Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika preveč pirhov

preveč pirhov

Ostalo mi je 10 prihov. Vem, da jih ne bomo pojedli. Imate kakšenO idejo, kako porabiti jajca?

Pozdrav vsem!

Štefani pečenka, jajca na kakršnikoli solati, na razvaljano testo za kruh zložiš salamo, sir in trdo kuhana jajca, zviješ in spečeš…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Samo 10 jih je ostalo? Pri nas po moje 20:)
Ali po domače, skoraj vsi:)

Olupljena jajca oviješ z mletim mesom, paniraš in ocvreš. Dobro je tudi hladno.

LP, Maja

Še nekaj idej..

No, pa še ena zanimiva, če je ostalo še kaj šunke..

Otroci so pirhe pobarvali z vodenimi barvicami. Za prave barve za pirhe vem, da so jedilne, četudi se po razpokah obarva tudi beljak. Ali to velja tudi za vodene barvice? Menda že, ampak vseeno vprašam.
LP Mimi

Jih sicer nisem naredila veliko; najraje jih potem pojemo z motovilcem, radicem ali ( to ima moz zelo rad) polnjena: prerezem na pol, rumenjake zmeckam, dodam gorcico, malo ol. olja, limoninega soka, nasekljane oljke in kapre. S to maso napolnim polovicke belahkov( skledice) in v hladilnik.

Fakultativno lako dodam se malo zmeckane tune ali slan filet. (pazi, fileti so slani – zato osoli sele na koncu). Okrasim z listkom petersilja.

Ce dam na kroznik se nekaj cesnja paradiznika, je fin obrok:) Lp

Ja, Tinkarca, tale recept sem imela zgoraj v mislih 🙂

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni pa je dobra jajčna solata. Jajca na drobno narežem, noter naribam hren, dam malo olja, poper, sol. Pa še hren se porabi.

Babi, pa ravno to sem mislila z našimi ostanki jajc!:))

Pa mi nikakor ne gre, ker je to ponavadi delal moj tast. Božanske!Letos ga pa nimamo več:( Tako, da smo, poleg vsega, ostali še brez filanih jajc in borovničevega štrudlja:(
In se kar ne morem spravit delat( čeprav vem,da bi bilo okusno) ker je še preveč boleč spomin nanj in vprašanje, če bi sploh pojedli…

Mislim, da bo pri nas Štefani pečenka in pa jajca v solati ravno pravo. Kar jih bo pa še ostalo, jih bo pa pes pojedel, pa tako ne bodo šla v nič:) Jih ima namreč blazno rad:) Tudi živali naj imajo praznik!:))))

<http://kate.moj-album.com/>

Jaz pirhe ki ostanejo porabim pri presajanju rož-snovi v jajcu delujejo kot Substral.V vsak tegelc po en ali dva pirha in to je skrivnost cvetočega balkona.Pa še s holesterolom in žolčnimi napadi se ti ni potrebno ukvarjat.

Kate, vem, da je tezko, ko nasi dragi odhajajo. Ampak prisel bo dan, ko bos ravno v spomin nanj sama naredila jed, s katero vas je razveseljeval.

Lep pozdrav

Ma kaki jedci ste pa, da teh nekaj jajc ne pojeste?

Babi vem, mi je popolnoma jasno.
Ponavadi je delal jajčka za novo leto, takrat bodo sigurno – v spomin. Sedaj je pa res še prevč sveže … Samo čas rabimo:)

Je pa znimivo – mene je moja stara mama vzela v uk, da me je naučila delat potico – tri leta zapored sem (pred 20 leti) hodila k njej. Ko sem se jo naučila, je rekla, da sedaj ne more več delat, da je vrsta na meni.
In letos sem za Božič spravila teto do solz, ker je bila potica točno taka kot od mame. Kdo bi si mislil:))))

:))) To se tudi jaz letos sprašujem:)))

A problem pri nas je bil, da sva z malim kar barvala in barvala, pa jih je ratalo preko 20, pa še, jasno, od babic jih je prinesel … Pa smo samo trije, pa od teh enega ni bilo doma:)))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close