presnova
Ali vsaj mlačno vodo na tešče.
Najbolj pomaga ločevati hrano na škrobni in beljakovinki obrok, no vsaj meni. Disciplina, da ješ samo meso+zelenjavo ali krompir+zeljenjavo, … Knjigi Jem torej hujšam in Osnove Hayeve diete priporočata tak način prehranjevanja, garantirano se izboljša presnova. Preberi ju, ni se treba držat receptov, ker ti že sama knjiga da dovolj mislit.
Lahko ješ LINUX ali VEROLX ampak to je začasna rešitev. Lunux uredi prebavo (npr. na potovanjih uredi in drisko in zaprtost, vsebuje ene mikroorganizme ali nekaj takega), Verolax pa so zeliščne tablet proti zaprtju.
Slaba prebava in slaba presnova maščob imata lahko zelo različne vzroke in ti potrebuješ tisto zdravilo, ki bo pomagalo pri tvojem vzroku, ne kar nekaj.
Če se jaz preveč najem mastnih in težkih stvari, mi zelo olajša počutje velika skodelica kamiličnega čaja. Moja sorodnica, ki je imela velike težave s presnovo maščob, pa je imela žolčne kamne in slabo delovanje žolčnika in ji ni pomagalo pred operacijo popolnoma nič drugega kot to, da sploh ni jedla mastnih reči.
Na splošno velja, da se je dobro čim več gibati in jesti veliko balastne hrane – polnozrnat kruh, zelenjava, sadje…Po drugi strani pa spet nekateri ljudje z želodčnimi težavami take hrane sploh ne prenesejo, ker jim je pretežka.
Če približno veš, iz česa izhajajo tvoje težave, ti bo še najbolje svetoval farmacevt v lekarni. Sicer pa je pametno obiskati zdravnika. Saj ne grizejo.
Forum je zaprt za komentiranje.