Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pretečen izpit voznika začetnika

Pretečen izpit voznika začetnika

Izpit voznika začetnika mi je (oziroma naj bi) potekel 18. 3. 2021 ampak je zaradi covida šel skozi odlok, da se vsem voznikom začetnikom, ki jim vozniško dovoljenje preteče pred 31. 3. 2021 podaljša do 31. decembra 2021.

Zaradi določenih težav dodatnega usposabljanja za voznika začetnika še nisem uspela opraviti, ki pa je tudi pogoj za podaljšanje vozniškega dovoljenja.

Letos je nekaj časa še vendar nisem prepričana če mi lahko uspe.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO7164

Na zgornji povezavi sem brala zakon o voznikih in ni nikjer videti, da bi pisalo kako je v primeru, če vozniško dovoljenje voznika začetnika preteče. Mora potem spet ponovno pridobiti vozniško dovoljenje? Ali gre lahko vseeno opravljat tečaj za voznika začetnika (seveda s predpostavko, da ga nekdo drug tja pelje oz.)?

(Vem da je dokaj specifična situacija ampak je ravno petek in niti na upravno enoto ali kakšen center ne morem več poklicat).

Če ima kdo kakšne izkušnje ali odgovor ga bom zelo vesela 🙂

Ja, naj te nekdo pelje oz vzami taksi in se spravi delat varno vožnjo že takoj naslednji teden. Če nimaš svojega avta, si ga tam izposodiš za mali denar, vsaj v Logatcu je tako. Nimaš kaj čakat drugo leto, res se ti lahko zgodi, da ti bo propadlo vse skupaj.

https://e-uprava.gov.si/podrocja/promet/vozniki-in-vozila/voznik-zacetnik.html

Moj bog, 30 sekund za odgovor. Še dobro, da bodo nas stare nadomestili tehnološko in informacijsko bolj pismeni mladi. Ni čudno, da mladina tako težko do služb pride.

Ja, propadlo bo, nima za kaj bit podaljšano.

Mel enako situacijo:) NE, izpit ti ne potece. Zgolj preneha veljati dokler ne izpolnis pogojev sepravi tecaj varne voznje. Jaz sem opravljal na vranskem, me je moral tja peljat nekdo drug… ker se tecaj opravlja na privat poligonu tam ne potrebujes vozniskega dovoljenja tako da np. Ko opravis tecaj dobis potrdilo, gres na upravno uredit in dobis voznisko. Zgoraj je en neizobrazen bebcek napisal da izpit potece. ponavljam.. NE POTECE:) lp

Odgovor na objavo uporabnika
Na mladih svet stoji, 11.12.2021 ob 17:59

https://e-uprava.gov.si/podrocja/promet/vozniki-in-vozila/voznik-zacetnik.html

Moj bog, 30 sekund za odgovor. Še dobro, da bodo nas stare nadomestili tehnološko in informacijsko bolj pismeni mladi. Ni čudno, da mladina tako težko do služb pride.

Ja, propadlo bo, nima za kaj bit podaljšano.

Hvala za odgovor… I guess? Ravno iz tega razloga sem odprla temo, ker na strani uprave piše tako, v zakonu voznikov pa o tem nič ne piše (oziroma vsaj ne več).  ZVoz-1, 59. člen, tretji odstavek – (3) Vozniško dovoljenje se izda do dopolnjenega 21. leta starosti oziroma za dve leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil kategorij A2 ali A in B. Vozniško dovoljenje se podaljša, ko voznik opravi program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov za eno izmed kategorij A2 ali A in B.

Odpreti temo pa tudi ni ravno greh. Konec koncev forumi služijo namenu izmenjave mnenj in pogovoru.
In glej ga zlomka, nekdo je slučajno imel podobno situacijo in v temi odgovoril. A ni svet lep? 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Trejdercekmali, 11.12.2021 ob 18:27

Mel enako situacijo:) NE, izpit ti ne potece. Zgolj preneha veljati dokler ne izpolnis pogojev sepravi tecaj varne voznje. Jaz sem opravljal na vranskem, me je moral tja peljat nekdo drug… ker se tecaj opravlja na privat poligonu tam ne potrebujes vozniskega dovoljenja tako da np. Ko opravis tecaj dobis potrdilo, gres na upravno uredit in dobis voznisko. Zgoraj je en neizobrazen bebcek napisal da izpit potece. ponavljam.. NE POTECE:) lp

Oooo, super! Hvala ti za odgovor 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close