Prepucavanja
To se mi zdi pravilno. Stvari, za katere nisi prepričana, je včasih bolje, da molčiš. Ampak nekateri pa smo v stvari o katerih govorimo, bolj prepričani, zato lahko o njih govorimo, ne glede na to, kaj si drugi o tem mislijo. Pri tem pa dopuščamo, da nimamo vedno prav in da se lahko tudi motimo. Če pa se bojiš kritike in tega, kar bodo drugi na to rekli, pa ti verjamem, da zaradi tega raje molčiš. 🙂
Sicer pa verjetno nisem bil dovolj jasen. Jaz ne govorim o občutkih, ki jih ženska doživlja med raznimi “ženskimi” bolečinami, ampak o vzrokih za te bolečine. Meni tudi še nikoli ni opeka na glavo padla (res ne, obljubim) :), pa lahko brez tega vem, da bi hudo bolelo. Sicer težko govorim o občutkih, ker tega nisem doživel, lahko pa govorim o vzrokih, zakaj do tega pride. Lahko je npr. bila opeka slabo pritrjena, lahko je pihal veter in jo sunil dol s strehe, lahko bi mi jo recimo Sadni zabrisal v glavo itn. Če je komu opeka že padla na glavo, se lahko v tem zapisu najde, vprašanje pa je ali je sposoben dojet in razumet tudi vzrok, zakaj mu je padla na glavo. Kdor se stalno izogiba vzrokom in krivdo za bolečino išče drugje, jih pač ne more videt. Splošno znan izgovor pač je, da je to “normalno”, zato se nihče niti ne poglablja kaj preveč v sam v vzrok za nastanek bolečina. Ampak “normalno” je tudi stanje družbe, ki je v totalnem kaosu in odnosi med ljudmi, ki so večinoma obupni in zaigrani. Tudi to je postalo “normalno”, velo tako “normalno”, da nihče sploh več ne verjame, da obstaja še kaj zunaj tega. Pa obstaja. 🙂
Huje je, ko ti opeke ves čas padajo na glavo, pa se ji človek ne uspe izognit zaradi lastne ignorance, ko ne uspe pogledat dlje od bolečine, ki nastane od njenega udarca. Pač pa raje stoka in jamra, ničesar pa ne ukrene ali se iz tega nauči. Ne moreš se izognit opeki, če ne veš, kdaj in kje lahko spet pade, saj si osredotočen samo na bolečino. Ta pa se vedno pojavi, ko mu pade na glavo in opeke še naprej padajo, dokler ne najdemo vseh razlogov, zakaj padajo. Ko jih najdemo, se jim uspemo izgonit.
Marko, boga tvoja partnerka, sedanja, bodočega, katerkoli. Dobila bo filozofa, ki vse ve, ker je vse to prebral in ki visi ves čas na netu ter pametuje.
Marko, ti nekaj povem. Jaz sem diplomirala na tehničnem faksu, ko sem prišla v službo sem bila polna teorije. Ogromno jo je bilo v moji glavi. Ampak v službi sem se zavedala, da ta teorija kaj malo pomeni, zato sem se pridno učila od ljudi, ki imajo le SŠ, torej dosti manj teorije kot jaz, so pa v službi že vrsto let in imajo ogromno izkušenj. Imajo prakso. IN ne boš verjel, da so ti ljudje, ki niso nikoli predelali toliko teorije kot jaz, veliko problemov znali veliko bolj uspešno rešiti kot jaz. Izobrazba gor ali dol, jaz osebno priznam, da so ljudje, ki imajo nižjo izobrazbo kot jaz, imajo pa veliko več prakse kot jaz, večinoma bolj spretni pri reševanju problemov v stroki. Jaz se tega zavedam in nabiram znanje od njih, nabiram znanje v praksi. Fajn je poznati teorijo, če pa ni prakse zraven pa ta teorija prav nič ne pomaga.
Lahko ti prebereš sto knjig na temo PMS in menstruacija, ampak verjemi, da mi bo boljši nasvet katere tampone uporabit, dala ena nenačitana ženska kot ti vseved. Razen, če boš zdajle začel spet trdiiti, da bolje veš katere tampone in vložke naj uporabaljmo, kot me nenačitane ženske.
Se strinjam pepelkica. Samo teorija, ki je ne znaš živeti, ti prav nič ne pomaga. Lepo od tebe, da se učiš od ljudi in jih ne predalčkaš po tem, kakšno izobrazbo imajo. Izobrazba o človeku samem ne pove veliko. Njegovo življenje in način kako ga živi, pa pove vse. K temu spada tudi razmišljanje. Kako pa jaz živim in kako zadovoljen sem v tem, tega pa ti ne moreš vedet. Saj s tem se strinjaš a ne?
Moja partnerka, draga pepelkica, te naj ne skrbi. Ona zna poskrbeti sama zase in prav dobro ve, kaj je za njo dobro in kaj ne. Če bi si bila boga, bi že zdavnaj spokala in šla. A ti ne nardiš tega? Ne greš stran od nekoga, če se ob njem počutiš slabo?
No mogoče me zdaj razumete zakaj sem ga označil za poženščenega. On RAZUME ženske, on VE kaj one doživljajo in vse to izve preko knjig. Ne se zajebavat z njim, nimate pojma s kom imate lahko opravka. Lahko da se je rodil kot ženska kasneje pa se odločil spremenit spol.
