Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prepognjeni piškoti

prepognjeni piškoti

Živjo

Saj je zihr že kje recept za to ampak ne vem pod kaj naj iščem.

Skratka kupila sem take male “kalupe”, ki so za žlikrofe delat. Narediš testo, razvaljaš, izrežeš krogec in daš notri maso in potem skupaj stisneš, da dobro tesni.

Sedaj pa bi rada naredila s temi pripravami tudi piškote, tiste polnjene recimo z marmelado, pa ne vem kakšno testo bi bilo najbolj primerno!!!??

Prosim tiste, ki ste to že delale ali poznate kak recept za testo, če mi lahko kaj napišete ali svetujete.
Hvala in lep dan

Pri nas imamo te prepognjene piškote najraje iz listnatega testa.

Drugače vem, da jih delajo tudi iz skutnega testa, recept je čisto preprost: 1 del moke, 1 del skute, 1 del masla ali margarine. Sladkati ni treba zaradi marmelade.
LP Mimi

Meni so všeč skutni žepki.
1/4 kg moke
1/4 kg skute
1/4 kg masla
zgneteš v testo, pustiš počivat v hladilniku vsaj pol ure, da je zadosti hladno, da se lepo razvalja, izrežeš kroge, polniš po želji (marmelada, nutela, košček čokolade, skuta…) in spečeš.
Jaz jih pečem iz ajdove moke.

kaj pa tole?

ima pa tvoj sistem slabost, da se ti žepki zelo radi razprejo in marmelada steče ven med pečenjem. Jaz zato po robu še močno potiskam s špicami od vilic

Hvala za recepte. Bom sprobala s skuto in tega s kulinarike. Ja marmelada bi znala bit malo problematična. Bomo vidli kako se bo obneslo.lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close