Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Prehrana za 15eur na teden na osebo

Prehrana za 15eur na teden na osebo

Prosim Mone, ki se v sosednji temi hvalijo, da dajo za hrano 15€ na osebo na teden, da so tako prijazne in delijo recepte kaj jejo in to za vse 31dni v mesecu.
Najlepša hvala!

Lep pozdrav,

sama sicer ne vem v kateri temi govorite, ampak vam dam lahko nekaj svojih nasvetov za ugodne obroke, ce to rabite. Jedilnike delajte po sezoni. Npr: jota, segedin. Nasiten je tudi krompir v pecici z zelenjvo in solata. Vrjamem da mesa ni dobro jesti vsak dan, zato si vcaish lahko naredite zelenjavne jedi in so tudi poceni. Glede morske, ce vam zapase. Lahko si kupite malo zmrznjenih morskih sadezev, so ugodni in skuhate rizoto. Ali pa kpalavice: 1kg je 3e, naredis si odlicno buzaro. Pri nas nam ne gre prevec dobro financno, pa se vedno dobro jemo. Imam pa tudi vse kartice. Tako recimo v cetrtek hodim v spar kjer je kupon in v petek v mercator. Upam da vam pride prav. Imate pa tudi na intetrnetu precej takih nasvetov. Maja

Če ješ 1x dnevno, se da komot.

Vse je v tem, kolikokrat in koliko dnevno pojemo. Je pa dejstvo, da je vecji prpblem prenažtrtosti, kot pa neješčostii – marsikomu bi manj hrane preecj koristilo – ne samo denarnici…

4 kg fižola dobiš za 10 €. To je kila beljakovin. Na dan jih rabiš 100 g, recimo. In obenem 13200 kalorij, rabiš jih 2000 na dan, recimo. Osnove imaš pokrite, ostali keš nameniš temu, da ta fižol narediš okusen.

Zadeve, kot so kruh, krompir, testenine, moka so pa še cenejše od fižola. Tako, da imate za orinetacijo. Matematično in hranilno torej brez problema gre, vse ovire so dejansko v glavi in v razvajenosti.

Zakaj bi pa krompir, fižol, kruh in testenine moral kupovati?

Nisem se hvalila v sosednjo temi in menim, da je tam 15€/teden kar skromno in seveda velika razlika ali si 45letna in kilska gospodična ali velik dedc, ki ga je 2-3x več. Tako BTW.

Konkretno za prilogo, nazadnje sem kupila ajdovo moko za tam 3€/kg; to je 10x100g porcija za 30c. Peka kruha: 1kg moke je 70c, ja, za eno kajzerico se ne splača, za npr. Družino s tremi odraščajočimi sinčki pa se prekleto pozna ali daš 1€ za kg kruha ali 2€.

Pa niti ni toliko v receptih kot je v ostankih. Recimo celi piščanec : po porcijah imaš 2xprsi, 2xbedro, 2xstegno, 1xperuti pa za teden zelenjavno- piščančje župe iz ostankov (npr. cvetača).

Pa je nekako skoz za priti z 15/osebo *dolgoročno*.

Tudi ovseni kosmiči (kot navadni oves) je precej poceni tam 50c/kg.

Sta pa sveže sadje in zelenjava druga, sir tudi, rdeče meso.

Največji prihranek je na ostankih. Pomoje.

Možno, če je dnevni obrok 1 ananas ?, najman toliko dam za ananas na teden….

Kako ne vidite, da avtor samo provockra. Z 15 € na teden se ne mores preživet, ce ješ samo zelje in krompir vsak dan. Serje tako, da smrdi do Portugalske.

Ce so jabolka edino sadje oziroma redko kupi se kaj drugega sadja in ce je vsakemu kosilu osnova krompir in so ostali obroki na osnovi moke, potem se da, ker krompir in jabolka itak dobi, moka je pa pol evrcka na kilo.

Mi smo bili doma trije, za ozimnico je slo 90kg krompirja. Zdaj smo tudi trije, pojemo mooogoooooce 5kg krompirja na 2 meseca!

