Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek preseliti se skupaj

preseliti se skupaj

Seveda nisem prepričana, da bom dobila službo, ki si jo želim. Kaj zato naj ne poskusim? Če bi vsi tako razmišljali škoda niti v šolo hodit. V moji smeri se je potrebno zelo potruditi za bilokakšno možnost, zaposlitev…. to je tudi težava ja.[/quote]

Razumem te, hkrati pa v tej situaciji izbiraš med (zamišljeno) kariero in družino.
Mogoče čez čas najdeš še kaj drugega kar te bo osrečevalo ali na poslovnel ali na zasebnem področju… 😉

Se moraš ravno sedaj dokončno odločit?[/quote]

Ma bi bilo dobro, da bi se končno odločili, ker se to že predolgo vleče. :O in ta zveza na daljavo je po domače rečeno bedna…

Prilagajanje=sem z njim in bedna služba 40 let…? Al pa da sem bom še celo življenje tolkla zarad tega po glavi…
hmmm…:) ja ubistvu, bi se rada nekam skupaj preselila in to bi bilo ubistvu to 🙂 hehe

Prilagajanje=sem z njim in bedna služba 40 let…? Al pa da sem bom še celo življenje tolkla zarad tega po glavi…
hmmm…:) ja ubistvu, bi se rada nekam skupaj preselila in to bi bilo ubistvu to 🙂 hehe[/quote]

Potem se boš vozilo v službo tudi če bo dlje od 30 km. V bistvu boš lahko zelo vesela, če boš dobila službo.

hmmm…:) ja ubistvu, bi se rada nekam skupaj preselila in to bi bilo ubistvu to 🙂 hehe[/quote]

Potem se boš vozilo v službo tudi če bo dlje od 30 km. V bistvu boš lahko zelo vesela, če boš dobila službo.[/quote]

ja, najvrjetneje bo tako…
Ampak KDO BI SI MISLIL, DA LAHKO IZ TAKE LEPE STVARI KOT JE SELITEV SKUPAJ NASTANE NEKAJ TAKO KOMPLICIRANEGA IN TEŽKEHA IN BEDNEGA…

Potem se boš vozilo v službo tudi če bo dlje od 30 km. V bistvu boš lahko zelo vesela, če boš dobila službo.[/quote]

Ampak KDO BI SI MISLIL, DA LAHKO IZ TAKE LEPE STVARI KOT JE SELITEV SKUPAJ NASTANE NEKAJ TAKO KOMPLICIRANEGA IN TEŽKEHA IN BEDNEGA…[/quote]…ČE IMA ČLOVEK NEREALNE SANJE….ccccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ampak KDO BI SI MISLIL, DA LAHKO IZ TAKE LEPE STVARI KOT JE SELITEV SKUPAJ NASTANE NEKAJ TAKO KOMPLICIRANEGA IN TEŽKEHA IN BEDNEGA…[/quote]

Počakaj, da prideš šele do pravih problemov. To je keks.

Dokler nisi “zrela” za službo komot živiš pri njem, ko/če službo dobiš boš pa videla ali se bo dalo vozit ali se boste selili.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ni se mi dalo vsega brat.

Po 3 postih bi samo rekel, matr ste slovenci zapečkarski.
Ne da imaste povrjene potne stroške, kar marsikje v tujini nimajo.
Je 30km globalno gledano zelo mala razdalja.
Nekateri v tujini za to, da gredo iz enega dela mesta v sluzbo v drug del mesta porabijo po 1 ali 2 ure. Pa naredijo precej manj kilometrine.
Še vedno je opcija na pol poti. Oziroma govoriš tako kot, da bo moral pustiti svojo sanjsko službo, ker se bo moral voziti vsak dan 15 ali 30 km….

Bolj vprasanje ce ni problem pri fantu, da zeli ziveti v domacem brlogu. In ne problem, da se bo moral vozit v sluzbo.

Ce se pogovarjamo o vukojebotini, je dejansko v Sloveniji ni(razen v kocevju). Ali pa je cela Slovenija vukojebotina. Pac stvar percepcije.

ne :), On bi se preselil blizu dela, da bi bil dokaj hitro na delu (30km), ker nima povrnjenih potnih stroškov. Jaz pa bi v tem primeru moje sanje sedaj postavila na stranski tir. :O Fora je v tem, da če bi se do dogojalo čez par let bi se lažje zmenli… 🙂 (ker bi tudi jaz bila malo bolj starejša in mela upam že kakšno stvar pošlihtano)… samo problem je ker nočeno čakat!!! :S XD

Dokler nisi “zrela” za službo komot živiš pri njem, ko/če službo dobiš boš pa videla ali se bo dalo vozit ali se boste selili.[/quote]

Ja to vse super zveni. Ampak, kaj se naj vsak dan vozim na fax in na štud. delo 1 uro in pol? :O to pa na ravno realno…:( 🙁

Dve leti faksa je še veliko. Od česa bosta živela? Te bo on preživljal? Začni si iskati službo in študiraj poleg službe. In ja, vozila se boš kolikor bo potrebno, saj imaš čas.

