Prestop na invalidsko penzijo.
Pozdravljeni,
sem v postopku za invalidsko pokojnino in čakam na komisijo. Trenutno še delam, imam odločbo za delo s skrajšanim delovnim časom (4 ure), ampak žal vidim, da tudi tega ne zmorem več, saj je bolezen napredovala.
Ne vem pa, kako je pravilen postopek: ali moram najprej urediti vse za odpoved pogodbe o zaposlitvi, ali pa grem najprej na zavod za zaposlovanje, da dobim nadomestilo za čas trajanja odločbe? Kako se pravilno uredi prehod, da sem doma in hkrati ne izgubim pravic, dokler čakam na odločitev komisije? Ali naj grem v postopek bolniškega staleža? In šele na to urejam vse drugo.
Hvala za vsak nasvet in izkušnjo ?
Osebni zdravnik naj odda vlogo za bolniško za polni delovni čas.Najbrž bo pa potrebno tudi kakšen izvid priložit.Delam po 4 ure.Delat so me iz ZZZS poslali brez omejitev,nato sem se pritožila,dobila odgovor,da delodajalec mi delo mora zagatoviti.Delodajalec me je poslal na zdravnški pregled kjer je napisala,da za svoje delo nisem sposobna,a je tudi potem ZZZS zavrnil polno bolniško.Delam po 4 ure s prilagoditvami in čakam odločbo iz ZPIZA.Smo pa vložili samo za prilagoditve delovnega mesta in ne upokojitev.Vloga je bila oddana konec novebra,v maju sem dobila obvestilo,da je moj dosje na reviziji in vse do danes še ni odlocbe
glede na to, da nimaš niti osnovne informacije, ti povem, da to še ne bo tako kmalu. v času čakanja si daj popravit vse, kar si lahko in za kar ti dajo bolniško, izkoristi vse možne fizioterapije, zaradi psihičnega pritiska in strahu pred nezmožnostjo dela išči psihiatrično pomoč….. ko boš počrpal vse te možnosti, boš morda že bližje obravnavi. ampak to nekaterim traja leta dolgo, da dobijo invalidski status.
Forum je zaprt za komentiranje.