Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prevrjen receept za polnjene lignje

prevrjen receept za polnjene lignje

iščem preverjen recept za polnjene lignje. na netu je veliko različic dveh verzij – lignji polnjeni s šunko in sirom ter lignji polnjeni s kruhom in česnjem.

kateri so vam boljši?
delala jih bom prvič, tako da kak recept/nasvet ne bo odveč.

Kaj je to s češnjem?

jaz jih polnim s šunko in sirom ali pa s pršutom in sirom, česnovo-peteršiljevo omako naredim pa na olivnem olju za povrh.

Jaz nasekljam lovke, jih na hitro popražim in nato z njimi filam lignje. Včasih dam zarven še siz, včasih kako nasekljano zelenjavo, kakor pač nanese …

stvar je v tem, da doma nimam šunke, sir pa ja. v trgovino ne morem skočiti…

Jaz tudi težko skačem, tako da ponavadi hodim :-)))

ojla!

sir je čisto dovolj. notri daš pač tisto kar radi jeste in kar imaš pri roki…

pa dober tek!

meni je to že preveč zakomplicirano 🙂

samo eno kocko sira zavijem v rezino pršuta (seveda kupim pakiranega, narezanega) in vse skupaj stlačim v ligenj ter zaprem z zobotrebcem…nič lažjega in hitrejšega, še manj bolj dobrega 🙂

samo eden je tle pravilno odgovoril s čim se polnijo polnjeni lignji 🙂 z lovkami 🙂 ker če daš not šunko je to isto kot bi mešal vino za 2000€ in orandžado iz lidla 🙂 sir plus lovke so najboljše za polnenje lignjov… čeprav tud jst popustim in jih nafilam s pršutom 🙂

se popolnoma strinjam. in tudi jaz kdaj uporabim pršut.

isto mi je čisto mimo, ko rečejo da delajo kanelone, potem pa so to palačinke, polnjene s sirom in šunko in še panirane. niti k od kanelonov.

Yo_, I like & respect you.
Don’t write on a bad day.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close