Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prekajena svinjska krača

Prekajena svinjska krača

Koliko časa jo kuhate? Ali jo daste kuhat v vrelo vodo? Ali dodate kaj začimb? Hvala za izmenjavo znanja.

v vrelo vodo
lovor
kumina
poper

dober tek 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Ali jo kdo pripravlja takole?

Sestavine: prekajena svinjska krača (manjša � zadnja) 1kg, voda za kuhanje, 2 lovorova lista, 2 žlici maščobe (30 ml), 1 ščepec mlete kumine, 1 ščepec popra.

Kračo položite v vrelo vodo in jo skuhajte. Kožo krače zarežite na 2 cm velike kocke, jo položite v pekač in prilijte malo vode. Nato jo poprajte, nadrgnite s kumino in dodaj lovor. V pečici, segreti na 200 stopinj, jo pecite 10 minut. Med pečenjem kožo premažite z oljem, da postane krhka. Krače ne zalivajte s sokom od pečenja! Pečeno previdno zrežite na ogret krožnik in prilijte sok od pečenja, ki ste mu odstranili maščobo. Postrezite z dušenim kislim zeljem in krompirjem.

3/4 vode in 1/4 rdečega vina, refošk, teran, zraven pa 2-3 cele rdeče čebule neolupljene in par klinčkov in malo muškatnega oreha

Kuhati dve ure, ali pa uporabi ekonom lonec. Krača je dobra, če je dobro skuhana, da gre od kosti.

Se čist strinjam! Pa kuhat (da voda brbota) vsaj eno uro. Pa potem malo (pol ure) pustit v vodi.

LP moja draga Swan!

Jaz jo kuham takole: kračo dobro operem – ker je domača, je na njej še kakšen ostanek lovora in seveda dima in jo dam v lonec vode. Ko zavre zmanjšam, in kuham še ene pol ure. Potem dodam vse za ričet 🙂 Je pa res, da se mora krača kuhat toliko časa, da gre lepo od kosti. Jaz potem zrežem meso v ričet.

Je dobro vedet, ko kupite, če je že kaj prej pokuhana ali pač ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close