preveč pirhov
Jih sicer nisem naredila veliko; najraje jih potem pojemo z motovilcem, radicem ali ( to ima moz zelo rad) polnjena: prerezem na pol, rumenjake zmeckam, dodam gorcico, malo ol. olja, limoninega soka, nasekljane oljke in kapre. S to maso napolnim polovicke belahkov( skledice) in v hladilnik.
Fakultativno lako dodam se malo zmeckane tune ali slan filet. (pazi, fileti so slani – zato osoli sele na koncu). Okrasim z listkom petersilja.
Ce dam na kroznik se nekaj cesnja paradiznika, je fin obrok:) Lp
Babi, pa ravno to sem mislila z našimi ostanki jajc!:))
Pa mi nikakor ne gre, ker je to ponavadi delal moj tast. Božanske!Letos ga pa nimamo več:( Tako, da smo, poleg vsega, ostali še brez filanih jajc in borovničevega štrudlja:(
In se kar ne morem spravit delat( čeprav vem,da bi bilo okusno) ker je še preveč boleč spomin nanj in vprašanje, če bi sploh pojedli…
Mislim, da bo pri nas Štefani pečenka in pa jajca v solati ravno pravo. Kar jih bo pa še ostalo, jih bo pa pes pojedel, pa tako ne bodo šla v nič:) Jih ima namreč blazno rad:) Tudi živali naj imajo praznik!:))))
Babi vem, mi je popolnoma jasno.
Ponavadi je delal jajčka za novo leto, takrat bodo sigurno – v spomin. Sedaj je pa res še prevč sveže … Samo čas rabimo:)
Je pa znimivo – mene je moja stara mama vzela v uk, da me je naučila delat potico – tri leta zapored sem (pred 20 leti) hodila k njej. Ko sem se jo naučila, je rekla, da sedaj ne more več delat, da je vrsta na meni.
In letos sem za Božič spravila teto do solz, ker je bila potica točno taka kot od mame. Kdo bi si mislil:))))
Forum je zaprt za komentiranje.