previsok holesterol
Tudi sama sem relativno suha (170/54) in imam povišan holesterol, nekaj nad 7. To so mi slučajno odkrili na študentskem sistematske pregledu. Kot kaže, je razlog gensko pogojen, saj tudi sama nisem nikoli pretirano uživala hrane, ki viša holesterol., ima pa oče visok holesterol.
Ob strogi dieti, ki sem jo dobila na letaku v zdravstvenem domu, se je ta malo zmanjšal. Dieta pa v glavnem prepoveduje mastno, sladko, rumenjak,…
Sedaj se je že dolgo več ne držim in me je kar strah iti na ponovno merjenje…
Naj se ne sekira tvoja prijateljica. Pred kratkim sem bila tudi jaz v lab. in mi zdravnica pove, da imam povišen holesterol. Drugič, ko sem šla je pa bilo vse ok. Kaj ni čudno?
Sedaj sem ponovno šla v lab. in zdravnica mi pove, da imam sladkorno 7,5 . Nisem mogla verjeti. Čez teden dni sem šla zopet v lab. in sladkor v mejah normale 5,0. Nato mi je povedala zdravnica, da sem mogoče prej pojedla veliko sladkarij in, da sem potem imela povišen sladkor. Pa sploh nisem jedla sladkega.
No, kaj bi potem lahko bilo?
Ne verjamem več zdravniku in ne lab. LP,
farmaciji upada biznis s statini proti holesterolu….
tablete proti holesterolu so navadna laž!
http://www4.dr-rath-foundation.org/Newsletter/articles/bad-news-for-the-pharma-cartel-statin-profits-collapsing-cholesterol-bubble-has-burst.html?utm_source=email&utm_medium=artikel-link&utm_campaign=newsletter-20161103
Iz enega odvzema krvi se nikakor ne more in sme delati zaključka glede povišanega holesterola. To je prvo.Drugo pa, debelost in prehrana je le en dejavnik povišanega holesterola (slednje pač, koliko ga vneseš neposredno v telo), veliko bolj pomembni so drugi dejavniki, recimo stres, hormonsko neravnovesje, pa vse, kar vpliva na delovanje jeter – ta namreč proizvajajo holesterol.
Tudi jaz sem imela kao povišan holesterol študentskih letih, pa sem bila že na meji anoreksije. Stresa pa vrh glave. Se nisem s tem pretirano ukvarjala, ker me zdravniki nekako ne privlačijo preveč. danes, pri 45, me je dvakrat več skupaj, jem vse, kar mi srce poželi, sem fit, fizično aktivna, a pomirjena sama s sabo. Holesterola 2.
farmaciji upada biznis s statini proti holesterolu….
tablete proti holesterolu so navadna laž!
http://www4.dr-rath-foundation.org/Newsletter/articles/bad-news-for-the-pharma-cartel-statin-profits-collapsing-cholesterol-bubble-has-burst.html?utm_source=email&utm_medium=artikel-link&utm_campaign=newsletter-20161103%5B/quote%5D
Tudi jaz sem tako mislila. Moj skupni holesterol je bil že 11,2. Sem suhe postave, ukvarjam se s športom, zdravo jem, nimam preveč stresnega življenja. Ko so mi odkrili povišan holesterol, sem se zaklela, da ga bom zbila s prehrano in športom. Vztrajala sem več let. Poskusila sem vse možno, tudi kar tule predlagate, kar nekaj sem celo shujšala, ker sem tako črtala vsak pregrešek, vsak dan pretekla konkretno št. km, holesterol pa je šel kar gor. Moj zdravnik me je prepričaval, da gre za gensko napako in da ne bo šlo brez zdravil, pa sem verjela, da je del farmacevtske zarote. Potem pa je mojo športno, vitko, vse življenje zdravo mamo pri 58 pokončal krvni strdek. Tudi ona je imela zelo zelo previsok holesterol. Kaj naj rečem? Kar odneslo me je po recept. Farmacevtske zarote gor ali dol, jaz jemljem zdravila.
Forum je zaprt za komentiranje.