Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prenosni računalnik

prenosni računalnik

Ojla!

Ker sem na področju računalništva velika zguba – obvladam samo tisto, kar rabim, me zanima nekaj stvari.
V kratkem grem na službeni seminar (za en teden) in ker bom kar nekaj časa ločena od družine, bi imela s sabo prenosni računalnik – da bi lahko prek MSn messenger komunicirala z družino. Zanima me, kako je z internetom na prenosniku;……. res nimam pojma, zato me zanima, kaj mora imeti računalnik, kako se prijaviš na net,……..; ali je to sploh mogoče?

Prosim vas za čimveč informacij.

Lp, Mami

Cau mami, najbolj na izi je da se priklopis preko GSM v tem primeru. Prizges si mini ali maxi GPRS paket (Mobitel) ali podobno zadevo pri drugih mobilnih ponudniki. GSM pa povezes na notebook ali preko kabla, IR povezave ali Bluetooth… Lahko pa seveda uporabljas tudi navaden GSM klic za povezavo, samo je drazje, ker se obracunava impulz in ne podatki kot pri GPRS.

Druga varianta – ce bo na voljo telefon, uporabljaj rajsi modemski dostop (ce seveda je dovolj zmogljiv notebook da vse to ima). Naredis si zastonj uporabnisko ime na volja.net ali butn.net.

Lp,
Matjaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close