prenehanje jemanja kt in menstruacija
Zdaj bo že skoraj tri mesece odkar sem nehala jemati KT Femoden, menstruacijo sem imela samo enkrat. Prvi mesec po prenehanju jemanja me je nonstop nekaj bolelo v jajčnikih ali nekje tam okrog, pa neka čudna slabost, sem že mislila, da sem noseča, pa ni blo nič. Sedaj bi morala prejšnji petek dobit M, pa je ni blo… (5 let sem jemala KT neprekinjeno).
Tabletke sem jemala sedam let sedaj pa jih že pol leta ne jemljem več. Prve tri mesece sem imela redno menstruacijo potem pa sem na četrto čakala dva meseca, sedaj pa mi zopet zaostaja deset dni in po nasvetu ginokologa naj bi to trajalo do enega leta, nato naj bi se uredilo,tako da nič ne skrbi edino predlagam ti, da vmes delaš teste za nosečnost, če seveda nimaš nobene zaščite,kajti da ne boš na koncu mislila,da je to zaradi tabletk in boš na koncu ugotovila, da si noseča,srečno.
Jaz sem jih nehala lani februarja in od takrat se mi ciklus daljša in sem prispela že na 53 dni. Očitno kt pustijo neželene posledice.. Bila sem prav srečna, ko sem jih nehala jemat, ampak sedaj se mi spet obetajo hormonske tablete za ˝popravljanje ciklusa˝ po kt, ki (pri nekaterih) uspavajo jajčnike.
Tabletke sem jemala kake 3 leta in po prenehanju nisem dobila normalne menstruacije ampak samo rjavkast izcedek, ki je bil najprej na 14 dni, potem pa še tega ni bilo več. In po cca. 8 mesecih tega sranja sem začela spet jemat KT in sicer Diane 35, prej pa sem imela Logest. Menstro sem dobila in to čist normalno. Jemati sem jih pa začela ker se mi je ful koža poslabšala.
Ojla. Tablete sem jemala približno dve leti, od takrat dalje imam menstro skoraj redno (približno 26 do 28 dni), kakšen mesec pa mi zamudi za kakšen dan.
Mislim, da če si že prej imela redni ciklus tudi sedaj ne bo problema. Rezervo pa je potrebno imeti vedno pri sebi, da ne bo pomote, misim na tampone oz. vložke.
Živjo!
KT Diane 35 sem nehala jemati novembra lani. Menstruacijo imam ful zmešano oz. imam neke enodnevne krvavitve. V tem času sem imela samo 2 tapravi menstruaciji, ki sta trajali 5 dni. Je pa res, da nimam nobenih bolečin oz. boleče menstruacije. Imam pa zato zelo, zelo aknasto kožo in KT ne bom več jemala. Bova kar na kondomih. Aja, s kožo ali z menstruaciji o pa nikoli prej nisem imela težav, KT pa sem jemala 3 leta.
Ojla. Jaz sem jemala Logest eno leto. Po prenehanju (zaradi naraščanja teže), sem normalno dobila menstruacijo.Sicer v nihanju +- 2 dni. Ampak je to za “normalno” menstruacijo še kar točno. Svetujem ne preveč panike, saj to lahko zelo vpliva, poleg tega pa je veliko odvisno tudi od ravnovesja hormonov.
V rahlem priklonu 😉
Jaz sem jemala Diane35 točno 3 leta zaradi kože. Ko sem s tabletami prekinila, menstruacije nisem dobila 2 leti … zdaj je ciklus normalen (hvala bogu) Težave s kožo pa so ostale.
Glede na odgovore tule in glede na lastne izkušnje je očitno, da tele tabletke niso tako nedolžne kot pravijo ginekologi.
pozdravljeni,
imam vprašanje v zvezi z zaostalo menstruacijo. Sama sem nehala jemati KT Rigevidon sredi ciklusa in sicer v 10. dnevu(zdravstvene težave). Takrat se je tudi pojavila krvavitev. Sedaj imam predpisane KT Qlaira, ki bi jih morala začeti jemati ob prvi menstruaciji. Problem pa je, da mi menstruacija zamuja, od prave menstruacije vsaj 14 dni, od krvavitve ob prenehanju KT pa dober teden. Zanima me, koliko časa naj bi še trajajo, da jo dobim? Možnost nosečnosti izključujem. Glede na to, da sem brala, da včasih traja tudi do 3 mesece, da se ciklus uredi, sama ne bi rada čakala tako dolgo z jemanjem Qlaire. Kaj se zgodi,če začnem KT vseeno jemati prej, brez prihoda menstruacije? Bi bilo dobro, da začnem z jemanjem kt in prvi mesec uporabljam še dodatno zaščito, bi potem bila drugi mesec že zaščitena?
Hvala in lep pozdrav,
Jasmine
Forum je zaprt za komentiranje.