Meso se je podrazilo za vsaj 30%, sadje in zelenjava za 70%. Zdaj je meso v akciji na takih cenah ali visjih, kot so bile pred korono redne cene, sadje in zelenjava v akciji je pa drazja kot pred korono po rednih cenah.

Kislo zelje je cez euro, jabolka so 1.7€, prej so bila vedno pod euro, pomarance in mandarine so bile tudi pod €€, zdaj niti v akcijah niso toliko…

Jem lahko zelo enolicno in skoraj vsak dan isto hrano brez tezav, a potrebujem sadje in zelenjavo in meso poleg OH, tako da, ce grem ze na najcenejso tako sestavo prehrane, ne pridem skozi zgolj s 15€ na teden na osebo.

jaz ubistvu zapravim precej malo, jedilnik pa nekaj takega:

– zajtrk: 1dcl mleka, pest zmrznjenih borovnic, pol merice proteinskega praška (včasih dodam še 25g Popsov iz lidla)
– kosilo: 120g piščančjih prsi, 50g njokov, malo paradižnikove mezge/ 120g piščančjih prsi, 200g zmrznjene zelenjave / zelena solata s tuno / bučkina juha / kaj podobnega
– večerja: tortilja s tunino omako / kos pirinega kruha z namazom in piščančjimi prsi / bananin smoothie

pač realno to pride nekje 15-20e na teden.

p.s. piščanca kupujte (če imate možnost) v tuš cash & carry – jaz ga dobim 2.5kile za cca 10e (piščančja prsa), je pa treba iti dovolj zgodaj zjutraj, sicer gostinci vse poberejo 🙂

Robbie, ob tem nisi lacen? Res pojes zelo malo. Sklepam, da si odrasel moski. 1dl mleka za zajtrk? 50g njokov za kosilo (to je max 5njokcev tamalih kupljenih) ? In to pakengo pisc. prsi za 10eur imas kar za 21 kosil? Hmm

Odgovor na objavo uporabnika
sit, 05.02.2022 ob 08:11

Robbie, ob tem nisi lacen? Res pojes zelo malo. Sklepam, da si odrasel moski. 1dl mleka za zajtrk? 50g njokov za kosilo (to je max 5njokcev tamalih kupljenih) ? In to pakengo pisc. prsi za 10eur imas kar za 21 kosil? Hmm

Za moj želodec npr, se meni količinsko ne zdi premalo. Zdi se mi pa ogromno, ko berem tu gor dnevne jedilnike.

Ja, veliko debelo rit vzdrževat ni poceni. 15 evrov na teden prehrani samo skladno in zdravo telo.

Kako ne vidite, da avtor samo provockra. Z 15 € na teden se ne mores preživet, ce ješ samo zelje in krompir vsak dan. Serje tako, da smrdi do Portugalske.

Seveda LAHKO preživiš, imaš zgoraj izračun. Če daš samo za fižol 10 €, imaš za cel teden beljakovin precej nadpovprečno na dan, primerno celo za športnike. Krompir je pa še cenejši od fižola, če kupiš zraven za 5 € krompirja in vse poješ, imaš še velike viške kalorij zraven.

Če gledaš mesečno, se pa s 60 € že da tudi kaj bolj raznolikega kupit na zalogo in porazdelit (mal manj krompirja in fižola, ker z zgornjim imaš itak višek beljakovin in kalorij), pa znese potem 15 € na teden.

DA SE, ampak danes je folk razvajen in mora vse biti nabito z ojačevalci okusa, aromami in predpripravljeno. S tako hrano pa se za 15 € na teden RES NE PRIDE SKOZI.

Če greš na 15 € na teden, ti mogoče okus ne bo všeč, boš pa prehranjen in to orng.

Sem zenska:) 50g njokov ni tako malo, jaz si to dam v manjso skledo, pa potem zelenjava ki pride zraven..je cisto dovolj. Res je, da od mize ne vstanem z nabito polnim zelodcem, pa ko pojem obrok bi komot lahko se, ampak vem da bom cez 10min sita. Tako da se naceloma drzim tega.

