Prenočišča na Maldivih
Pozdrav vsem popotnikom.
Čeprav se še nisem dokončno odločil, kam bi jo sredi zime malo popihal, bi kot možna destinacija lahko bili tudi Maldivi. Če je kateri izmed vas tam že bil (tako bolj na lastno pest), bi ga vprašal, ali je za Maldive res edina varianta, da imaš hotel rezerviran že vnaprej. Res ni možno, da na kakšnem otoku prespiš v kakšni privat sobici ali kaj podobnega? Sam bi najrajši malo vandral po otokih in se vmes ustavil pač tam, kjer bi mi zapasalo.
Za vse uporabne odgovore že vnaprej hvala, Karibo
Po mojih izkušnjah in tudi drugih ne, ker so to otoki,ki večinoma nudijo usluge na višjem nivoju in velikokrat tudi all inclusive ( pa to ni to all you can eat) sistem. Morda bi ti to uspelo v hotelih verige RIU, vendar moraš vedeti, da bo lahko cena tam za 30% višja, kot če vplačaš aranžma agenta, ki ponavadi zakupi določeno število kapacitet in jamči za tisto, kar ponuja. vsaj za Maldive je znano, da kakšnih hudih komplikacij še ni bilo in da bi bilo potrdbno zamenjevati bungalove – res dobiš tisto, kar vidiš in kupiš.
Pa še nekaj je: same agencije ponavadi ne prodajajo samo čarterskega leta; to vem, ker sem imela kar nekaj problemov urediti npr. povratek potnika, ki je že letoval na Maldivih, nekaj dni prej ali pa teden dni namesto po 14 dnevih.
Tam tudi ni sobic in apartmajev nižjega cenovnega razreda, najmanj 3 zvezdice (tako, kot naše 4); kolibe na vodi pa so ponavadi še dražje od standradnih bungalovov.Domačini pa na podlagi plačanega aranžmaja organizirajo prevoze na otoke; če jih je manj, greš s helikopterjem, če več, pa z ladjo.Tu gre tudi za samo logistiko.Tam je tudi v navadi, da se gredo bolj razvajalni turizem, zato t.i. “padalskega” turizma ne poznajo in prakticirajo. Ker kot že veš, so to ponavadi počitnice predvsem za užitek, cenovno od najmanj 1000 EUR navzgor po osebi – odvisno od sezone.
Tako da – moj nasvet raje preko agenta…
Lepe počitnice,
Alias
Mi smo bili septembra na Maldivih in sicer smo kombinirali z Šri Lanko.Za Maldive smo plačali že tukaj v Sloveniji in sicer otok Kandooma, ful pension za dve osebi je stalo samo 60 dolarjev, ampak takrat je bila nizka sezona, zdaj pa je drago, ker je visoka sezona !
Šli smo v lastni režiji na Šri Lanko, nato pa za 4 dni na Maldive in bilo je fantastično!
Pred nami so preverjali, če ima folk rezervacije za hotel, pač odvisno od carinika, ki trenutno dela tam. Na gl.otoku Male, so baje privat sobe, samo ne vem cen! Prevoz te pa še dodatno stane, nas je 70 dolarjev po osebi in sicer iz Male do otoka Kandooma, slabih 45 minut z gliserjem!
Tako, da se ti spalča vzeti last minut varianto za Maldive in sicer poleti, ko dobiš aranžma za 14 dni pod 1000 evrov iz Nemčije!
Tako, da se ti splača iti kakšni Filipini, februarja ali marca, je veliko ceneje in enako dobro kot na Maldivih! Mi smi bili tam aprila in nas je stalo za dobre tri tedne dobrih 1000 evrov vse skupaj in smo se imeli super, bilo je super poceni in hrana odlična!
Razmisli!
Mare
Forum je zaprt za komentiranje.