Marko, zdaj pa dobro preberi svoj prvi odstavek, ki si ga napisal. In potem še enkrat preberi kaj sem napisala o teoriji in praksi in mogoče boš dojel, da je bilo mišljeno, da ti nimaš kaj veliko prakse, sploh pa ne o ženskih zadevah :).
Preberi svoj drugi odstavek in boš mogoče dojel, zakaj te imamo nekateri za kvazipsihologa.
Pepelkica, kje pa sem dajal nasvete, kateri tampon uporabit? Pa kdo sploh pravi, da berem knjige o PMS in menstruaciji? Tega nisem nikjer napisal. Preveč domišljije, premalo razumevanja. 🙂
Sadnim, seveda te razumemo. 😉
Pepelkica, saj nisem neumen, da bi dvakrat bral. Lahko pa ti prebereš še enkrat tisto, ko sem napisal, da tio ne moreš vedet, kako jaz živim in koliko imam prakse. Lahko si sicer domišljaš, ampak bodi iskrena do sebe. Poznaš me pa ne v resnici, sanja se ti ne, kdo sem in kako živim. Od kot ti torej to prepričanje, da nimam prakse? Ampak ja, če ti je lažje, lahko verjameš tudi to. Ljudje pogosto radi verjamemo lažem, kot resnici.
Marko, kje sem pa napisala, da si pisal? Branje ti nasploh dela težave :). Nič Marko, lepo bodi v deljenju svojih teoretičnih nasvetov o ženskih zadevah. Mogoče boš s svojo teorijo celo katero prepričal, da veš več o ženskah kot one same o sebi. Saj, če bi se jaz šla kvazipsihologa bi ti tudi na dolgo in široko napisala, da si rad pokroviteljski, vsaj v tej temi, pa, da si do Sadnega mestoma celo žaljiv, ampak jaz res nisem tako načitana kot ti in raje ne bom pisala.
Ti pa kar veselo nadaljuj s svojimi teorijami. Čez nekaj let boš mogoče ugotovil, da je vsa teorija brez prakse precej slabo uporabna. Uživaj sto na uro.
Saj ne morem, da ne bi še enkrat odgovorila. Marko, še vedno nisi napisal, kje sem napisala, da deliš nasvete o tamponih. Če še enkrat dobro, ampak res dobro prebereš to kar si citiral, sem napisala, da BO dala :).
Sadni, veš, da jaz nisem tako načitana s teorijo kot Marko, jaz sem bolj praktičen človek 🙂 . Pa tudi ne da se mi brat vseh dolgih filoziranj. Je veliko bolje se menit v živo kot teoretizirat po MONu. Pa moj ne bi bil preveč srečen, če bi raje tu gor visela kot pa bila z njim. Saj ne da bi mi bi branil, ampak, če bi pa cele dneve tu gor visela pa verjetno ne bi bil srečen :).
Nisi napisala, res je. Si pa nimigovala na to, da berem te knjige in poskušam deliti nasvete o tamponih. Če sem pa narobe razumel, pa se ti opravičujem. Ne vem pa potem, kaj si sploh želela povedat s tistim o tamponih, če pa jih sam nikjer nisem omenjal.
A veš, koliko dela je potrebno, da se poglobiš v ase, pa v vzroke….Pa potem spoznaš, da je razumevanje šele začetek…Ta pravo dleo se začne potem…S prakso..Z delom na sebi….Zato je lažje prikriti simptom ali pa le vzeti tableto za glavobol, kot pa razmišljati od kod glavobol…Ker večina razmišlja preveč..Oziroma se sekirajo in lahko od tega brezplodnega razmišljanja boli glava…:)
Zakaj pa potem ženske hodite h ginekologom in jih sprašujete za nasvete glede ženskih težav ?
Ginekologi nimajo PMS-a…:))
Ja Robi, OGROMNO dela. Malokdo si predstavlja koliko je to. Samo nekdo, ki je dal to delo skozi, si lahko, drugi se lahko samo posmehujejo. 🙂
Robi, ampak ginekolog ja pa ja zdravnik. On ne bere knjig. Aja, jih, ups. 😉
Robi, oprosti, ampak glede PMS pa res še nikoli nisem spraševala ginekologa. In ja, bistveno raje grem h ginekologinji kot ginekologu. Imela njo in njega in ona je dosti boljša.
Ja, tu gor ste vsi tako načitani kot ginekologi. Bravo pjebi.
Robi, samo eno razliko opažam. Ti nič ne deliš ‘pametnih’ nasvetov tako kot ostali? Ti poročen in z otroki imaš verjetno od vseh MONovcev moškega spola največ izkušenj. Mogoče bil celo pri porodu zraven. Verjetno zato ne pametuješ :), ker se ti vsaj nekaj svita. Je kar očitna razlika med tistimi, ki imate otroke in partnerke, ker ne pametujete brez veze, tisti, ki pa pametujejo pa je očitno, da so samski :).
[/quote]
Zakaj pa potem ženske hodite h ginekologom in jih sprašujete za nasvete glede ženskih težav ?
Ginekologi nimajo PMS-a…:))[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.