prenova kopalnice – delo
Počasi se spravljam h kalkulaciji prenove kopalnice. Za material so cene na spletu, zanima me pa, koliko približno bi bil strošek dela, če ima kdo kake približne cifre. Kopalnica 4m2 (tuš kabina namesto kadi in umivalnik, prestavitev bojlerja), WC posebej. Vse od zbijanja ploščic (no nekaj jih je že samih dol padlo) in odstranitev starih elementov do zamenjave inštalacij, polaganja ploščic, montaže elementov… Vem, da je težko ocenit, ampak če je kdo pred kratkim počel/plačal kaj podobnega…?
Sicer enkrat večja kopalnica, pa še hodnik in wc (vse skupaj 19m2), ampak sva si res privoščila in bova naredila sanjsko kopalnico. Material je že nakupljen, delat še nismo začeli, računam, da bo skupni strošek 6-7000 €. Od tega za mojstre mislim, da bo max. 1500€, z estrihi in potnimi stroški vred.
Ravnokar plačala 2.040e za 4,52m2 za delo. Estrih, bide ven, nova el.inštalacija, nova vodovodna inštalacija, nova cev za v kanalizacijo, prestavitev bojlerja više, polaganje ploščic in barvanje stropa oz.tistega kar ni pod ploščicam, namesto banje tista rešetka, en mali zidek za tuš in nekakšen paravan in namestitev elementov.
No nekaj takega naj bi bilo pri nas. S tem da je wc posebej in bi prišla dodatno še vzidava podometnega wc splakovalnika. Po moje nekje 3.000 bi potem moralo bit dovolj…?[/quote]
Tudi gaberit je vračunan, na njega sem pa pozabila(po babje) in odvoz na deponijo. Edino kar prištej je stare ploščice dol stolčt, ker to ni v računu(dolga štorija s prvim obrtnikom…)
Mislim, da mora bit 3000e dovolj.
Lepe ploščice imajo v Cescutti piastrelle, takoj za letališčem Ronchi. Za vsak okus se najde. Jaz sem dve borduri ven črtala iz naročila, ker bi stali 1000e. Privoščila sem si pa ornament, ker jih manj porabiš in je ceneje. Pa poličko nad gaberitom sem si privoščila.
Mogoče poglej še Goriške opekarne-mislim da Volčja Draga. Na žalost sem za njih izvedela že po mojem nakupu.
Forum je zaprt za komentiranje.