Presegajo vse meje, diplome nekaterim vzet
Zdravniki vemo da se imajo za bogove, eni vec al manj. Eni so cudoviti, drugi so sedaj v covid situaciji pokazali vso svojo hudobijo. Kot bi jih naplavilo na povrsje.
Vecina ki spremljate vas ve da se od aprila borim z neprijetnimi vrtoglavicami, omoticami ki mi krepko krojijo zivljenje in vsak dan.
Od osebne zdravnice nimas nic. Na preiskave hodim samoplacnisko. Poberejo denar, briga jih za tvoje tezave.
Junija sem dala v ozji izbor od kod bi lahko tezave izvirale. Seveda to ni niti moja naloga, saj nisem zdravnik in niti ni fajn se ubadat s tem ko bi se oni mogli.
Na eno diagnozo sem posumila ” vestibularni neuritis- vnetje vestibularnega zivca”. S perifernega vidika vrtoglavic.
In hci je bila te dni na Hrvaskem, pa je sama stopila do ene avdiovestibuloske ambulante. Prosila je tako za mnenje na daljavo, kaj bi lahko bilo to z mano.
Zdravnik ji je tam prisluhnil. Sam je podal takoj sum na vestibularni problem. Ko mu je nastela kaj vse se mi dogaja se je ZGRAZAL. Rekel ji je mi take paciente hospitaliziramo, jim umirimo slabosti, testiramo, damo v uho ” injekcije” za umiritev zivca in tablete. Naucimo jih tocno dolocene vaje in ko so boljsi jih posljemo domov.
Zame je rekel ” boga zenska, to je mucenje da skoraj leto dni trpi in ne pride do diagnoze, preiskav, tablet, terapije. To je MUCENJE. Rekel ji je taki ljudje se niso sposobni vozit z avtom ko imajo tezave, ne prit do bolnice ce je xy km oddaljena, se manj da jih drugi peljejo. Kaj sele da mora hodit km zaradi pritiska v tem stsnju.
Podobno ji je med.sestra rekla v kc.
Se strinjam, to je mucenje.
Drugo, v pon sem bila narocena na preiskavo emg. Cakala sem nekaj mesecev. Pridem amb zaprta. Nevrologa ne sestre od nikoder. Eno uro sem cakala, z masko gor, v bolnici je bilo tako vroce, da mi je ratalo slabo saj mi je pritisk nasibal, bila sem krvavo rdeca v obraz. Po eni uri je frajer od nevrologa odklenil ambulanto, prva sem bila v cakalni vrsti. On je klical naj vstopi tista ki je bila za 9.20 uro, ne pa jaz ki sem ga od 8 ure kot naroceno cakala.
Pobrala sem se proc, ven 1 uro hodit da se je pritisk znizal. Besna kot pes na nevrologa, ter na obrazne maske ki nasibajo pritisk gor.
Živjo, prebrala sem tvoje težave, res so postali kot bi jih naplavilo kot pišeš. Sama imam nekaj podobnega in se težko umirim, pa jim kar nazaj povem. Nič šparat z mnenji, kar na glas je treba povedat, ker se imajo da so nekaj več, pa niso. Zdaj sem se spomnila, si že dobila izvide od CT? O maskah pa ne bi, tudi to je mučenje ja. Glede hrvaškega zdravnika pa a misliš da ne bi mogla prit do njega nekako, se misliš da?
Anonimno, 18.01.2022 ob 21:23
Živjo, prebrala sem tvoje težave, res so postali kot bi jih naplavilo kot pišeš. Sama imam nekaj podobnega in se težko umirim, pa jim kar nazaj povem. Nič šparat z mnenji, kar na glas je treba povedat, ker se imajo da so nekaj več, pa niso. Zdaj sem se spomnila, si že dobila izvide od CT? O maskah pa ne bi, tudi to je mučenje ja. Glede hrvaškega zdravnika pa a misliš da ne bi mogla prit do njega nekako, se misliš da?
Nabralo se je vec takih primerov ko si ogrozen pa so neurgentni, neresno jemljejo.
