Presadila sem sobne rastline – zdaj pa je v loncih polno letečih mušic!
Lep Pozdrav Vsem,
imam problem in bi potrebovala vaše mnenje. V Mekurju sem kupila univerzalno zemljo za vrtno zelenjavo in začimbe. Prodajalka je zagotovila, da ni nobenega problema, če jo uporabim tudi za presaditev sobnih zelenih rastlin. To zemljo sem vzela samo zato, ker je bila edina v manjšem pakiranju.
Drugače bi vzela zemljo, prav za zelene rastline.
No, jaz sem sobne zelene rastline presadila v lončene posode, jih zalila in bila nadvse zadovoljna z opravljenim delom. 😉
Danes pa naredim ‘vizito’ in opazim, da je v loncih vseh presajenih sobnih rastlin polno letečih mušic. Dobro, da me ni zadela kap. 😯
V 10 letih odkar imam te rastline, se mi to še ni zgodilo, da bi kakšne muhce letale okrog njih.
Resnično sem obupana, ker mi ni jasno v čem je problem?
Verjetno je kriva zemlja, kajne?
Bom morala spet presajati? Kaj naj storim?😢
Jaz sem bila zadnjič v merkurju – vrtni center. Ne boste verjeli, skoraj vse rože so bile ovenele.
In to dopoldan. Kje imajo vest, da to prodajajo? Na sploh imam občutek, da tu večina svetovalcev ni ravno dobro podkovana o tem, kar prodaja. Mene v merkurju ne vidijo nikoli več. Zmeraj, ko pri njih kaj kupim – so problemi!!!
Zemlja se je okuzila z musicami, verjetno ker je dolgo stalo na neprimernem mestu. Poskusi s sredstvi proti musicam, ki se kupijo v trgovinah. Na internetu imas tudi recepte za naravna sredstva proti musicam.
Jaz bi se poskusila s ponovnim presajanjem, vendar zemljo kupi drugje in prav za loncnice. Je dolgotrajno delo, moras biti potrpezljiva pa ti uspe.
Forum je zaprt za komentiranje.