Ne, noben od vaju se ne moti in vsak ima po svoje prav.
Ampak, če že zdaj ne znata najti kompromisa, kaj šele bo potem, ko bosta nekaj časa živela skupaj.[/quote]

Midva sva itak nekompromisna človeka, oba “glih”. 🙂 Težko popuščava. Taki smo. 🙂

Od besed “taki smo” pride do resnih problemov. Ne vem kako si zamišljaš življenje brez prilagajanja. Najbrž še vedno živiš zavita v vati.

Delam preko študenta in si iščem delo v svoji smeri. Če ima on stalno službo bo pač kakšenkrat kaj več dal on, ali je to tako grozno in čudno? Meni se ne zdi. IN ja, če delaš fax in imaš eno štud. delo ali tudi dva in poleg še študijske obveznosti, nimaš ravno židanega časa.. 🙂

Ne, obstajajo absolutno groznejše stvari.

Nisem rekla, da se ne prilagajava en drugemu, seveda se, drugače niti ne gre. 🙂 Samo vem kakšna sva oba in to je tudi najina “slabost” in naju ni sram priznat, ker pač nismo popolni, se pa trudiva izboljšati. 🙂
Brez zamere, ampak mislim, da preko ekrana ne gre sklepati o človekovi osebnosti in življenjski preteklosti. Prosim, če se tega pri meni (če me seveda ne poznate) zadržite.

Ne bodi užaljena, če se približamo tvojemu egotu. Forum je pač forum, menda tudi ne misliš vsa mnenja jemati resno. Odločila se bosta vidva, upam da to veš.

Ampak KDO BI SI MISLIL, DA LAHKO IZ TAKE LEPE STVARI KOT JE SELITEV SKUPAJ NASTANE NEKAJ TAKO KOMPLICIRANEGA IN TEŽKEHA IN BEDNEGA…[/quote]…ČE IMA ČLOVEK NEREALNE SANJE….ccccc[/quote]

hm, ne, ne bo držalo. To so moji karierne želje/sanje, niso pa nerealne.

vem, da se bova na koncu odločila midva ja 🙂
hotela sem le slišati več različnih mnenj, ker se mi že malo meša od tega, ker nevem kaj storiti. 🙂
mogoče bo pa čas pokazal kaj več 🙂

Sicer mi ni jasno, da takole brez službe in še tako mlada rineš v skupno bivanje.
Še manj pa razumem, da bi ti postavljala pogoje, tvoj partner bo pa vse to financiral.
Dokler on financira, lahko tudi on postavlja pogoje.
KO boš pa imela svoje finance pa se lahko dogovarjata kako in kaj.
Tako, da če si pametna, ne rini v to, dokler nimaš svojega denarja. Kaj bolj resnega kot je delo prek študenta.

Glede na razmere trga dela, vsekakor zaključek izobraževanja, da si povečaš možnost zaposlitve.

Občutek imam, da te malo gloda negotovost (saj namesto z njim komuniciraš preko interneta z drugimi ljudmi, čeprav gre za odločitve, ki se tičejo izključno vaju) in ne veš, kaj si partner lahko izmisli po par letih – če opustiš izobraževanje in se on odloči, da gresta narazen, potem boš imela slabo izhodišče (finančna odvisnost), medtem ko bo pa on še vedno na istem (finančno neodvisen). Kompromis oddaljenost je pač potrebno vzeti v zakup za nekaj let.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Daj ne prbijaj ti, ja, se vozijo 1 ali 2 uri, ampak ne za 500 – 600€….. v tem je catch…. za 2500€ bi se jaz tudi vozil 2 uri vsak dan če treba, za dobrih 600€ pa mi je mojih 5 minut sprehoda ravno sprejemljivo

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

ja, saj vem, da sem še mlada. Ampak čakat še npr. 3 leta in se tako malo videvati se NAMA zdi nesprejemljivo. Ja, nevem, kaj če ima on delo in jaz npr . prispevam 400€ mesečno potem se mu moram pokorit al kaj, ker on več da??? Neumno.
Problem je, da stalno službo lahko dobim tudi čez 5 let…in kaj bomo čakali 5 let? XD

Daj ne prbijaj ti, ja, se vozijo 1 ali 2 uri, ampak ne za 500 – 600€….. v tem je catch…. za 2500€ bi se jaz tudi vozil 2 uri vsak dan če treba, za dobrih 600€ pa mi je mojih 5 minut sprehoda ravno sprejemljivo[/quote]

AGREE 😉

Glede na razmere trga dela, vsekakor zaključek izobraževanja, da si povečaš možnost zaposlitve.

Občutek imam, da te malo gloda negotovost (saj namesto z njim komuniciraš preko interneta z drugimi ljudmi, čeprav gre za odločitve, ki se tičejo izključno vaju) in ne veš, kaj si partner lahko izmisli po par letih – če opustiš izobraževanje in se on odloči, da gresta narazen, potem boš imela slabo izhodišče (finančna odvisnost), medtem ko bo pa on še vedno na istem (finančno neodvisen). Kompromis oddaljenost je pač potrebno vzeti v zakup za nekaj let.[/quote]

negotovost, ja definitivno, in sicer glede tega ali se bova lahko sploh dogovorila glede tega in našla nek kompromis. 🙁 Sicer pa sva se še pa še pogovarjala o tem, na forum sem prišla, da vidim situacijo tudi z drugih zornih kotov. Vbistvu se popolnoma strinjam s tabo glede izobraževanja..:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close