prevoz GoOpti
Go Opti sem uporabljala od samega začetka, ampak po zadnjih treh izkušnjah na beneškem letališču imam njihovega nadutega odnosa dovolj. Vsakič sem plačala drugo najdražjo varianto, da bi čim manj čakala (75 EUR LJ-BEN in nazaj).
Nazadnje je šofer zamudil več kot 20 minut, pol ure sem stala v temi na mrazu. Šele po več klicih, naj pride pred dogovorjeni vhod – rekel je, da je na parkirišču (nobenega pojasnila, kje na parkirišču, ki je seveda veliko in polno avtomobilov) in da naj ga kar sama pridem iskat – s 25 kilogramov težkim kovčkom in ostalo prtljago! Če meni firma napiše, da voznik pride pred vhod D ali E, ga bom s svojo prtljago pričakala točno tam in nikjer drugje.
Razumem, da tam kdaj stojijo avtobusi in ne more parkirati kombija, ampak v takem primeru mora voznik osebno iti pred dogovorjeni vhod in počakati, da se tam zberejo vsi potniki ter skupaj z njimi iti do mesta, kjer ima parkiran avto. Nikakor ne more GoOpti pričakovati, da se bomo potniki s težkimi kovčki šli raziskovanje velikega parkirišča pred letališčem. To je v temi zelo nevarno – enkrat se je na tem parkirišču v naš GoOpti kombi zaletel neki Italijan – in res ne bi rada, da se vame zaleti kak avto, medtem ko moram fijakat težek kovček po parkirišču, ker se šoferju GoOpti ne ljubi osebno prit do napovedanega vhoda in tam z listom papirja z oznako GoOpti počakati, da se zberejo vsi potniki.
Tako večkratno klicarjenje voznika, naj blagovoli priti do vhoda, kjer naj bi ga potniki pričakali, se mi je z GoOpti zgodilo že tretjič. Kaj če bi meni ali njemu crknila baterija na telefonu, kako naj potem najdem šoferja? Ta voznik je bil oblečen v navadna oblačila, brez vsake oznake GoOpti, še avto ni imel nobene oznake GoOpti – bil je zgolj navaden bel kombi. In tak avto naj jaz kot potnica iščem v temi po velikem parkirišču?
Že trikrat sem se GoOpti pisno pritožila glede tega, ne naredijo pa popolnoma nič. Vsakič naduto zatrjujejo, da noben drugi potnik nima težav z iskanjem njihovega avtomobila na parkirišču in da so vsi superduper zadovoljni z njimi.
Poleg tega so GoOpti kombiji vse manjši in vse manj udobni – stlačeni smo bili kot sardine, vso pot v avtomobilu ni bilo nobenega prezračevanja. Voznik je zelo smrdel po znoju in zaradi tega je smrdel tudi cel avto. Kot zadnja prispela sem žal morala sedeti zraven voznika in v neprezračenem avtu vso pot vohati njegova prešvicana oblačila. Zaradi tega mi je bilo vso pot slabo. Ker sem morala sedeti zraven voznika, sem imela vso pot čisto skrčene noge pred armaturno ploščo, niti malo jih nisem mogla iztegniti, ker je bila zraven že druga potnica. Res čudovita izkušnja!
Še nikoli nisem imela tako neudobne vožnje v tako smrdečem avtomobilu na letališče kot tokrat in to za tako visoko ceno prevoza!
GoOpti so bili na začetku super, zdaj pa za oderuške cene vozijo ljudi kot živino. Za točnost in telesno higieno voznikov ter za udobje potnikov jim gladko dol visi. Na pritožbe potnikov se gladko požvižgajo.
Srčno upam, da se bodo take stvari med ljudmi razvedele, da se bo pojavila zdrava konkurenca na področju prevozov na letališče in GoOpti zbila to krono nadutosti z glave!
Se strinjam s tvojim postom imam podobne izkusnje. Jaz zdej bolj uporabljam blabla cars ali pa prevoze org. ceprav pri slednjih je spet kat+r gambling in do sedaj samo ena cudna izkusnja od Dunaja do Ljubljane ( tipo je bil neprespan) smo se skoraj zaleteli… drugo pa vse ok. Tudi gostom sem zmeraj priporocal te dve opcije ali pa druge letaliske manjse shuttle…
Pa zal je pri nas zmeraj tako bolj jim laufa in bolj so znani manj je profesionalnosti moralo bi biti pa glih obratno…
V zadnjih dveh letih sem 5x koristila goopti prevoze. Vedno je bilo vse ok. Od doma bi po moje šla ob podobni uri. Je pa ti zame najbolj ugodno in enostavno. Šoferji so bili vedno prijazni in vse je bilo ok. Imajo tudi ‘uradne’ srajce, prepoznaven kombi itd. kombi je velik tako kot vsak drug kombi:)
Tovrsten prevoz sem svetovala večim prijateljem in vsi so bili zadovoljni.
V zadnjih dveh letih sem 5x koristila goopti prevoze. Vedno je bilo vse ok. Od doma bi po moje šla ob podobni uri. Je pa ti zame najbolj ugodno in enostavno. Šoferji so bili vedno prijazni in vse je bilo okt. Imajo tudi ‘uradne’ srajce, prepoznaven kombi itd. kombi je velik tako kot vsak drug kombi:)
Tovrsten prevoz sem svetovala večim prijateljem in vsi so bili zadovoljni.
GoOpti so tipičen primer firme, ki je našla tržno nišo, začela zelo dobro, naletela na dober odziv strank… potem pa postala hudo požrešna. Zaradi prehitre širitve posla nima več svojih pogodbenikov pod kontrolo – kar celo sami priznavajo v člankih. V Mladini je bil letos objavljen članek o teh prevoznikih na letališče – ko sem prebrala, kaj je povedala gospa s sindikata o tem, koliko ur na mesec vozijo vozniki GoOpti, da spravijo skupaj za povprečno plačo, sem se zgrozila. Zdaj tudi z varnostnega vidika ne bi več potovala z njimi, ker so vozniki vse prej kot spočiti.
No tale komentar nima prav nič skupnega s temo o GoOpti prevozih.
Poleg tega, midva sva tudi zelo komot, doma se usedeva v avto in se prav komot s svojim avtom odpeljeva do Trevisa/Benetk. In letiva za bistveno nižje cene kot z Brnika (vključno z vožnjo in parkingom) in na destinacije, kamor z Brnika ni direktnih letov.
Pozdrav vsem,
že od vsega začetka uporabljam prevoze Go Opti pa sem bila še vedno zelo zadovoljna z njimi ali pa sem res imela srečo. Točnost, ustrežljivost, prijaznost osebja in urejeni kombiji. Torej, priporočam 100%.
Forum je zaprt za komentiranje.