Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prekomrrna poraščenost

Prekomrrna poraščenost

Vem, da je že toliko napisnega na to temo ampak vseeno ostaja velik problem. Stara sem 27 let. Leta 2002 sem bila že na laserskem odstranjevanju dlak nad zornjo ustnico(V Rogaški Slatini pri dermatologu). Imela sem nekaj dlačic nad zgornjo ustnico, katere sem si začela briti in tako je nastal moj problem. Postopek sem ponovila 11 krat in ni bilo doseženega vidnega uspeha. Še vedno se moram vsako jutro obriti kakor moški. Problem s poraščenostjo imam tudi na bradi, trebuhu, bikini liniji… Najbolj mi je hudo zaradi dlak na bradi (te so mi dvakrat obrili v dermatološkem studiu, ker mi je najprej tam raslo nakaj dlak in mislim da so se ravno zaradi tega začele vse bolj pojavljati), katere so vsak dan bolj temnejše in nadležne in mi pošteno načenjajo mojo samozavest saj nikamor ne morem brez pincete. Puliti si jih morem obvezno enkrat na dan temeljito. Zato se obračam na vas s prošnjo da mi daste kako upanje… ker tega ne morem početi v neogled… v lasersko odstranjevanje ne verjamem, da mi bo pomagalo, prav tako pa tudi ne z depilacijo. Zanima me če je zdravljenje mogoče tudi hormonsko, morda v obliki hormonskih tablet ali kaj podobnega in na koga naj se obrnem.(če potrebujem napotnico za kakšnega strokovnjaka in katerega, ter če je to samoplačniško). Če je sploh mogoče kako odstraniti mojo težavo ali jo vsaj omiliti. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Najprej bi bilo dobro , da se obrnete na zdravnika, kateri vam bo po pregledu krvi ugotovil vaše stanje hormonov v telesu in vas tudi ustrezno zdravil, če bo to potrebno!Če pa hormonsko ni nič narobe, vam lahko svetujemo samo redno depilacijo, katera bi vam s časoma tudi upočasnila rast dlak in jih zredčila, ali pa da bi še enkrat poskusila lasersko terapijo, saj so sedaj drugačni, močnejši, samo z britjem pa morate prenehati takoj, sicer bo vaše stanje samo slabše!
Ne obupat!

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Najlepša hvala za hiter odgovor. Zanima me še kateri zdravnik ti to hormonsko ravnosvesje pregleda. Ali je to osebni zdravnik in če ni za h kateremu zdravniku naj prosim za napotnico.Kako pa poteka hormonsko zdravljenje in kakšni so rezultati, so kakšni stranski učinki,kako dolgo traja zdravljenje in če je samoplačniško (koliko stane)?
Za depilacijo in tudi laser so potrebne daljše dlake in to ne pride v upoštev, kajti ne morem si puščati dlak na obrazu. Brala sem da puljenje naj ne bi poslabšalo stanja.

Še enkrat najlepša hvala…saj ste mi prihranili nekaj neprijetnih poti…

Za vse točne podatke se obrnite na osebnega zdravnika, kateri vas bo tudi napotil z ustrezno napotnico, če bo potrebno!
Za depilacijo so res potrebne vsaj o.5 mm dolge dlake, za lasersko pa 0.3 mm, vem da ni lahko neurejeno hoditi po svetu!Strankem sem svetovala, da za prvih nekaj obiskov, ko je dlak še veliko in so vidne zelo, zadnjič pobrijejo v petek zjutraj in nato v ponedeljek dopoldan pridejo pred službo na laser, da se niso neprijetno počutile v službi!

Lep pozdrav!

****************************** Petra Hojak s.p. Kozmetični salon - Cosmetic line Masarykova cesta 14, 1000 Ljubljana Tel. za naročanje: 031-598-828 01-4323301

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close