prekleti alkohol
ka naj storim- partner (30) precej pije- ker je veliko po lokalih, sem veliko sama.pogovoriti se noče.čez vikende- kadar ne pije je zlat.žal mi ga je in ne vem kak bi mu lahko pomagala, poazila pa sem da če mu kaj rečem v zvezi z alkoholom me kar prezira, če mu dajem lepo besedo pa jo vrne kakoooooooooooo?????????
Žal ne vem, kako ti pomagati. Ampak če prepovedujejo kajenje trave, ki nima tako pogubnih posledic, bi morali še absolutno alkohol! Moj oče toliko pije, da je skoraj vsak dan pijan. Zaradi tega ga je mama pustila, ker po tolikih letih prepiranja ni mogla več. Žal mi je, ker toliko pije, jaz pa mu ne morem pomagati. Ko sem mu omenila, da naj si poišče pomoč, je rekel, da on je že ne rabi 🙁
Naj te ne zaslepi to da je zlat, kadar ne pije. Kajti, on PIJE in takrat ni zlat. Tako obnašanje je značilo za alkoholike, s tem zadržujejo svojo partnerko, (žrtev) da ne odide.
Velko lepše je živeti s konstantno srebrnim ali bronastim partnerjem. Vedi, da se tvoj ne bo spreobrnil. Jaz sem dve desetletji čakala na spreobrnjenje, namesto da bi živela. Zdaj živim.
Ojla Julija,
lahko se motim, lahko so mi napačno posredovali informacijo, ampak sem slišala, da če popiješ vsak dan steklenico (0,5 l) piva, si po neki teoriji že na poti k alkoholizmu. Če pa spiješ še kaj več, pa si skoraj potrjeno alkoholik.
Te informavije sem dobila, ko so na nekem zdravstvenem testu spraševali nekega gospoda na začetko 50 let, koliko alkoholnih pijač spije na dan…
Tako da…ne me napadat, samo povem naprej kar sem slišala. In popravite te informacije s pravilnejšimi, če jih poznate…
Enka, tebi pa želim, da bi čimprej spoznala, da v vajinem odnosu ni vse ok in da fant pije….in tistih par uric ko je trezen ne odtehta dovolj za ostale… Želim ti, da bi imela dovolj moči in ljubezni do sebe, da bi ga čimprej zapustila, upam da še predno se odločita za otroka….
Mislim nate…
Pa lep dan vsem
Odvisnost od alkohola ne pomeni nujno, da je človek vsak dan pijan, temveč da pogosto začuti željo po tem, da bi “nekaj” popil.
Moj nasvet: stran od njega, naj se sam spravi k sebi, kajti drug človek bo to težko dosegel, če sam ni pripravljen narediti ničesar in si odvisnosti od alkohola ne prizna niti, ko je trezen. In ko se bo streznil, naj te spet pokliče, pa boš videla. Predstavljal si, da bi imela otroka – in ta očeta, ki bi raje hodil po gostilnah, kot se ukvarjal s svojo družino. Ne, hvala.
Putka (!), jaz, npr., že dolga leta praktično vsak dan “začutim potrebo, da bi ‘nekaj’ popil”, pa v življenju še nisem bil zares pijan.
Vsi, ki pisunite razne “nasvete” o alkoholu, vedite, da obstaja kultura pitja in da je alkohol (v prvi vrsti vino) neizpodbitno zelo zdrav. Nezdravo je pa vse, s čimer se pretirava.
Vzrok za alkoholizem pa nikakor ni “prekleti alkohol” ampak “prekleti človek”, tako kakor za prometne nesreče ni kriv “prekleti avto” ampak “prekleti voznik”, za samomore ni kriv “prekleti štrik” ipd. itd.
Malo vklopite možgane, bo življenje lažje, lepše in bolj zdravo!
Pa brez nepotrebnih zamer, samo bobu je treba reči bob!
preberi si kakšno knjigo o osebah odvisnih od alkohola, pojdi na forum, ki je tem namenjen…izvedela boš veliko koristnih informacij…tudi sama sem se spraševala, koliko mora popiti, kdaj lahko veš pri osebi, da je odvisna itd….mučna vprašanja, še posebej pa priznanje, najprej sebi ….zato je šel…po dolgih letih…hudo…še mislim nanj, vendar je bolje tako..
Če je tako, kot si rekla, je po moje že odvisen. Odvisnost pa je kriza. Moj oče je tudi z leti iz nedolžnih kozarčkov prešel na alkoholika in vem, kaj je to. Mamo iz srca prezira, če mu pridiga, če mu pa zlepa govori, ne zaleže kaj dosti oz. zelo kratkočasno. Zdravit se tud noče iti. Iz očeta, na katerega sem bila strašno ponosna je nastal oče, ob katerem me boli srce in večinoma dela sramoto s svojim obnašanjem. Vsaj agresiven ni, ampak začne kar nekaj jokat brez razloga.
Predlagam, da uporabiš kakšne finte, na katere še pada (kar mu še pomeni), da bi šel na zdravljenje (ampak če sam noče, ne boš na silo nič naredila). Obstaja društvo anonimnih alkoholikov in kolikor vem tudi svetujejo zakoncem in njegovi družini kako mu pomagati.
Če si sam ne bo hotel pomagati, mu tudi ti ne boš mogla. Žal.
A vidiš, zadnjič sem poslušal na enem radiu oddajo anonimnih alkoholikov in enega strokovnjaka, doktorja, ki jim svetuje. Pa ga vpraša voditelj, kdo je alkoholik, koliko mora dnevno spiti…Pravi doktor, da on v tridesedtih letih še nikogar ni tako označil, da pa imali AA dobro razlago; alkoholik je človek, ki uživa alkohol in ima zaradi tega težave. Lahko telesne, duševne ali socialne. Presodi, mislim, da jih vidva imata, vsaj socialne, če ne drugih.
LP
1. alkoholik se ponavadi ne opredeljuje po količini zaužitega alkohola, marveč po motivih, vzroku in pogostosti potrebe po pitju alkoholne pijače.
2. alkoholik je zagotovo oseba, ki z alkoholom rešuje svoje težave,v določenem trenutku čuti nevzdržno potrebo po alkoholu, ki je ne more kontrolirati…
3. alkoholik je tudi oseba, ki – če poskuša – ne more abstinirati vsaj 3 mesece.
Lahko bi še pisala, a za razjasnitev pojma “alkoholik” bodo vsaj te 3 točke zadostovale.
Forum je zaprt za komentiranje.