prekmurje
Čez vikend (podaljšan) grem v prekmurje, v Moravske toplice. Rada bi si tudi kaj ogledala, pa nikjer na netu ne najdem nič, razen raznoraznih toplic. Rada bi vidla mline, pa štorklje…pa na Balaton se bom zapeljala, rada bi zlezla na kakšen hribček,… a ga sploh imajo???
Kaj se mora še vidit v prekmurju, razen kurentov seveda!?
Ojla!
Kurenti v Prekmurju? To si pa malo zamešala s Ptujem;……………….., ker za Prekmurje niso značilni.
Štorkelj sedaj ni ……so v južnih krajih,……
Kaj se splača videt?
***Babičev mlin v Veržeju (na reki Muri)
***Otok ljubezni v Ižakovcih (tam je tudi en majhen mlin)
***cerkev v Bogojini
***park in grad v Murski Soboti
***Lendavske gorice……;…..in seveda zaiti v kakšno čardo, kjer imajo dobro hrano
***obisk pri kakšnem lončarju
::::::::::::se najde še veliko znamenitosti
Če te kaj zanima pa so vprašanja dobordošla!
Če bi jaz imel možnost, bi si ogledal (odvisno je pa tudi od časa, ki ga imate na voljo):
– Babičev mlin na reki Muri
– Plečnikovo cerkev v Bogojini
– v Lendavskih goricah (): kapelico Sv. Trojice, kjer je mumija Hadika (se splača videt in je lep razgled na Lendavo) in se seveda okrepčal v kakšnem vinotoču oz. na izletniški kmetiji ()
Fajn je tudi videt:
– Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer je majhen mlin
– jezero v Kraščih ()
– Grad na Goričkem ()
– Ivanov izvir v Razkrižju
– Bukovniško jezero in izvir Sv. Vida
– izdelavo izdelkov iz slame v Lipovcih
– lončarja v Filovcih
– Rotundo v Selu
– Čevljarski muzej v Turnišču in seveda njihovo cerkev
– ………………………………..; in še mnogo je znamenitosti,…………..
Vzami s sabo kakšen priročnik o Prekmurju,…………….in veliko sonca in dobre volje na počitnicah!
najdete na :
http://users.volja.net/magicni/prlekija.html
prlekija je najboljši soded prekmurja !
moravci ?
bi radi bankrotirali?
1dan moravcev je 5 dni v hotelu jeruzalem ljutomer / 22500 sit za 4 nočitve , pol penzion , gratis kopanje v banovcih in radencih , ni doplačila za eno posteljno sobo /
cena je z ddv !
BODITE SAMI SVOJA TURISTIČNA AGENCIJA !
zdravilišče radenci , če iščete z iskalniki !
banovci , beltinci /grad , cerkev / , otok ljubezni , razkrižje /ivanov izvir , cerkev , kovaški muzej / , štrigova , železna gora
v 5 dneh za vse skupaj 45 jurjev !
vi pa v moravce!
evo me …sm že nazaj…back to reality 🙁 preživela čudovite 4 dni v Moravskih toplicah. masaže, savne, namakanje v termalni vodi….totalna relaksacija !!!Skoraj sem že navadila na to razvajanje!
Ljudje zelo prijazni, njihovo govorici bi lahko poslušala in poslušala…Pokrajina odeta v snežno odejo ustvarja prav pravljične trenutke!! Res čudovito! Definitivno se vrnem na pomlad!!!!
Moram vam povedati, da sem tam počitnikovala preko sindikata. Malo drago naju je prišlo, ker sva bila sama dva, v apartmaju za 4. Pa tudi prek sinidakata ni najbolj poceni!!! Bom vedla za drugič!
Pri Aleksandru (kmečki turizem) je polpenzion 5000 na osebo! Brez hrane pa 3000!
Zaradi peklenskega mraza -22 !!! nisva naredila nobenega izleta. Odpeljala sva se edino na Ptuj na sprevod maškar! Šla sva k Aleksandru na kosilo in seveda na gibanico (njam, njam)!
Za Prekmurje je pravi čas april / maj (pa seveda jeseni tudi). Izleti? Kamorkoli stopiš, se odpelješ ali samo pogledaš, nisi zgrešil. Tam bi lahko preživel cel mesec, pa ne bi bil naveličan. A bazeni, pa savne, pa masaža, … Dej no, a ni škoda življenja za kaj takega? V Ljubljani že mogoče, pozimi, ne pa v Prekmurju!
Obilo uspeha!
lordwales je zapriseženi abstinent, sicer pa mi lahko pišeš na :
drava več ne vozi od zidanega mosta čez pragersko – ormož -ljutomer.trenutno o dopustu v prlekiji ne razmišljam.bom pa šel za nekaj dni v kranjsko goro kjer imamo stanovanje.trenutno razmišljam samo o tem kako ugasniti računalnik.2 urno pisanje reportaže me je oželo.a vstrajati je treba.
saj veste kako je z mediji – všeč nam je -a plačali ne bi !
gre na bolje , ko si enkrat v štihu je rutina !
Forum je zaprt za komentiranje.