presnojedstvo
Pozdravljeni!
malo eksperimentiram s presno prehrano. sicer sta minila komaj dva dneva, vendar imam hud glavobol in ob manjšem fizičnem naporu (hoja po stopnicah) sem bila že čisto izčrpana.
na eni strani berem izpoved presnojedcev, kako dobro da se počutijo, na drugi strani berem strokovne članke o tem, kako je človek vsejed in rabi za življenje tudi drugo hrano… komu verjeti? kaj je prav? kako vi gledate na presnojedstvo? če bi se nekdo vam drag odločil zanj, kaj bi mu svetovali?
lepa hvala za odgovor in le pozdrav!
Za presnojedstvo moraš imeti “jajca” in veliko volje.Tvoje pisanje mi takoj pove, da nimaš volje za kaj takega in kar iščeš vzrok, da bi spet jedla “normalno” hrano.
pri surovi hrani (predvsem sadje-zrelo sadje) ti energije ne more manjkati, ker so v sadju kvalitetni sladkorji (fruktoza,glukoza) ki ti dajo takojšnjo energijo za gore premikat.tvoje težave izhajajo iz zasvojenosti organizma po drugih sladkorjih(saharoza-beli sladkor) tortice,piškotki,kolački itd…pa maščobe, pa ocvrta hrana, pa to pa un pa tret, a ne-a je tko.
Če se resnično želiš prepričat SAMA ne z nasveti nestrokovnih odgovorov tukaj na forumu, potem uživaj vsaj 3 tedne res zrelo sadje (ne na pol zeleno) kolikor ti ga srce poželi in vsaki dan pest oreščkov ali lešnikov,semen sončnice, sezama, lana in nekaj malega zelenjave.Jej kadar si lačna in pojdi na sveži zrak, ne sedet pred TV- jem in se smilit sama sebi.
No potem boš začutila počasi moč, ki se bo stopnjevala iz dneva v dan in tudi sama s seboj boš zadovljna, ker boš ZMAGALA sama, ker boš kakšno kilco maščobe izgubila. Pa na telovadbo ne pozabi.
Pa oglasi se še kaj.
Res je težko svetovati, še posebej najbližjim. Sama rada jem vse v zmernih količinah (le sladkarije so v večjih ), glede na to da imam pa rada zelenjavo, mi ne bi bilo težko preklopiti prehrane. Menim pa, da je res potrebno jesti raznoliko hrano, kamor spada tudi meso.
Kakršnakoli skrajnost ni nikoli dobra.
“…po drugih sladkorjih(saharoza-beli sladkor) tortice,piškotki,kolački itd…pa maščobe, pa ocvrta hrana, pa to pa un pa tret, a ne-a je tko…”
je zelo blizu tega, ni pa čisto tako. do sladkarij mi sploh ni, ne maram. ocvrtega tudi skoraj ne jem, ker se mi ne ljubi pripravljat takšne hrane. moja slabost so testenine, kruh, krompir na vse možne načine.
sicer imaš pa mojča kar prav – ni prave volje pri meni…
Ja, mojča, jaz pa mislim, da malo pretiravaš, že iz tvojega besedila je razvidno kaj poudarjaš, zdi se mi, kot da sem v trgovini in od vsepovsod udarjajo ven napisi GRATIS, SKONTO, POPUSTI…
tako ti poudarjas besede kot je ŽIVA HRANA, USPELA BOŠ, ZMAGALA BOŠ, VOLJA…praktično sugestije. Samo veš, žal to ne pomaga vsakemu in tudi ni vsak primeren za tak prehod na presno hrano, neglede na njegovo voljo, pač pa glede na njegov pretekli način življenja…
Jaz bi bila bolj previdna, predno bi šla v takšne sorte prepričevanje, vsak lahko samo na svoji koži preizkuša in posledice nosi sam, lahko so to negativne, ne izkjučujem pa niti pozitivnih, tko, da ne boš rekla, da obsojam presnojedstvo, ker ga ne.
Forum je zaprt za komentiranje.