prenehanje kajenja
baje da s hipnozo gre…sam je pa tko…na eno seanso hipnoze se čaka po pol leta….in za njo boš odštel od 50 000 – 150 000 sit:-))
Tko da ni ravn poceni…pa še ni nujno da deluje…
Mogoče se ti bi vseeno bolj splačalo da nehaš na TAKOJ…ali pa si kupiš v avstriji nikotinske obliže…baje da so še najbolj učinkoviti…
Vendar žal jaz najbolj ne vem…ker nisem in tudi nisem bila nikoli kadilec…
LP Esy
Klasično “pusti” pri meni ni delovalo več kot pet let ko sem začel razmišljati o brezdimnem življenju. Nisem probal nobene alternative, ki zanimajo tebe. Edina alternativa, ki sem jo probal, je bila popolnoma naravna in zastonj. Močna angina. Potegnem dim, grlo pa v jok. Premor cca pol ure. Prižgem novo cigareto, grlo zopet v jok. Premor. in tako do večera. Zjutraj hočem prižgati, vendar se spomnim vseh muk včerajšnjega dneva in ne storim USODNE NAPAKE. Zdržim do kosila. Po kosilu si mislim da če nisem do kosila, potem bom probal biti brez do večerje. In uspelo mi je. Potem je minil dan, pa drugi, pa tretji, pa … in sedaj je minilo že šest let. Povem ti, da sem kadil 2 – 3 šk. dnevno in to približno 25 let. Torej, če si se prebil skozi to moje, resnično, nakladanje potem vedi VSE JE V TVOJI GLAVI IN NE V ALTERNATIVI. Alternativni načini so v večini primerov samo možnost zaslužka za tiste, ki ta način izvajajo. Samo redkim uspe prenehati s kajenjem, pa še ti so prej razčistili v svoji glavi. Zatorej je moj nasvet, vsemu navkljub, odloči se in nehaj.
To je enako, kot če bi spraševal, kako shujšati. Vse je v glavi in ključna je volja. Mislim, da je drugo bolj larifari, a če verjameš, da ti pomaga, ti zares pomaga. Čim prej se odloči in prenehaj. Jaz že skoraj leto dni ne kadim, prej sem pa kar 10 let! Prenehala pa sem izključno z močno voljo, takšno, da sem se prepričala, da mi cigarete ne pašejo več. In mi res ne!
Srečno!
Nekako bi ti predlagala, da si izberi dan in začni pisat dnevnik za vsakih 24ur.V plan vključi kakšno delo, šport, motivacijo, predlagam da na svežem zraku.Ko sem zadnjič nehala, sem vmes zvečila orbit zvečilne, drugače ne zvečim.Vmes je dobro pojesti kakšno jabolko ali popiti kozarec mrzle vode,da se umiriš.Veliko vem o tem, ker sem že velikokrat nehala za par let, a se vedno vračam nazaj ob kakšnih hujših stresih, ko imam cigarete za trenutni psihostimulator in potem padem noter.Tudi sama razmišljam o tem, da bi spet opustila in iščem trenutek, ko bom imela dovolj močno voljo.Vem da ni lahko in vsaka ponovitev opustitve je težja.Vendar se tolažim, da se zmeraj in da je edina alternativna metoda tvoja glava s tvojo močno voljo in vero,da ti bo uspelo.
Alenka
No, to je pa lepa in pozitivna tema, da želiš nehat kadit! Že za to pripravljenost ti čestitam!
Veš kaj bi 100% vžgalo? da se recimo zaljubiš v kako deklico, ki noče bit s kadilcem, ti garantiram, da bi takoj nehal! :))) Samo zadostna motivacija je potrebna! Ampak, moralo bi ti biti že tvoje lastno zdravje zadostna motivacija!
No, zdaj pa en “predlog” ali kako naj temu rečem, ne vem, če bo pri tebi prišel v poštev, a lahko ti pač povem, kako je moj foter nehal kadit že pred kakimi 20 leti: enkrat mu je končno prekipelo in se je ful nakadil, celo noč je kadil enega za drugim, da so se mu potem tako uprli cigareti, da jih videt več ni mogel! In od takrat naprej nikoli več niti enega!!!
Mogoče se bo zdelo, češ, to pa ja ni zdravo, toliko naenkrat skadit, ampak poglej tako: v eni taki noči skadiš npr. škatlico ali dve, kaj jaz vem, ki bi jo tako in tako sicer skadil pač v dveh ali treh dneh, tako da nisi na nobeni zgubi, če gledaš, da boš zaradi tega v bistvu nehal! Ne vem, poskusiš lahko, mogoče pa uspe!
Vso srečo, pa poročaj kaj, a ti je uspelo!
Forum je zaprt za komentiranje.