Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Prehrana za 15eur na teden na osebo

Prehrana za 15eur na teden na osebo

Mi jemo zelo raznoliko. 60€ na teden na 1 osebo, tako na hitro računico. Ribe in morski sadeži vsaj 2x teden. Redno kupim Jakobove pokrovače,lignje,morski list, skuše, tudi nekatere sladkovodne ribe in tudi v konzervi. Meso za pečenje,cvrtje/pohanje,za obare,za žar,za juho. Ananas,borovnice,banane,jabolka, hruške,pomaranče,mandarine,suhe marelice,rozine,suhe slive,indijske oreščke,pistacije,jajčevce,gomoljno zeleno,papriko,sveže zelje+ rdeče,kislo repo,kislo zelje,rdečo peso,gobe,,ohrovt,por,limone,brokoli,korenje,grah,olive,feferoni,kisle kumarice,vloženo papriko,stročji fizol,salame,sire,mleko smetane,jajca

Če samo  morske sadeže vržete ven, ste verjetno že na na račun tega na 30 € namesto na 60 €. Eno je prehranjevanje, drugo pa preseravanje.

Odgovor na objavo uporabnika
fsdkfs, 05.02.2022 ob 16:19

Ko sem bila debela, bi lahko jedla za 15€ na teden ali se manj.

Zdaj, ko sem suha, jem pa za 25€ na teden ali vec.

To nima nujno veze. Če lahko ti shujšaš samo tako, da začneš kupovat 2x dražjo hrano, ker so te naplahtali, da samo tako lahko shujšaš, je to tvoja naivnost, ne pa pravilo. Garantiram ti, da bi bila bolj suha, če bi za hrano zapravila 0 € na teden.

Razlika je, ce jes ali ne jes in za 0€ pac ne jes.

Za malo €€ jes vecinoma OH, zdravi ali ne, nima veze, meni prehrana bazirana na OH ne pase, zato jih zdaj pojem zelo malo, pojem pa toliko vec zelenjave, ki prvo ni poceni in drugo, jo pojes vec, da si sit.

Biti lacen in vitek mi pa ni smiselno.

fižolll, 05.02.2022 ob 16:14

evo vam, 2,19 € na kg.

https://www.spar.si/online/fizol-pisani-s-budget-1kg/p/348544

Vi pač kupujte po 6 €, samo ne drugim pamet solit.

od kod pa je izvor , je  Poljska morda ( spomni se radiokativnih poljskih lisičk),  ali piše samo “EU poreklo ” na embalaži  ?:)

Desperadodajka, 05.02.2022 ob 09:05

Ja, veliko debelo rit vzdrževat ni poceni. 15 evrov na teden prehrani samo skladno in zdravo telo.

No, si se predstavila. Predvidevam, da si tudi grdoba.

Za malo €€ jes vecinoma OH, zdravi ali ne, nima veze, meni prehrana bazirana na OH ne pase, zato jih zdaj pojem zelo malo, pojem pa toliko vec zelenjave, ki prvo ni poceni in drugo, jo pojes vec, da si sit.

To sicer drži, da so OH najbolj poceni, ampak za 15 € na teden lahko komot ješ take stvari, kjer ne prevladujejo OH, ampak beljakovine, zgoraj in v sosednjih temah je bilo veliko primerov. In tudi če ješ za 60 € na teden, lahko ješ komot take stvari, kjer OH prevladujejo.

Konec koncev si lahko tudi iz čisto navadne pšenične moke spereš s hladno vodo škrob stran in voila – dobiš seitan, beljakovinsko bombo, OH pač odliješ stran. To je veliko cenejši vir BELJAKOVIN kot npr. meso, za 1 € dobiš več kot 100 g beljakovin, iz mesa samo tam okol 30 g na evro.

Komot si lahko na tem, na mleku, jajcih, stročnicah, pa malo zelenjave, dobiš vse potrebno in tudi OH ne prevladujejo (saj v zelenjavi sicer prevladujejo OH – pa tudi voda). Dražje ješ samo zato, ker želiš več raznolikosti in okusa, ne zato, ker bi bila to dejansko hranilna nuja.

Hrana je kot čopič in platno. Od roke, sestavin in domišljije je odvisno, kaj bomo ustvarili.