Primer pred leti scitnica. Slabosti, omotice, neprenasanje toplih in vrocih prostorov, obcutek da bos umrl…te vlece zdravnica nekaj mescev za nos. Nazadnje mi je grozila da me bo na psihiatrijo poslala. Ne ves kaj ti je, kako bi si pomagal. Na sreco sem sla sama v laboratorij in zahtevala pregled celotne krvi. Grem po izvid vidim tsh 0.0. Iz laboratorija so urgentno klicali mojo zdravnico da me poslje pod nujno v bolnico k tirologu. Zdravnica klice mene in vsa panicna. Jaz ji zabrusim ” nic nocem od vas, deportirjte se na psihiatrijo tako zdaj, ce ne bom iz bolnice resevalce poslala da vas v Idrijo vozijo.
Tirologinja se je primla za glavo. Klicala me je na par dni ali sem se ziva in kako se pocutim.
Drug primer, visok pritisk. Hodim na urgenco. Moja zdravnica pravi da naj pridem cez 3 tedne. Visok pritisk cez 200, se brez terapije. Sibam v bolnico. 3 ure so me pustili cakat. Nasibal je na 270, meni je bilo slabo, tresla sem se, glavo hotlo raznest.
Mucenje! Mucenje!
Ce se morda resim te vrtoglavice. Ma ga ni da me zdaj ustavi. Si bom prizadevala da se ta izolska bolnica zapre in nekaj zd okrog. Ce ne z bagerjem zrusit.???
Hcerki je rekla ta dip. med.sestra, da je treba izolsko zapret, da so ljudje v stiskah in da klicarijo v ukc naj jim pomagajo, pa lazji primeri od mene.
Ko je ona rekla da je treba zapret, sem si rekla ” misel in idejo mi je vzela”.
Hcerka je rekla, da je imela solzne oci, kot pac taki pacienti z vrtoglavicami so zelo bogi, se bolj pa je mene mislila ko pa nimam ne obravnave ne terapije.
Nova teorija kavč doktorjev, 18.01.2022 ob 21:43
“Obrazne maske našibajo pritisk gor” ????
Meni ja. Postanem zelo rdeca v obraz in ce je topel prostor. Dobim sigurno 190 do 210 rr. Pa srcni utrip povisan.
Ceprav sem v cakalnici hodila gor in dol eno uro, je nasibal.
Tak problem imam s krvnim tlakom. Zato pa si prilagajam zivljenje, hoja. Sedenje odpade, 8 urno delo za racunalnikom odpade.
Cetudi bi me ob 9.20 poklical notri, in bi preiskava trajala 20 min al 1 uro. Bi prekinil preiskavo, ker bi sede tlak sibal gor.
Imam nevarno maligno hipertenzijo.
Tako pac je. Zato sem se pobrala ven hodit dokler nisem imela lica hladna, potem sem sla domov.
Nova teorija kavč doktorjev, 18.01.2022 ob 21:55
A razumeš ti, da ne obsataja nobeni biološki mehanizem zaradi katerega bi ti pritisk narasel na 210, ker imaš na obrazu kos blaga?
Obstajajo pa psihološki mehanizmi zaradi katerih ti lahko tako naraste pritisk…
Tvoje teorije in mnenje me ne zanima, ker nimas moje bolezni. Ne pametuj.
Sebe dobro poznam in si zelim dobro.
Prva napaka je ta, da se tvoji otroci ukvarjajo s tvojo boleznijo. Če hočeš kaj doseči, se moraš sama boriti za to. Ja, boriti, ker noben drug se ne bo zavzel za tvoje zdravje. Težiti in težiti. Žal, tako je. In če je to na Hrvaškem, potem se pobrigaj in pojdi na Hrvaško. Jaz sicer ne bi, če bi zdravnik kaj takega izjavil: “možgani si zapišejo napako”.
Drugače pa, predlagam da malo manj pametuješ o zdravnikih in koronavirusu, ker se vse vrne kot bumerang.
didier, 18.01.2022 ob 22:03
Prva napaka je ta, da se tvoji otroci ukvarjajo s tvojo boleznijo. Če hočeš kaj doseči, se moraš sama boriti za to. Ja, boriti, ker noben drug se ne bo zavzel za tvoje zdravje. Težiti in težiti. Žal, tako je. In če je to na Hrvaškem, potem se pobrigaj in pojdi na Hrvaško. Jaz sicer ne bi, če bi zdravnik kaj takega izjavil: “možgani si zapišejo napako”.
