Preveč aktivna?
Pred desetimi leti sem študirala (podiplomc) in nisem imela časa za alpnizem.
Alpinisti nimajo problemov dobiti partnerk, ženske se ne zgražajo nad aktivnimi moškimi. Samo moški se zgražajo nad aktivnimi ženskami.
Povrh tega pa takrat, ko je večina ostalih alpinistov iskala partnerke, imela veliko dela s študijem tako, da ni bilo časa za spoznavanja.
Oprosti, daj preberi vse, potem obsojaj. Jasno sem napisala zakaj rabim moškega.
Ja, na potovanjih srečam moške. Verjetno pa mi kaj malo koristi tam nek Tajec, a ne?
Res nisem nek aktiven športnik. So še drugi aktivni načini preživljanja prostega časa, ne le pohodi.
Želim povedati, da ne verjamem, da so vsi samski moški sami lenuhi.
In ni razlog alpinizem ali prevelika aktivnost, ampak tvoj karakter.
Imam občutek, da se hitro počutiš ogroženo, da pretiravaš….
Zakaj vidiš samo takšne, kjer bi se morala samo ti spremeniti….To je tvoje videnje in ne realnost.
Pa zakaj greš takoj v skrajnosti, če vidiš, da nekdo od tebe pričakuje neke kompromise ?
Zato se ne gre za alpinizem, ampak neko zafrustriranost, ki odbija moške.[/quote][/quote]
Glej alpinistka, jaz sem zelo športno usmerjen, ampak moje mnenje je povsem enako kot Robijevo v tem primeru. Dobil sem povsem enak občutek. In verjamem, da si v resnici v svojem bistvu zelo prijetna ženska, ampak ne morem se znebit občutka, da bežiš pred nečim. To je navadno vedno pred samim sabo, to se ve. Bežiš pred odgovornostjo, zato se tako oklepaš teh svojih aktivnosti. V vsakem moškem najdeš nekaj, kar ne ustreza tvojemu slogu. In razlog, da si prišla sem to povedat, gotovo ni nastal v tebi kar tako. Teh vzorcev je pri razočaranih ženskah ogromno. Niso pripravljene na kompromise. Mislijo, da so, ampak v resnici niso, saj tega tud ne pokažejo. Govorijo, da so, ampak vse ostane samo pri besedah. Najhuje pa je, da se tega ne zavedajo in imajo občutek, da niso sprejete. Potem se začnejo branit in kar pobegnejo, namesto, da bi pogledale vase in sprejele kritiko kot dobronamerno.
Preden me kdo napade v stilu, da sem v mladosti letela s cveta na cvet in žurala na veliko. TO ne drži. TUdi v študentskih letih nisem žurala, nisem popivala. Sem mirna, tiha punca, ki se ne vsiljuje, ki se ne izpostavlja. Študijske dni sem preživljala tako, da sem študirala, hodila v gore, delala preko študenta. Vse svoje aktivnosti sem vedno sama plačevala, vključno s študijem, tako, da sem si vse to morala tudi prislužiti. Nisem neka razvajena deklica, ki so ji drugi vse nudili.
Že v naprej se braniš pred stvarmi, ki ti jih nihče ne očita. Zakaj? Zakaj se čutiš ogroženo? Zakaj je treba pojasnjevat stvari, ki nimajo nobene veze s temo? Ampak, če ti ves svet nekaj govori in kaže, je mogoče čas, da mu prisluhneš. Ker svet se ne bo spreminjal zaradi tebe. Če ti kaj ne paše, se boš morala sama, ali pa boš morda za vedno ostala sama v teh gorah.
Mislim, da beži pred svojo ženskostjo in z vsem tem, kar predstavlja pojem ženska.
Na primer pomivanje posode ji je nuja…Zakaj le ?