Desperadodajka, 05.02.2022 ob 09:05

Ja, veliko debelo rit vzdrževat ni poceni. 15 evrov na teden prehrani samo skladno in zdravo telo.

Ti imaš veliko izkušenj s seštevanjem centov, ane?  Najemnina je prva, potem alkohol in kar ostane, je za tisto konzervo fižola in pol kile piščanca.

Ko sem bila debela, bi lahko jedla za 15€ na teden ali se manj.

Zdaj, ko sem suha, jem pa za 25€ na teden ali vec.

Robbie, 05.02.2022 ob 12:36

Sem zenska:) 50g njokov ni tako malo, jaz si to dam v manjso skledo, pa potem zelenjava ki pride zraven..je cisto dovolj. Res je, da od mize ne vstanem z nabito polnim zelodcem, pa ko pojem obrok bi komot lahko se, ampak vem da bom cez 10min sita. Tako da se naceloma drzim tega.

50g kuhanih ali svezih?

Jaz jih pojem 100-120g svezih, kaksna omakica in veliko solate. In se najem.

Ce bi jih jedla s prazeno/kuhano zelenjavo in kos mesa, bi verjetno tudi pojefla 50g svezih njokov, 100-120g surovo tehtanega mesa in vsaj 200g lahke zelenjave, prej 300, bi se pa nazrla.

Prenažiranje postaja drag hobi v teh časih in še dražji bo. Debele guze boste morale na petnajstevrsko dieto zelja in fižola, drugače kmalu ne bo več za elektriko in ogrevanje.

Fižol je po 6 € na kg!

Recepti, 04.02.2022 ob 16:04

Prosim Mone, ki se v sosednji temi hvalijo, da dajo za hrano 15€ na osebo na teden, da so tako prijazne in delijo recepte kaj jejo in to za vse 31dni v mesecu.
Najlepša hvala!

Mi jemo zelo raznoliko. 60€ na teden na 1 osebo, tako na hitro računico. Ribe in morski sadeži vsaj 2x teden. Redno kupim Jakobove pokrovače,lignje,morski list, skuše, tudi nekatere sladkovodne ribe in tudi v konzervi. Meso za pečenje,cvrtje/pohanje,za obare,za žar,za juho. Ananas,borovnice,banane,jabolka, hruške,pomaranče,mandarine,suhe marelice,rozine,suhe slive,indijske oreščke,pistacije,jajčevce,gomoljno zeleno,papriko,sveže zelje+ rdeče,kislo repo,kislo zelje,rdečo peso,gobe,,ohrovt,por,limone,brokoli,korenje,grah,olive,feferoni,kisle kumarice,vloženo papriko,stročji fizol,salame,sire,mleko smetane,jajca

Jemo tudi: žgance,polento,prežganko,cmoke,njoke,krompir na vse načine, ričet,makarone na drobtinah,obare,rižote.,.res vse jemo,nismo izbirčni. Kadar kuhamo kurjo juho,jemo za kosilo meso iz juhe drugega mesa ne.Tudi požeruhi nismo. Ničesar ne vržemo v smeti, znamo vse porabiti.

Pri raznoliki hrani ne prideš pod 60€ na teden na osebo. Pa lahko še tako spremljaš akcije in si šparoven.

Fižol je po 6 € na kg!

Ja, če se pustiš nategnit, je lahko tudi 20 € na kg. Diskontarji imajo fižol za manj kot 2,5 € na kg, spar tudi.

evo vam, 2,19 € na kg.

https://www.spar.si/online/fizol-pisani-s-budget-1kg/p/348544

Vi pač kupujte po 6 €, samo ne drugim pamet solit.

Ko sem bila debela, bi lahko jedla za 15€ na teden ali se manj.

Zdaj, ko sem suha, jem pa za 25€ na teden ali vec.

To nima nujno veze. Če lahko ti shujšaš samo tako, da začneš kupovat 2x dražjo hrano, ker so te naplahtali, da samo tako lahko shujšaš, je to tvoja naivnost, ne pa pravilo. Garantiram ti, da bi bila bolj suha, če bi za hrano zapravila 0 € na teden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close