Drugače pa, predlagam da malo manj pametuješ o zdravnikih in koronavirusu, ker se vse vrne kot bumerang.
Pametujem toliko kot je resnica.
Niso kos problemom. ( izkusnja na mojem koncu, ne prva ne zadnja)
Ce bi bili fer, bi dali nekateri sami diplome nazaj.
Ker streberji so na izpitu pred profesorjem vedeli, v amb pa lahko ne vejo stvari, ker unega profesorja poleg ni.
Šnelca_783, 18.01.2022 ob 21:41
Nabralo se je vec takih primerov ko si ogrozen pa so neurgentni, neresno jemljejo.
Primer pred leti scitnica. Slabosti, omotice, neprenasanje toplih in vrocih prostorov, obcutek da bos umrl…te vlece zdravnica nekaj mescev za nos. Nazadnje mi je grozila da me bo na psihiatrijo poslala. Ne ves kaj ti je, kako bi si pomagal. Na sreco sem sla sama v laboratorij in zahtevala pregled celotne krvi. Grem po izvid vidim tsh 0.0. Iz laboratorija so urgentno klicali mojo zdravnico da me poslje pod nujno v bolnico k tirologu. Zdravnica klice mene in vsa panicna. Jaz ji zabrusim ” nic nocem od vas, deportirjte se na psihiatrijo tako zdaj, ce ne bom iz bolnice resevalce poslala da vas v Idrijo vozijo.
Tirologinja se je primla za glavo. Klicala me je na par dni ali sem se ziva in kako se pocutim.
Drug primer, visok pritisk. Hodim na urgenco. Moja zdravnica pravi da naj pridem cez 3 tedne. Visok pritisk cez 200, se brez terapije. Sibam v bolnico. 3 ure so me pustili cakat. Nasibal je na 270, meni je bilo slabo, tresla sem se, glavo hotlo raznest.
Mucenje! Mucenje!
Ce se morda resim te vrtoglavice. Ma ga ni da me zdaj ustavi. Si bom prizadevala da se ta izolska bolnica zapre in nekaj zd okrog. Ce ne z bagerjem zrusit.???
Hcerki je rekla ta dip. med.sestra, da je treba izolsko zapret, da so ljudje v stiskah in da klicarijo v ukc naj jim pomagajo, pa lazji primeri od mene.
Ko je ona rekla da je treba zapret, sem si rekla ” misel in idejo mi je vzela”.
Hcerka je rekla, da je imela solzne oci, kot pac taki pacienti z vrtoglavicami so zelo bogi, se bolj pa je mene mislila ko pa nimam ne obravnave ne terapije.
Pa to je res grozno brat, tebi je pa še bolj grozno, ko vse to imaš in prenašaš. Slovensko zdravstvo je na nuli, v glavnem da štepajo pozitivne teste za koronske dodatke! Tisto za ščitnico tudi dobro poznam, osebni zdravniki nas nočejo napotit k tirologu, zato da nimajo stroškov, da mi čim prej pokrepamo. Če imaš le možnost se borit, za izolsko sem pa tudi sama slišala, da je zelo na slabem glasu. Saj to se že dolgo ve. Drugače pa so tudi oni iz mesa in krvi, tudi njih kaj doleti, brez skrbi.
Anonimno, 19.01.2022 ob 21:45
Pa to je res grozno brat, tebi je pa še bolj grozno, ko vse to imaš in prenašaš. Slovensko zdravstvo je na nuli, v glavnem da štepajo pozitivne teste za koronske dodatke! Tisto za ščitnico tudi dobro poznam, osebni zdravniki nas nočejo napotit k tirologu, zato da nimajo stroškov, da mi čim prej pokrepamo. Če imaš le možnost se borit, za izolsko sem pa tudi sama slišala, da je zelo na slabem glasu. Saj to se že dolgo ve. Drugače pa so tudi oni iz mesa in krvi, tudi njih kaj doleti, brez skrbi.
Res je. Vidis, slab glas seze v 19 vas.
Ce se ti ves, kako je tu pri nas. Potem vedi da je v resnici se huje.
Forum je zaprt za komentiranje.