In zato ne more igrati vloge partnrke, ker beži pred vsem tem, kar ta vloga prinaša s sabo.[/quote]
pa dobro robi, pomivanje posode pa res ne nudi nekega velikega užitka? razen če si ji alpinistak nagrmadi v dnevni pa potem aktivno pleza po njej? pol je res nuja pomit kup posode))
Ti si pač popolna deklica, pa še zelo aktivna, torej aktivno popolna, zato dovolj dobrega dedca zate še ni. Dva sta sicer v popravljalnici, ampak ne vem, kdaj bosta gotova, pa tudi čakajoča vrsta za njiju je predolga.
Daj ti raje povej, v kakšni družini si odraščala, kako sta se razumela starša, koliko spolnih izkušenj sploh imaš, česa se v resnici bojiš. A nameravaš imeti otroke, družino ali sploh ne?
Kje si ti takrat ko ne letaš po gorah, kje je tvoj čustven svet?
Flashgordon, ne nisem razmišljala, ker nimam dovolj denarja. Najprej bolj nujne stvari. Pedanten: ti si se obesil na mojo besedo 🙂
Robi, ja točno, zato sem napisala, da zaradi mene lahko tudi odbojka, košarka in podobne stvari, ki jih nisem nikoli počela, bi se z veseljem prilagodila.
Si samski? Praviš zase?
Marko, in kakšnih kompromisov jaz ne sprejmem? Poglej zgoraj, jaz sem za kompromise. Razen, če si pododbno kot večina, predstavljaš kompromis tako, da bi morala opustiti alpinzem? Je to zate kompromis? To mi kar naprej vbijajo v glavo, da alpinizem ni za ženske, da naj ga opustim.
Robi, prosim preberi zgoraj kaj sem napisala. Vezani alpinisti me ne rabijo dobit.
Robi, tebi je pomivanje posode v užitek? Zanimivo. Jaz to počnem le zato, ker je pač potrebno pomiti. Robi, odziv je bil kar nekak pričakovan. Moški pač ne marate žensk alpinistk. Tipičen odziv. Zelo domač.
Moram pa reči, da si ena redkih oseb, ki mu je pomivanje posode v užitek.
Marko, torej mi dopoveduješ, da naj preneham z aplinizmom, če te prav razumem?
Mr popolnež, daleč od tega, da bi bila popolna. Sem tiha, nevpadljiva ženska, ki se nikoli ne izpostavlja, nikoli se nimam za nekaj posebnega. Ko nisem v gorah, sem v službi, doma, v knjižnici, na bazenu, na vrtu, na travniku, predavam, berem, čisto običajne stvari. Sem že imela fante ja, take kot jih opisuje drobtinica.
Zaenkrat ne..:)
Če si res tako pripravljena na kompromise, potem res mora biti razlog nekje drugje, ne v alpinizmu.
In če ti ni problem prešaltati še na kakšno drugo aktivnost, pa išči med drugimi športniki. Saj to ne more biti res, da bi bili vsi športniki vezani.
Tako aktivna ženska, kot si ti, pa ne more najti dedca…..Res čudno…:)
eh alpinistka, moški večinoma kar maramo alpinistke, mislim da se nihče ne brani če katera spleza nanj))
jaz bo mtakole rekel, glede na to, kako si se opisala, mi je misterij, kako to da ne najdeš nekoga moškega…si izobražena, umirjena, aktivna, zgleda da tudi kar razgledana, znaš skrbeti zase, pomivaš, kuhaš,….zdaj ostane še samo faktor lepote, mogoče je pa bila narava tu bolj škrta? ne vem, sam razmišljam…
No, tu je glavni problem. Niti približno ti tega ne dopovedujem. In verjamem, da v vsakem moškem opaziš to “grožnjo”, ki sploh ne obstaja.
Če bi jaz spoznal alpinistko, ki mi je všeč po mojih kriterijih in bi se z njo ujel, bi želel da alpinizem ohrani. Ampak če mene tja ne bi vleklo, bi pričakoval, da tudi ona mene tja ne vleče. Morda bi poskusil, ampak, če v tem ne bi užival, bi pričakoval, da to razume na miroljuben način in ne na način, da zdaj pa nisva za skupaj. Hkrati bi želel, da še naprej uživa v tem, kar ji je tako všeč. Nikoli ne bi od ženske pričakoval, da opusti nekaj, v čemer uživa. Menim, da je partnerstvo še vse kaj več, kot pa izvajanje enakih hobijev.
