Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Presenečenja pred nakupom novega avtomobila

Presenečenja pred nakupom novega avtomobila

Kupujemo nov avto. Pred nakupom smo s prodajalcem predebatirali vse o opremi avta in potem plačali aro. Po plačilu izvemo, da strešnih nosilcev (ki so bili eden od pogojev za nakup) ni v opremi vozila. Prodajalec je zato obljubil, da jih dobimo gratis in to tudi podpisal. Tik pred nakupom smo dali v ocenitev star avto, da bi ga prodali staro za novo. Dobili smo napisano odkupno ceno. Zdaj pa prodajalec trdi, da mora v to odkupno ceno vkalkulirati še strešne nosilce, pri katerih se je zafrknil in da bi avto odkupil po nižji ceni od navedene. To se mi zdi nesprejemljivo, saj naj bi bili nosilci gratis!

Drugo presenečenje je rezervno kolo, za katerega smo doplačali, da bo normalnih dimenzij, zdaj pa smo izvedeli, da je kolo ožje od ostalih, ki so serijski na avtu. S stališča varnosti se mi zdi to nesprejemljivo.

Glede na to, da je bil v igri še en avto drugega proizvajalca le malce dražji in da smo se odločili za tudi zato, ker smo mislili, da so strešni nosilci zastonj, mi je zdaj žal, da smo se odločili za tega. Če ne bomo dobili nosilcev zastonj, bo cenovna razlika med obema še manjša in kdove, če ne bo še kakšnega presenečenja. Kaj storiti? Are v primeru, da se ne bi mogli zmeniti, najbrž ne bi mogli dobiti nazaj?

Če prodajalec ni izpolnil dogovora, lahko zahtevate nazaj dvojno aro. Drugače pa je, če je napaka na vaši strani, potem prodajalcu ara ostane.

Za kolo je tudi moj brat zahteval normalne velikosti, pa mu ga niso hoteli dostaviti z avtom, tako da ga je dobil malega in kasneje se velikega-tako da ti zato ni treba prevec skrbeti. – se pa strinjam da je neumno dajati mala kolesa in potem lahko vozis samo 90 ali kaj takega.

Za stresne nosilca, ce ste nekaj podpisali in imate papir mu ga pokazes ce ti jih ne- potem ti dajo nadomestni avto in cakas na novega, pa lahko si potem se kaj izmed opreme spremenis…

LP

Dobro bi bilo, če poveš ime prodajalca, da se mu bomo lahko že na daleč izognili.

Kaja, zakon je na tvoji strani.

Pokliči 01/ 4329397 (posebna telefonska linija Zveze potrošnikov Slovenije),
tam ti bodo (verjetno) znali pomagati. Baje imajo tudi mail: potrosnikov.sos@zps-zveza.si

lep dan

Povej kateri avto in kje si kupila!
Da ne bo še kdo od nas nasedel! Drgač ne vidim smisla, da sploh pišeš tukaj 🙂

Ha! Rezervno kolo za doplačilo…??
To pa ne more bit kaj drugega kot pa Golf… 🙂
Nočem žalit Golfa, ampak to je pa višek, da še kolesa ne morejo dat zraven v že tako visoko ceno.

New Report

Close