Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek preprosta poroka

preprosta poroka

Ali lahko prijaviva poroko na upravni enoti kadarkoli v času uradnih ur?
Koliko časa prej se je potrebno prijaviti in predložiti potrebne dokumente?
Odločila sva se, da se pročiva brez kakršnekoli “ceremonije”, tako da bi šla le podpisat papirje na upravno enoto/matični urad. Zanima me kakšen je torej postopek?

Sklenitev zakonske zveze najprej prijavita matičarju upravne enote na območju katere bo zakonska zveza sklenjena. Datum izbereta med prostimi termini, ura se določi glede na vrstni red prijav. Ko si izbereta svoj termin si to zapišejo.Poročita se lahko tam v času ko imajo uradne ure. Izven tega časa si samo bolezni itd….Naju so še vprašali,če želiva objavo v časopisu.

V katerem časopisu pa objavijo in kaj točno?

Pa mislim,da je 30 dni prej treba najavit.

V katerem časopisu pa objavijo in kaj točno?
[/quote]

Se točno ne spomnim kateri je bil.Mogoče Dnevnik?Na željo lahko objavijo,da sta se poročila.Midva nisva hotela tega.

Se točno ne spomnim kateri je bil.Mogoče Dnevnik?Na željo lahko objavijo,da sta se poročila.Midva nisva hotela tega.
[/quote]

To se mi zdi pa kjut. Hvala!

Ni za kaj 🙂

Če se želita poročiti samo pred matičarjem, torej kar v njegovi oz. njeni pisarni, je malo odvisno, na nekaterih UE prideta, povesta, sestavijo zapisnik, preberejo vama zakonske določbe, podpišeta, dobita izpisek in odideta. Na nekaterih se par dni čaka. Tistih 30 dni prej, kar piše ena zgoraj, velja za poroke izven uradnega prostora, če se pa želita poročiti v uradnem prostoru (izven UE), je pa nekje od tedna do 14 dni čakalne dobe – razen Ljubljane, ki je država v državi.

Objavi se pa v lokalnem časopisu – recimo v Kranju Gorenjski glas.

Ja, od dokumentov pa razen osebnega dokumenta, ne rabita nič drugega – če sta oba slovenska državljana.

A ni bil potrben se izpisek iz rojstne maticne knjige?

Pa pazita, ker se objava plača. Kjut.

Izpisek iz matične knjige pa dobiš na matičnem uradu … točno tam, kjer opravljajo poroke. Hm.
Torej greš po izpisek k isti matičarki, ki te pet minut pozneje poroči. Doesn’t make much sense.

A ni bil potrben se izpisek iz rojstne maticne knjige?
[/quote]

Že cca 10 let ne več, ker je sedaj matični register – računalniško – in se vse vidi. Pa objava se čisto nič ne plača.

Dej ne lupetaj, bi rekli naši bivši.

Dej ne lupetaj, bi rekli naši bivši.
[/quote]
Ima prav tako,da se ne razburjaj

Porocis se lahko katerkoli sredo/soboto,pdvisno od zasedenosti datumov in ur obreda upravne enote kjer poroko prijavljas. Mdva sva se prijavila slabih 14 dni prej. V Ljubljaninporocajo tudi v “uradu”-sobici na Linhartovi,predvidevam da vecje gnece za te datume ni.

Lp

In kaj točno sem lupetala?

Ima prav tako,da se ne razburjaj
[/quote]

Ja, in kaj ima prav? Da sami sebi izdajajo izpiske? Res? Mi poveš, na kateri upravni enoti v zadnjih 13 letih se je to zgodilo?

Kaj če bi poklicala na svojo upravno enoto? Sem prepričana, da tam vse vedo in takoj bi dobila vse potrebne (in pravilne) informacije.
Poleg tega ti tudi gugl vse najde.
https://e-uprava.gov.si/podrocja/druzina-otroci-zakonska-zveza/zakonska-zveza/sklenitev-zakonske-zveze-v-sloveniji.html

🙂

Najbolje je biti večno samski!!!

Vaš Xrobe

drug drugega programiramo

Ni nujno ravno sreda ali sobota, lahko je npr. tudi petek

Xrobe se na smrt boji poroke.
🙂

Ja, in kaj ima prav? Da sami sebi izdajajo izpiske? Res? Mi poveš, na kateri upravni enoti v zadnjih 13 letih se je to zgodilo?
[/quote]

Joj, kako si pa ti res neumna.
Zato sem pa tako napisala. Da je nesmiselno glede izpiskov. Budala si, veš.

phantasy jaz bi se poročil samo s tabo

drug drugega programiramo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close