prevrjen receept za polnjene lignje
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › prevrjen receept za polnjene lignje
iščem preverjen recept za polnjene lignje. na netu je veliko različic dveh verzij – lignji polnjeni s šunko in sirom ter lignji polnjeni s kruhom in česnjem.
kateri so vam boljši?
delala jih bom prvič, tako da kak recept/nasvet ne bo odveč.
Kaj je to s češnjem?
jaz jih polnim s šunko in sirom ali pa s pršutom in sirom, česnovo-peteršiljevo omako naredim pa na olivnem olju za povrh.
Jaz nasekljam lovke, jih na hitro popražim in nato z njimi filam lignje. Včasih dam zarven še siz, včasih kako nasekljano zelenjavo, kakor pač nanese …
stvar je v tem, da doma nimam šunke, sir pa ja. v trgovino ne morem skočiti…
Jaz tudi težko skačem, tako da ponavadi hodim :-)))
ojla!
sir je čisto dovolj. notri daš pač tisto kar radi jeste in kar imaš pri roki…
pa dober tek!
meni je to že preveč zakomplicirano 🙂
samo eno kocko sira zavijem v rezino pršuta (seveda kupim pakiranega, narezanega) in vse skupaj stlačim v ligenj ter zaprem z zobotrebcem…nič lažjega in hitrejšega, še manj bolj dobrega 🙂
samo eden je tle pravilno odgovoril s čim se polnijo polnjeni lignji 🙂 z lovkami 🙂 ker če daš not šunko je to isto kot bi mešal vino za 2000€ in orandžado iz lidla 🙂 sir plus lovke so najboljše za polnenje lignjov… čeprav tud jst popustim in jih nafilam s pršutom 🙂
se popolnoma strinjam. in tudi jaz kdaj uporabim pršut.
isto mi je čisto mimo, ko rečejo da delajo kanelone, potem pa so to palačinke, polnjene s sirom in šunko in še panirane. niti k od kanelonov.
Yo_, I like & respect you.
Don’t write on a bad day.
Forum je zaprt za komentiranje.