če sao, 05.02.2022 ob 16:23

Mi jemo zelo raznoliko. 60€ na teden na 1 osebo, tako na hitro računico. Ribe in morski sadeži vsaj 2x teden. Redno kupim Jakobove pokrovače,lignje,morski list, skuše, tudi nekatere sladkovodne ribe in tudi v konzervi. Meso za pečenje,cvrtje/pohanje,za obare,za žar,za juho. Ananas,borovnice,banane,jabolka, hruške,pomaranče,mandarine,suhe marelice,rozine,suhe slive,indijske oreščke,pistacije,jajčevce,gomoljno zeleno,papriko,sveže zelje+ rdeče,kislo repo,kislo zelje,rdečo peso,gobe,,ohrovt,por,limone,brokoli,korenje,grah,olive,feferoni,kisle kumarice,vloženo papriko,stročji fizol,salame,sire,mleko smetane,jajca

Če samo  morske sadeže vržete ven, ste verjetno že na na račun tega na 30 € namesto na 60 €. Eno je prehranjevanje, drugo pa preseravanje.

Tebi se zdijo morski sadeži preseravanje! To je hrana odlična zdrava hrana.

Vsi bi morali imeti možnost jesti karkoli. Ljudje, če se sami ne boste cenili, če ne boste težili za višje plače, boste še naprej jedli krompir, makarone, kruh, najcenejšo zelenjavo in sadje, dan na dan,365dni v letu. 15 evrov na teden kmalu ne bo več dovolj. Hrana se vsak dan draži in nihče od vas ni proti, samo jamrate in sprejmete.

Danes na tržnici v Lj slovenska jabolka najcenejša 2 e za kilo. V lokalni trgovini 90 centov. V tej trgovini kupim nato 1 kilo jabolk in 1 ananas, oboje za 2.36 evra.

Morski sadeži so preseravanje. Povej mi eno snov, ki jo dobiš v morskih sadežih, ki je v drugi hrani ne.

Jaz bi tudi porabil samo 15 € na mesec za hrano, če bi vsak dan pri diskontih iz contejnerjev pobiral hrano iz smeti.

od kod pa je izvor , je  Poljska morda ( spomni se radiokativnih poljskih lisičk),  ali piše samo “EU poreklo ” na embalaži  ?:)

Od kod je izvor tvojega fižola za 6 €? Je to Slovenija? Spomni se samo jedrske elektrarne Krško in radioaktivnih odpadkov, ki jih proizvaja.

Ta fižol iz spara je pa verjetno iz Fukušime in Černobila, v zapuščenem reaktorju so luči postavili in gojijo fižol ekstra za tiste, ki nočejo dat 6 € na kilo, ampak samo 2€ . Inšpekcija ga tudi nikoli ne pogleda, medtem ko tistega za 6 € obrne vsak fižolček pod lupo v laboratoriju.

Saj vem, da se je nekako treba prepričat, da nisi naiven, da plačuješ 3x več za približno isto stvar. Ampak brez konkretnih dokazov na neke špekulacije pač ne padam. Kot da je “radioaktivnemu fižolu” težko navit ceno na 6 € ali na 20 €, da teleta mislijo, da kupujejo potem kvaliteto, ker je pač cena visoka.

Jaz bi tudi porabil samo 15 € na mesec za hrano, če bi vsak dan pri diskontih iz contejnerjev pobiral hrano iz smeti.

V tem primeru bi se dalo tudi z 0 € zvozit. S 15 € se da tako, da vse kupiš. Jaz porabim nekje 30-40 € na teden, ampak vem, da toliko porabim samo zaradi okusa in raznolikosti in lenobe, ker še kaj predpripravljenega kupim. Poznam hranilne vrednosti in vem, da bi tudi z 15 € na teden prišel skozi. In to za parametre 2500+ kcal na dan in 150 g beljakovin na dan. Če si mala ženska, pa pač poješ pol tega. Aja, imam pa ITM 27 in 12 % telesne maščobe.

fsdkfs, 05.02.2022 ob 21:38

To sicer drži, da so OH najbolj poceni, ampak za 15 € na teden lahko komot ješ take stvari, kjer ne prevladujejo OH, ampak beljakovine, zgoraj in v sosednjih temah je bilo veliko primerov. In tudi če ješ za 60 € na teden, lahko ješ komot take stvari, kjer OH prevladujejo.

Konec koncev si lahko tudi iz čisto navadne pšenične moke spereš s hladno vodo škrob stran in voila – dobiš seitan, beljakovinsko bombo, OH pač odliješ stran. To je veliko cenejši vir BELJAKOVIN kot npr. meso, za 1 € dobiš več kot 100 g beljakovin, iz mesa samo tam okol 30 g na evro.

