Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › preverjanje plina

preverjanje plina

Zdravo,

zanima me, ali tudi pri drugih kdo pokliče in se najavi, da bo prišel preverjat, če plin (kuhališče) dobro deluje, če je dovod ok, ipd. To delajo tudi v drugih okoljih? Mojo taščo (starejša kmečka ženska ki živi sama), ki kuha večinoma na plin in drva, je po tel. klical en možakar, da opravlja to storitev in da bi prišel to pregledat in po potrebi kaj zamenjal (npr. spucal šobe, pogledal šlauf…). Ali tudi drugi, ki kuhate še na plin, imate vsake toliko (npr. 1x na dve leti) takega “serviserja”? Sicer menim, da je dobro to malo pregledat, a se bojim, da ne gre za kakega prevaranta… Me ima, da bi pri tašči počakala, da se možakar izkaže z dokumentom (s.p…)…

Na našem območju to izvaja podjetje, ki sicer po naročilu dostavlja jeklenke na dom. Ob vsaki menjavi zamenjajo tesnila, pregledajo cev, periodično izvajajo tudi pregled kuhališč, po potrebi menjajo šobe itd, ampak to je vse po naročilu in dogovorjeno. Da bi se kdo tako najavil na slepo, bi bil pa malo previden.

pojdi k tašči takrat, ko se bo najavil, če lahko. to ni potrebno počet.

Celje, 20. 1. 2014 – V Energetiki Celje, javno podjetje, d.o.o., smo v zadnjih dneh (podobno kot lani marca) prejeli več klicev občanov z vprašanji o obveznosti pregleda plinskih naprav. V zadnjih dneh jih je namreč po njihovih besedah obiskal serviser, ki naj bi izvajal redni letni pregled plinskih naprav in proti plačilu opravil določene storitve, povezane s plinskimi napeljavami.

Ker takšni vzdrževalni letni pregledi niso zakonsko predpisani, pozivamo občane, naj bodo previdni in naj v takšnih primerih od oseb, ki želijo vstopiti v njihove domove, zahtevajo, da jim pokažejo ustrezno pooblastilo za izvajanje vzdrževalnih del ali drug dokument, iz katerega bo razvidno, za kakšen servis gre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close