Najdi forum

prenosnik in internet

Pozdravljeni!

Jaz imam pa eno čisto laično vprašanje. Doma imam namizni računalnik in adsl povezavo do interneta. Zdaj sem kupila še prenosnik in bi seveda rada, da sta oba računalnika naenkrat povezana z internetom. Kako naj to naredim? Verjetno rabim še kakšen kabel… router ali kaj podobnega. Pa rabim takšno čisto enostavno razlago 🙂

Hvala.

Živjo.

Ja tukaj imaš vsej 2 nožnosti. Prva je ta, da si kot si že rekla nabaviš router. Druga pa je ta, da namiznemu računalniku ukažeš, da naj “pošilja internet” prenosniku. V tem primeru mora imeti namizni računalnik 2 mrežni kartici zato, ker bo z drugo povezan na prenosnik. Seveta mora biti namizni rač. prižgan takrat, ko uporabljaš internet na prenosniku. Sam ti predlagam 1 možnost. Kaj boš sama izbrala pa je odvisno kako stvar uporabljaš v praksi.

lp

Najprej hvala za hiter odgovor in seveda takoj sledi naslednje vprašanje 🙂

Glede na to, da imata računalnika “ločena” uporabnika, se tudi meni zdi prva možnost bolj ustrezna. Kakšen router pa naj kupim za to in na kaj moram biti sploh pozorna?

Router je načeloma vsak dober, morda se razlikujejo predvsem v tem, kak firewall imajo vgrajen. To bo morda odgovoril kateri drug tukaj. Mi smo že pred časom nabavli brezžični router (25k SIT) in je res fajn, ko imamo po celi bajti internet in ni treba mrežnega non stop noter vtikat in vlačit kabel po bajti. Res pa je, da je lahko v mestu to problem oz. če imaš kakega hudo blizu živečega soseda, kajti takrat moraš mrežo zakleniti, sicer bojo drugi lahko šarili po tvojem diskovju, a samo zaklepanje 802g signala ni kaj huda reč. No, jaz ga nisem žel zaklepat, ker imamo prvega soseda kakih 150 m stran, torej odpade kaka potencialna nevarnost kraje interneta ter naših podatkov.

L.P.

Razmerje med kvaliteto in ceno, odlično: seveda so tudi cenejši, ampak ko moraš dnevno delati resete in pdoobne reči, se splača.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

hvala obema. sem še malo pobrskala po internetu in mislim, da bo sedaj veliko lažje izbrati.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close