Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija presledki v celici Excell

presledki v celici Excell

V excellu imam neke podatke. V stolpcu A. Vsi ti podatki pa se začnejo s presledkom. Ali je mogoče, in kako, te presledke avtomatsko pobrisati, tako da se je prvi znak v celici črka (in ne presledek)?

Find/Replace(Ctrl-H)?

To sicer gre, problem nastane edino če so v tekstu naprej kaki presledki.

Poskusi s funkcijo TRIM()
Morbit najlažje tako da v prazen stolpec napišeš =TRIM(A1) in skopiraš za cel stolpec. Nato kopiraš ta celoten stolpec in z posebnim lepljenjem lepiš v nov stolpec le vrednosti in na koncu ta zadnji stolpec skopiraš čez prvega.

Seveda gre pa tudi z makrojem 🙂

Če imam takole (tam kjer je znak za vezaj je presledek):
–katalog-šolskih-dejavnosti

rada bi se znebila prvih dveh presledkov.
Če jih najdem kot dva skupaj, s čim naj jih zamenjam? Zamenjaj z nič?
Če iščem en presledek, mi najde tudi tiste, ki jih ne sme.

?

:-O Sith, veš da sem probala ravno to .. najdi dva presledka in zamenjaj – pa nisem vpisala nič. Pobrisal jih je :-O

Problem pa nastane, ko imam pred besedilom samo en presledek, ker v tem primeru mi bo na tak način pobrisal tudi tiste med besedami!

Torej Hmmm, praviš trim??? Bom probala 🙂

Še en trotel trik:
1. Označiš stolpec, Copy, greš v Word, paste special/unformatted text
2. V Wordu lahko po tekstu označiš stolpec tako, da pri vlečenju z miško držiš levi Alt. Torej se postaviš na začetek, pritisneš levi Alt in potegneš po prvih presledkih. Delete.
3. Copy/Paste nazaj v Excel.

Hja, sem si dala v arhiv tvoj nasvet, pa naslednjič k bom nucala, pa sprobam tvoj troteltrik.

Zdej mam presledke popucane, še zmeri me pa mori, zakaj doma ne morem Mona odpret. Najprej par mescov čakam na net, pol k mi ga u bajto napelejo, čakam pol leta da mi deci kabl napelejo, na, zdej k ga pa mam, pa ne morem na forum. Če to ni nesreča no!

:-((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close