Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Preklop med računalnikoma

Preklop med računalnikoma

Kaj moram narediti, da bom lahko na enem ekranu preklapljal med dvema računalnikoma? Slišal sem, da bi moral kupiti nek pretvornik.

Kupiš pač:
– ročni ali
– elektronski preklopnik

en monitor – dva računalnika in seveda si kupi tudi kable.
Preklopniki imajo možnost tudi preklapljanja tipkovnice in miške..

je pa cena za celotno rešitev nekje okrog 10.000 sit.

Ročni preklopnik načeloma doma menjam enkrat na leto in pol, stane pa
4.700 sit.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sam uporabljam KVM preklopnik stane pa okoli 8k
moj je namenjen samo 2 računalnikoma in enem monitorju dobijo se tudi taki za več. Na njega se priklopi monitor tipkovnica pa miška iz njega gresta na oba računalnika kabl za monitor miško in tipkovnico. preklaplja se z tipkama ctrl + 1 (2) v cca 2 sec preklopi. S sliko ni dobenih težav.

Lp

Imam preklopnik za 4 računalnike na eno tipkovnico, en monitor in eno miš, če koga stvar zanima je možnost dogovora menjam ali za kak tolar prodam. Seveda lahko uporaviš samo za dva računalnika, možnost ima 4.
Lp

Ljubezen je večna

To sicer drzi, je pa tudi odvisno od tega, kaksen monitor imas. Preklopniki imajo to prednost, da lahko preklapljas tudi misko in tipkovnico. Ce te pa res zanima samo monitor, poglej, ali ima tvoj monitor dva izhoda – analognega in digitalnega (nekateri Samsungi vem, da to podpirajo, verjetno pa je se kup drugih). Ce podpira, je potem dovolj, da v vsak racunalnik das po en izhod iz monitorja in potem kar na njem preklapljas (v bistvu imajo v sebi ze en majhen preklopnik).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close