Prenova kopalnice brez vodoinštalacij – samo zunanji videz
Kako bi s čim manj stroškov spremenila kopalnico? Stara je 25 let, vse še normalno deluje, tako da kakih instalacij ni potrebno popravljati, menjati. Obupne se mi zdijo ploščice, ker se svetijo in imajo borduro, ki je sicer ok, problem pa je, ker so ploščice v celi kopalnici bele (svetleče, ne mat) – čisto rahlo vlečejo na modro. Po stenah še nekako gre, največji problem pa so tla, ki so enaka, torej bela in z belimi fugami. To pa je katastrofa – ker so tla kar naprej mokra ali vlažna, niti slučajno ne uspem obdržati belih fug oz. so bele, samo ko jih noro drgmnem s kakim močnim čistilom, pa še to le par dni. Na tleh se pozna na skoraj beli čisto vse. Skratka, katastrofa. Zamenjala bi še omarico, lijak in vse pipe, a to ne bo problem.
Imamo banjo, ne tuša – okrog banje je obup silikon in tudi fuge niso več bele. Lani smo vse fuge spraskali ven in poskusili stemnejšo barvo, a je izpadlo katastrofalno, ker so se s temno barvo fug pokazale vse napake polagalca, zato smo jih še enkrat spraskali in vrnili bele.
Še najraje bi banjo zamenjali za tuš kabino, a to je verjetno že prevelik poseg, ker potem tam ni ploščic.
Je kdo prenavljal kopalnico – samo navzven, brez nekih inštalacij, to ni potrebno? Kako to narediti res s čim manj stroškov in čim manj posegov.
Se da kaj dati kar čez ploščice – po tleh in po stenah pa da ni preveč drago – kak vinil, karkoli? Kaka ideja?
Gledala sem že, da ploščice prebarvaš s kolorino, a to ne vem, kako bi izpadlo, ker imajo ploščice malo reliefa, pa še, kako obstojno je vse skupaj in da ne bo potem še slabše.
Je kdo menjal banjo za tuš- kako potem tam, kjer ni ploščic …
Kakršenkoli navet, izkušnja … Ta kopalnica mi je res muči že nekaj let. Reees si želim neke svežine, kaj v sivih kamnitih tonih s kombinacijo lesa ali v bež tonih z lesom.
Hvala za kakršnokoli idejo, nasvet, sliko, napotek ali kam naj se obrnem. Hvala.
Lahko polagaš ploščico na ploščico.
Pri nas kopalnici deli prekat-stenca sipovič 10cm, pa še not ful inštalacij, k so vi za vi montirane školjke, umivalniki..
In ko sem lupil stran stare, mi je vse ratal sumljivo….bom steno razsul, pa bomo mel zabavni program…
Ps gremo netu vadit dušo, pa ugotovim, da ima Mapei proizvajalec tudi rešitev za to, ker proivaja pač vse za građevino, sem ga poznal že od prej…no izdelek se imenuje ECO PRIM GRIP. Če želiš lahko ta nanos potem celo pokitaš in pobeliš ..ploščice ostanejo v globini stene…
V osnovi sem mislil pobrusit glazuro, da novo lepilo prime v samo telo ploščice, praktično k na cegu. Sam bi se kadil, jz pa crknu, pa stnvajne uničil.
No jz sm jih s kladvom vseen natolku, tolk, da so ble po tri pike v glazuri, da kao bolj drži, namazu s to pasto in položu nove čez. Dela že 6 let..pa nič votlo- odstoplo. Lepilo tud od Mapei, keraflex, je žakl 17 al dons še več eur, sam zgleda da je neki na tem. K una bau bau lepila za 3eur…no ja.
Fuga v banji: isti problem, že zamenjal, isto Mapei, plesni po 3h letih…je pa res, da se ful namakam, otroc polivajo .
Rešitev: Yachting silikon, Max Mayer, na fužinama. Je drag kot pes(kokr je pes loh drag, no sestra je dala jurja zanga, silikon pač ni tolk). Sicer še nisem prišel do tja, k nimam zajta, k se vzun fasada dela, not popravki pa čakajo.
Naj bi delal. Če je odporen na uv, vročino, morsko vodo itd kar se najde na jahtah, bo verjetno tudi v fugi pod streho, upam.
Je pa samo bel, siv ,črn.
Alternativs je pol sam še črn lim za avtostekla, tm se pa črne plesni ne vidi….
Morda- poigraj se, pa naredi fuge črne, bo zastonj, pa zanimiv…seka ima črno bele ploščice v kopalnici, in črna fuga na belih ful lepo izpade.
Pa daš črne pipe…
Upam, da sem kaj pomagal…
Kupatilo, 13.09.2021 ob 00:25
Lahko polagaš ploščico na ploščico.
Pri nas kopalnici deli prekat-stenca sipovič 10cm, pa še not ful inštalacij, k so vi za vi montirane školjke, umivalniki..
In ko sem lupil stran stare, mi je vse ratal sumljivo….bom steno razsul, pa bomo mel zabavni program…
Ps gremo netu vadit dušo, pa ugotovim, da ima Mapei proizvajalec tudi rešitev za to, ker proivaja pač vse za građevino, sem ga poznal že od prej…no izdelek se imenuje ECO PRIM GRIP. Če želiš lahko ta nanos potem celo pokitaš in pobeliš ..ploščice ostanejo v globini stene…
V osnovi sem mislil pobrusit glazuro, da novo lepilo prime v samo telo ploščice, praktično k na cegu. Sam bi se kadil, jz pa crknu, pa stnvajne uničil.
No jz sm jih s kladvom vseen natolku, tolk, da so ble po tri pike v glazuri, da kao bolj drži, namazu s to pasto in položu nove čez. Dela že 6 let..pa nič votlo- odstoplo. Lepilo tud od Mapei, keraflex, je žakl 17 al dons še več eur, sam zgleda da je neki na tem. K una bau bau lepila za 3eur…no ja.
Fuga v banji: isti problem, že zamenjal, isto Mapei, plesni po 3h letih…je pa res, da se ful namakam, otroc polivajo .
Rešitev: Yachting silikon, Max Mayer, na fužinama. Je drag kot pes(kokr je pes loh drag, no sestra je dala jurja zanga, silikon pač ni tolk). Sicer še nisem prišel do tja, k nimam zajta, k se vzun fasada dela, not popravki pa čakajo.
Naj bi delal. Če je odporen na uv, vročino, morsko vodo itd kar se najde na jahtah, bo verjetno tudi v fugi pod streho, upam.
Je pa samo bel, siv ,črn.
Alternativs je pol sam še črn lim za avtostekla, tm se pa črne plesni ne vidi….
Morda- poigraj se, pa naredi fuge črne, bo zastonj, pa zanimiv…seka ima črno bele ploščice v kopalnici, in črna fuga na belih ful lepo izpade.
Pa daš črne pipe…
Upam, da sem kaj pomagal…
črne pipe v kopalnici so mi ful všeč… to bi jaz mela – vso kopalniško armaturo bi imela črno… tole s črnimi fugami je pa tud top ideja, tak da se stilsko ujema seveda prilagojeno… top
Forum je zaprt za komentiranje.