Komot si lahko na tem, na mleku, jajcih, stročnicah, pa malo zelenjave, dobiš vse potrebno in tudi OH ne prevladujejo (saj v zelenjavi sicer prevladujejo OH – pa tudi voda). Dražje ješ samo zato, ker želiš več raznolikosti in okusa, ne zato, ker bi bila to dejansko hranilna nuja.

Seitan ima enako kalorično vrednost kot moka in nekdo, ki pazi na linijo, bo tega pojedel zelo malo.

Zelenjava ima precej nižjo kalorično vrednost, ceno pa višjo.

Zato je prehrana, ko nekdo pazi na linijo, precej dražja, četudi ne je tako zelo raznoliko, le veliko sadja in zelenjave, a malo mokastih in podobnih živil.

Ne drži. Seitan ima bistveno drugačno sestavo kot moka, ker so OH odstranjeni, ostanejo pa beljakovine, ki te nasitijo za dlje časa, ker se pač dlje prebavljajo kot OH. Zelenjava ima nižjo kalorično vrednost na gram, ker ima na gram več vode. Hočeš to doseči drugače? Pojej seitan in gor spij ustrezno količino. Bo želodec približno isto poln.

Sicer bo res potrebno še nekje vitamine dobit, ampak to ni bistvenega pomena za hujšanje, temveč bolj za dolgoročno zdravje. In se jih tudi da dobit iz enih virov precej bolj poceni kot iz drugih.

Kaj pa na primer, da ne kuhaš hrane? Eni jejo samo presno hrano, pa so ravno tako zdravi. Se pravi 1 x na dan solata iz e.leclerca za cca. 2 €, imaš tunino solato, mešano solato, solato z jajcem, solato s piščancem. Veliko jih itak govori, da jejo 1 x na dan. Tiste solate je pa itak ful, tako da lahko razdeliš na 2 obroka. 14 € / teden.

101010101010, 15.02.2022 ob 19:40

Kaj pa na primer, da ne kuhaš hrane? Eni jejo samo presno hrano, pa so ravno tako zdravi. Se pravi 1 x na dan solata iz e.leclerca za cca. 2 €, imaš tunino solato, mešano solato, solato z jajcem, solato s piščancem. Veliko jih itak govori, da jejo 1 x na dan. Tiste solate je pa itak ful, tako da lahko razdeliš na 2 obroka. 14 € / teden.

a v solati s piščancem misliš, da je surovo meso? v tunini tudi?

Anonimno 4566, 15.02.2022 ob 20:41

a v solati s piščancem misliš, da je surovo meso? v tunini tudi?

in z jajcem, seveda?

prehranjevanje s presno hrano pomeni, da so surovine surove, ne da jih sam ne skuhaš, ljubi bog, no.

Ja no, dobro, večina je presno.

Saj tudi bio krema za roke ima lahko samo minimalno določen % bio sestavin po zakonu, pa je še vedno bio.

101010101010, 15.02.2022 ob 21:23

Ja no, dobro, večina je presno.

Saj tudi bio krema za roke ima lahko samo minimalno določen % bio sestavin po zakonu, pa je še vedno bio.

očitno nimaš najmanjšega pojma o presnem prehranjevanju. ker večina tega, kar si napisala, ne spada pod to definicijo.

Recepti, 04.02.2022 ob 16:04

Prosim Mone, ki se v sosednji temi hvalijo, da dajo za hrano 15€ na osebo na teden, da so tako prijazne in delijo recepte kaj jejo in to za vse 31dni v mesecu.
Najlepša hvala!

Če hočeš kvalitetno in zdravo se prehranjevat je 15€ premalo. Glede na to, da cene živil rastejo v nebo plača pa se dvignila sramotnih cca 50€ bruto se ljudje prehranjujejo nezdravo. Važno, da si sit. Sit si tudi od skuhanega krompirja.  To bo pa prineslo tudi zdravstvene težave kasneje.

Za eno osebo, da se dokaj zdravo prehranjuje najmanj 100€ mesečno. Saj skuhas joto: vržeš zelje, krompir pa fizol. Osnovne reči. Tudi brez mesa. Ma nekdo, ki dela fizično je sama jota premalo. Vsak dan bi moral človek uživat sadje, zelenjavo. Pa jo ne, ker je predrago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close