Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prezgodaj menstruacija

Prezgodaj menstruacija

Letos bom stara 40 let in do sedaj nikoli nisem imela problemov z menstruacijo.Vedno je bila nekje na 28- 30 dni.Sedaj pa se že nekaj mesecev pojavlja konstantno na 24 dni.Drugače je vse isto kot prej.Enako močna prvi dan boleča traja do 5 dni.Vedno se mi je zdelo prav čudno, da čeprav jemljem neka druga zdravila za kronično bolezen, ki jo imam že skoraj celo življenje in nima veze z menstruacijo s tem ni problemov.Sedaj pa to. Saj ginekologa imam v februarju, ampak me zanima kakšne izkušnje imate ve z vašo zadevo.

Meni so se M ciklusi spremenili po 3. porodu (in sedaj spet po 4. porodu). Včasih sem pa tudi jaz imela na 28 dni, sedaj pa imam na 25-27 dni.

40 jih imaš, morda se že mena javlja.

Ko boš šla h ginekologinji, vztrajajaj, naj ti odčita nivo estrogena. Mogoče si na zgornjem limitu, pa je menstruacija za to malo ponorela.

Gre za začetek odpovedovanja jajčnikov. Nič presenetljivega in precej pogosto tudi pri mlajših. Do prave mene pa lahjko traja še kar nekaj let, tako da brez panike, če nimaš namena imet še kaj otrok.

http://mojezdravje.dnevnik.si/sl/priloga+Moje+zdravje/2865/Do+prvih+te%C5%BEav+lahko+pride+kmalu+po+40+letu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close