Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prekvalifikacija poklica, lepo prosim nujno

prekvalifikacija poklica, lepo prosim nujno

Takole je. Končano imam srednjo zdravstveno šolo, sem pa pavzerka ene druge x fakultete. Ker sem v tem letu opravila manjkajoči izpit, bi se lahko septembra vpisala redno naprej. Sem pa dobila opcijo za eno službo, vendar je pogoj, da opravim prekvalifikacijo za prodajalca, da bi me lahko zaposlili. Zdaj pa me zanima, kaj je sploh to? Je to tečaj, par izpitov, kako dolgo traja in koliko stane? Predvsem pa najpomembnejše, ali se lahko kljub temu vpišem naprej redno ali izredno na moj primarni fax, tudi če ne ravno letos, ampak zanima me, če ta prekvalifikacija kakorkoli vpliva na moj študij in izobrazbo. Hvala

Prekvalifikacija je da se prekvalificiraš v drug poklic. Če imaš zdaj zdravstveno potem pač hodiš v večerno šolo(nevem mislim ,da je to zastarelo ime) in hodiš k pouku k tistim predmetom ki jih v zdravstveni nisi imela imajo jih pa v trgovski šoli. delaš izpite in na koncu zaključni izpit. Tako jaz mislim.

Mislim, da bi zadoščalo, da bi naredila lahko samo izpit na GZ – združenju za trgovino. Potem bi bilo boljše, da opravljaš izpit za poslovodjo.
Poglej tale link.

Lp.

Preizkus strokovne usposobljenosti za prodajalca in trgovskega poslovodjo pri Združenju za trgovino, lahko opravlja oseba, ki ima uspešno dokončan izobraževalni program V. stopnje (štiriletna srednja šola).

Avtor: Združenje za trgovino

Lahko se poslužiš hitrega tečaja, potem pa veselo na preizkus na združenje na trgovino.
Sama sem tudi imela namen delati ta izpit, pa mi ga potem ni bilo treba, ker sem dobila primerno službo. Če se bo pa pokazalo, da izpit potrebujem, ga bom šla delat, vendar verjetno ne bom obiskovala priprav, ker mislim, da se na izpit pripravim lahko tudi sama.

Ne vem, zakaj bi prekvalifikacija kaj vplivala na tvojo izobrazbo.
Danes je pametno imeti več poklicev.

Lp.

mislim da ti bo vzela le veliko časa in napora za opravljanje študijskih obveznosti.

Pozdravljeni

zanima me ali je možna prekvalifikacija če se že diplomirala. Namreč diplomirala sem na EF, pa bi šla zdaj kaj drugega, ker trenutno ne dobim službe. Ali prekvalifikacija tudi pomeni, da izgubim stari naziv dipl.ekonomistka (UN) in bom dobila nov naziv. torej ali imaš oba naziva ali samo drugega v katerega si se prekvalificiral?

upam da so vprašanja razumljiva, hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close