneg beljakov. Pride super jagodna pena!!

kot so ti ze rekle,vazno je,kaj jes. vazno je tudi,da jes veckrat na dan- vsaj 3x ! priporocljivo res ni jesti po 20h. telo se mora “odpociti” od hrane in vsrkati vse snovi, ki jih rabi. zvecer se bolj priporoca mesni obrok z zelenjavo. sladkarije so pa “problem” le ce jih konzumiras prevec in seveda takoj po obrokih -“melspajz”. nikoli ne imej v hisi vecjih sladkih zalog. ce ze moras,pojej kaj sladkega sredi popoldneva. lp petra

Manj ko ješ sladkarije manj si jih želiš- preizkušeno. Sem imela zelo rada sladko sedaj pa raje pojem kaj drugega, okus po sladkem me pusti precej ravnodušno. Za začetek se discipliniraj tako, da nimaš doma nič sladkega razen sladkorja.

Čisto preprosto:) Od kar vem zase lahko prežim totalno brez sladkarij:)))
Ne bom pa rekla, da jih ne jem.

Ko pa mi “cukr pade” … za takrat pa imam kakšno žitno rezino ali pa 70% čokolado:))

<http://kate.moj-album.com/>

hm, Alice. Če je v hiši sladkor, je dovolj. Ko mene popade želja po sladkem, sem sposobna jesti tudi sladkor s ta veliko žlico. Še raje pa na kruh namažem maslo in na vrh nasujem sladkor. Tudi ta ukrep ne pomaga, vidiš.

Če si se resnično odločila shujšati potem ne smeš jesti čisto nič sladkega. Niti enega piškota ali čokolade.Pri strogi dieti je tudi sadje omejeno to pa zaradi tega ker sadje vsebuje sladkor čeprav naravni.Sama sem na dieti in če te zanima kakšna je dieta ti jo posredujem.POzdravček vsem

Meni pomaga 4-5 obrokov, tako da do velikega občutka lakote sploh ne pride, se pa moram kar disciplinirati, da ne izpuščam. Res je, da sladko hlepi po sladkem, tako da ni dobro niti začeti:-))

V krizah mi pomaga zeleni čaj (prijetno toplo napolni želodček, vmes nekako pozabim na sladko) in ovseni piškoti (pečem jih sama, sicer so nekaj sladki, vendar ne dosti, zadostijo željo po grizljanju in ko se kosmiči v želodcu napnejo, ravno tako ni več lakote in želje po sladkem).

Mali triki velikih mostrov. Ali obratno. To je bil slogan stare kuharske oddaje Vegeta, v tistih časih verjetno ene od redkih. Jaz sem bila še otrok, zato me ni zanimala, se pa spomnim voditelja, mogoče Oliver? Bilo je s hrvaške ali katere že televizije. Tega se gotovo spomni tudi naša Babi…
LP Mimi

Hej!

Jzst, tvoj post me je prav nasmejal:)))))))

Mimi, seveda se spomnim, oddaje. Ce se ne motim, je vodil Oliver M., takrat in se leta kasneje eden elitnejsih TV voditeljev.

Po zelo sladki hrani nimam kakega velikega pozelenja. Koscek cokolade pa z uzitkom pojem. Cez dan se ravnam kot Mim – veckrat po malemi in se discipliniram.
Ampak jaz cez dan v glavnem nisem lacna. Mene zagrabi lakota zvecer, ko je vse za mano, kuhinja pospravljena in takrat si pac postrezem brez predsotkov. Se kuza je vedel, kdaj bom zvecer jedla in se postavil ob doloceni uri pred hladilnik ali omarico z dobrotami:)))
Jabolko obvezno, skuta…moja strast. Od nekdaj je tako, malo cuden bioritem, a meni ne skodi. Nikoli imela tezav z zelodcem.

Je pa vrag, ko ti sladkor pade…Ze dozivela in v ambulanti so me nafilali sladkorja z injekcijo. Potem sem cel dan spala.Pa nisem diabetik. Zakaj je prislo do tega, ne vem.

Lp

Živjo, ja bi bila zelo vesela, če bi8 mi posredovala tvojo dieto.

Hvala in LP.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close