Prepiri, prepiri, prepiri … ima katera kakšno idejo
To leto sva z možem v zelo čudnem odnosu … več kot se pogovarjava več se prepirava. Prepirava se pa za malenkosti, ki mene prizadenejo. Ko pa malo pomislim, pa tudi jaz sem včasih “težka”. Seveda mu to nikakor ne bom priznala, da ne bo potem ves vzvišen hodil po stanovanju.
Ne vem ali se je “dedcu” mogoče tudi zmešalo, ali sem jaz postala tak občutljiva. Sicer sva že 25 let skupaj in takšnega odnosa še nisva imela do sedaj.
Včerajšnji primer je po celem dnevu, ki je bil res super zvečer v minuti sporekla. Ne zdi se mi, da sem povod jaz, ali pa tudi. Še danes sem jezna in mi ni za nič!
Ima katera kakšno idejo?
tudi pri nama je po 20 letih kriza, oziroma jo občutim jaz. On pravi, da je njemu o.k.
Prepirava se res ne, ampak ne občutim tiste bližine, povezanosti, kot da je vse šlo nekam. Ne vem, ali je to samo trenutna kriza, ali pač začetek konca. Nekako se ga oklepam, čeprav to ni to.
Mogoče ga bom morala spustiti, pa bova videla, kako bo.
Problem je, ker se mož o tej temi ne želi pretirano pogovarjati, jaz pa potem razmišljam, pa vidim vse bolj negativno kot pozitivno. Iščem malenkosti, kjer sem potem prizadeta, užaljena, razmišljam, da mu do mene ni. TUdi sama se sprašujem, ali je problem v meni, ali ?
Sranje je, ker sem si predstavljala drugače.
Dva, ki živita skupaj se tudi spreminjata skupaj. Enako kot ti, je tudi on verjetno prizadet.
Prepiri in konflikti bodo vedno obstajali, vendar se spremeninja medsebojni odnos. Pred leti sta ta prepir zaključila z poljubom ali nasmehom, pa se je vedelo, da je nekdo naredil nekaj narobe. Tega več ne znata in to so te spremembe.
Po tolikih letih se išče, kdo je naredil narobe in zakaj je naredil narobe. Prepiri pa niso več o vsebini dogodka ampak, kako je to povedal, zakaj je to povedal, komu je to povedal … .
Stopita korak nazaj in premislita ali se tak prepir sploh izplača. V TAKŠNIH PREPIRIH ZMAGOVALCA NI, SO SAMO PORAŽENCI!
Nekaj komentarjev zgoraj je pa čisto neprimernih!
Pridejo taka obdobja. V večini primerov minejo sama od sebe, če ne, jih je pa treba zavestno presekati. Pri tem morata nujno sodelovati oba, zato je najprej potreben pogovor o tem, kaj se dogaja. To ne pomeni, da morata analizirati prepire, ampak samo skupaj ugotoviti, da se veliko prepirata in da to obema ni všeč. Tak pogovor je treba začeti takrat, ko nista na bojni nogi, najbolje v objemu.
Ključno je, da se dogovorita o skupnem cilju: da si oba želita, da bi se prepirala manj. Ko nato pride do prepira, eden preprosto reče, joj, a se morava res spet kregat, hej, saj je v redu, rada se imava, a res ne znava drugače?
Forum je zaprt za komentiranje.