Ja..Mi je v užitek.
Nisi mi odgovorila na vprašanje…Zakaj ti je to nuja ? Zakaj takšen odpor ?
Če res želiš partnerja, potem mi ne bi bilo v užitek doma imeti tečno žensko, ki bi ji bilo pomivanje posode ali kuhanje, pa pospravljanje kot nuja.
Družinsko življenje ti mora biti prav tako v užitek, če ga želiš živeti.
Robi, saj ti pravim, da moški, ki so samski, ne marajo športa. Se trudim jih spoznavat pa žal naletim na take, ki se stresejo ob misli na šport, če pa omenim potovanje pa je sploh kriza. Glede na to, da nisi samski, kako veš kakšni so samski moški, saj menda se ne zanimaš zanje :)?
Robi, oprosti, ampak osebno ne poznam nikogar, ki bi užival v pomivanju posode. V kuhanju je res kar nekaj ljudi, ki radi to počno, ampak pomivanje? To pa še nisem slišala tako, da mislim, da jih večina to počne, ker je pač potrebno.Ti si edini fenomen, ki iz užitka pomiva :). Prideš tudi na dom?
Flashgordon, izobražena? Ja, to je še ena stvar, ki moškim ponavadi ni ravno pri srcu. Ja, moški padate na lepotice. Jaz pa nisem nič posebnega. Umirjena? Še ena moja slabost. Ni me najti na žurih, nisem glasna. Ne ličim se, ne nosim visokih petk. V glavnem nič posebnega nisem.
Marko, kaj pa mi dopoveduješ. Napisal si, da mi cel svet govori in da naj jim prisluhnem. Ljudje, mi govorijo, da naj neham z alpinizmom in potovanji. To mi direkt povedo. V obraz. Tudi direkt je marsikdo rekel, da je za ženske že dodiplomski študij preveč. Podiplomski pa sploh.
Drugače pa sam sebi kontriraš. Praviš, da ti je pomivanje posode v užitek. Potem pa praviš, da ti ne bi bilo fajn imeti ženske, ki ne pomiva rada? Glede na to, da ti je pomivanje v užitek pa si lahko le vesel, če dobiš žensko, ki ne pomiva rada, da več tebi ostane.
Jaz imam rada čokolado in sem vesela ljudi, ki je ne marajo, ker je potem več ostane zame :).
Ja..Mi je v užitek.
Nisi mi odgovorila na vprašanje…Zakaj ti je to nuja ? Zakaj takšen odpor ?
Če res želiš partnerja, potem mi ne bi bilo v užitek doma imeti tečno žensko, ki bi ji bilo pomivanje posode ali kuhanje, pa pospravljanje kot nuja.
Družinsko življenje ti mora biti prav tako v užitek, če ga želiš živeti.[/quote]
V takšen užitek mi sicer ni, da bi drugim zastonj pomival posodo…Za kakšen denar pa že..:)
Imaš zanimive izkušnje, ki imajo marsikaj skupnega..A te izkušnje več povedo o tebi, kot pa o drugih.
Poskusi v sebi najti razlog, zakaj imaš samo takšne slabe izkušnje z moškimi.
Če bomo še debatirali, bomo prej ali slej prišli do tvoje samozavesti….Da si mirna, ne hodiš na žure….
Jaz sem vedno iskal le takšne…Mirne, nenaličene, brez visokih pet….Vse ostalo ni prišlo v poštev.
Zato ne dvomim, da ne bi obstajali takšni, ki imajo podobne želje.
Zaradi teh lastnosti nisi nič manjvredna, kot si verjetno misliš.
Forum je zaprt za komentiranje.