Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prepoved približevanja, kako urediti

prepoved približevanja, kako urediti

Pozdrav,

večkrat obiščem mamo, v hiši je brat, ki je velik alkoholik. Kadarkoli pridem in je vinjen, je zelo nesramen in vulgaren.

Ali lahko preko odvetnika uredim v tem primeru, da se mi ne približuje, ko sem v hiši?

Naj še povem, da sem 1/2 lastnik te hiše, a pijancu to nič ne zaleže.

Hvala za nasvete.

Ta bo težka, ker se dejansko ti njemu približuješ. Poznamo prepoved pribluževanja, zapovedi oddaljevanja  ali umikanja, ni.

Mamo vzami k sebi, kako pa živi ob sinu alkoholiku.

Mama noče nikamor iz hiše, je pa dejstvo, da je zelo onemogla in ji pridem pomagat prat, likat, pospravljat. Brat pa je zelo nesramen in vinjen non stop. Danes je kričal zunaj in noter, da smo s sestrično, ki je prišla na kavo lezbijke, tudi sosedi so poslušali, postalo je nemogoče. Kaj bi naredili v mojem primeru?

Situacija je precej v slepi ulici. Sistem, kot veš v prrvi vrsti šciti podjetje Republika Slovenija. Tvoj brat in mama nic kaj posebej ne doprineseta v državno blagajno, zato sistemu nista pomembna, kot tudi ti ne, ker si premala riba. Zato ne računaj na kaksno pomoč sistema.

Ostane ti, da brata nekako spraviš na zdravkjenje ali v zapor (zato mora tebe ali mamo resno poskodovati).

Druga opcija je, da bratu prineseš močno zgano pijačo v vecjih kolicinah in upas, da se stegne zaradi zastrupitve.

Tretja opvija kot ze receno, pa mamo odpelji in ne sprasuj nicesar.

Srecno

Lahko pa zaprosis za dolgotrajno oskrbo na domu po Maljevcu.

Dvomim, da je samo kričanje in zmerjanje dovolj, da bi dobila ukrep prepovedi približevanja.

Pa še tega za prvih 24 ur izreče policija, za več pa sodnik.

Poleg tega ima on tam bivališče, ti pa ne.

Še enkrat:  umakni se ti in tvoja mama. Koliko pa je star brat?

Če bo pijan zunaj ali znotraj hiše izvajal nasilje, se zna zgoditi prepoved približevanja. Sodišče pa je žal vedno na strani lopovov in kriminalcev, na koncu boš še ti kaznovana, ker ga nadleguješ. To je slovensko sodstvo!

Naj gre k zdravniku in naj ga pošlje na zdravljenje. Zdravljenje alkoholizma izvajajo v psihiatrični bolnišnici Idrija.

Zakaj bi šel na zdravljenje, sam misli,da ni pijanec,ampak šerif.

Ko bo norel, pokliči policijo, da je nasilen in da se ga z mamo bojita.

In tako vedno znova. Bodo prišli in ga odpeljali za 24 ur. Ampak se bojim, da bo potem do uboge mame še bolj nasilen. Ko bo sama in je ne bo nihče mogel braniti pred njim.

Še bolj pa bo, da greš na CSD in jim vse poveš. CSD bo dal naprej na sodišče.

Mora pa mama, ki tam živi zahtevati prepoved približevanja in mogoče ga umaknejo vsaj za par mesecev.

Še najboljši pa je en od predlogov gor. Mogoče ga razveseliš s kakšno res močno vodko.

Odgovor na objavo uporabnika
tamara298, 14.07.2025 ob 18:59

Pozdrav,

večkrat obiščem mamo, v hiši je brat, ki je velik alkoholik. Kadarkoli pridem in je vinjen, je zelo nesramen in vulgaren.

Ali lahko preko odvetnika uredim v tem primeru, da se mi ne približuje, ko sem v hiši?

Naj še povem, da sem 1/2 lastnik te hiše, a pijancu to nič ne zaleže.

Hvala za nasvete.

Verjetno kot pišejo ostali nimaš kaj narediti in ni rešitve.Najboljše ,da ga čist ignoriraš.Pa vem da bolijo take zmerljivke in žalostno ker moraš gledati takšnega brata.Pa še mama je zraven ki mora to prenašat.Upam da boš zdržala in ne zapustila mame.

Dokler nimaš zelo natančno napisano katera polovica hiše je tvoja, sanjaj dalje.

Za vulgarnost in nesramnost ni kazni.

Ja…sam misli,da je šerif.

Odgovor na objavo uporabnika
Az, 14.07.2025 ob 21:49

Zakaj bi šel na zdravljenje, sam misli,da ni pijanec,ampak šerif.

ja, točno tako.

Najprej zahtevaj najemnino za uporabo tvoje polovice

Glede prepovedi zakonsko ne vem kako je, ampak, če nasilnemu partnerju, partnerici dajo prepoved približevanja in se mora sam znajti kako in kaj, zakaj potem ne bi mogla dobiti prepoved za brata?

Če ni po dedovanju razdelitve oz, etažiranja, potem bo težko kaj urejati. Sicer pa na CSD in do mamine osebne zdravnice, se pove kakšna je situacija doma, morda vam kaj rata. Ampak poznam kar nekaj primerov, ko so bile zadeve skoraj urejene, pa je onemogli, dementni mami se sin zasmilil in je hči izvisela in ni dosegla nič, Če mama ne bo sodelovala, potem bo hudo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close