Prenosna klima – prosim vaše izkušnje!
Pozdravljeni! Z enoletnikom živimo v trosobnem stanovanju v 6. nadstropju. Ker je zelo vroče, že nekaj časa raziskujemo tržišče s klimami. Smo dali neredit nekaj predračunov in vsi vsi se gibljejo okrog 400 tisoč. Ker zaradi razporeditve potrebujemo vsaj 2 enoti, če želimo da bo vsaj v dveh sobah temperatura nižja. Če bi hoteli to doseči še v otroški, bi potrebovali 3.
Zdaj pa smo začeli razmišljat o prenosni klimi, ki bi jo dali v dnevni prostor, kjer se popoldan največ igramo. Naredili bi si timer in klima bi se sama vklopila preden bi prišli domov, ker ko je otrok v sobi seveda ne more delovati.
Preden bi šli spat pa bi lahko ohladili še spalne prostore, saj bi klimo lahko prestavljali. Všeč nam je Bosheva, a je kar draga (220 tisoč). Zanimajo me vaše izkušnje s prenosnimi klimami. Prosim svetujte mi – tudi firmo!
LP in hvala
Mi imamo dve prenosni. Obe sta bili kupljeni v Mercatorju, firma Yoko (mislim, da je okoli 60 tisoč). Lani smo kupili eno za v kuhinjo, letos še za v tole pisarno, kjer je več računalnikov non stop prižganih in temperatura kar hitro preraste razumne meje.
Izkušnje?
Me ne moti, če je ves čas prižgana, pihanje se lahko usmeri v tak kot, kjer nikogar ni. Malo brni. Vsake toliko je treba odliti vodo iz rezervoarja – na nekaj ur, odvisno koliko vlage je v zraku.
Za fiksno klimo se nismo odločili, ker tu ne nameravamo ostati, če pa bi jo imeli, bi jo dali pod strop na hodnik in od tam hladili ostale prostore z odpiranjem vrat.
Čisto po pravici – če je prostor preveč ogret, dolgo traja, da ga ohladi. Te dni imamo non stop prižgani, razen ponoči, ker s tem preprečimo, da bi se prostori preveč ogreli. Imajo pa klime različne kapacitete – letos kupljena ohladi več in dela z večjo močjo.
Smo jo imeli …. eno leto. K sreči je bilo takrat bolj klavrno poletje, ker smo bili razočarani nad njo.
Naslednje leto smo jo prodali in raje nabavili takšno, kot je treba.
Prenosna klima se ti bo izplačala samo v primeru, da imaš možnost odvoda vročega zraka direktno v zračnik. Skozi odprto okno nikar, ker ti vroč zrak leze nazaj v prostor.
Razlog za padec temperature in s tem občutek “delovanja” klime je samo v razvlaževanju zraka. Ker v zraku ni toliko vlage, se lažje diha in nimaš občutka zatohlosti.
Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.