Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prehrana psa

prehrana psa

Imamo seniorko, 3,5kg. Do zdaj je jedla pretežno brikete, a jih zavrača. Z zobmi vse ok, smo preverili, grize kosti, grize pasje grickalice brez problema, brikete noče več oziroma jih poje, ko že skoraj pada v nezavest od lakote. Nočem jo več hecat s temi briketi in sem ji začela kuhat.
Zanima me, če recimo 3,5kg pes poje 300g konzervo, naj bo tudi taka gramatura kuhane hrane?
Če ji dam 1/2 mesa, 1/4 zelenjave in 1/4 OH, je to ok?
Je za njo dovolj pasjih vitaminov, če ji dajem vitaminske priboljške?
Na kaj še naj pazim pri kuhani hrani?

ma ti se hecaš. 3,5 kg pes poje 300 g konzerve. omg. sej ga pitate k prašiča no.zelo nezdravo. naši imajo 5 in 7 kg in pojedo 200g, moj ima 8 kg in poje 250g, ter največji od očeta 30kg in poje 500g.

prosim te, preden ti pes umre od prenažrtja, da se posvetuješ z veterinarjem o količini hrane

Jaz bi se tudi naveličal, če bi jedel nonstop isto hrano. Idi k veterirnarju po nasvet, veš, tudi če si najboljši kuhar, ne moreš psu skuhati pravega obroka.

Polenta, riž, majce briketov, kakšna konzerva, sardine zamešane v makarone (ne pasje)………………… Skratka zelo mešano tu in tam nevsakdanje. Pes ne bo poginil, če ima mešano hrano. Zavrača le tisto česar ima preveč! Zelenjava iz goveje “župe” je za mojo višek priboljškov! Kdo bi jo razumel???☺☺☺

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Suha je, vitka, ne redi se. Vedno je bila prej suha, kot normalna. 300g konzervo ji razdelim na 3 obroke in pojedla bi še enkrat toliko, če bi ji dala, samo na konzervi piše, da je to količina za njeno težo.

Teža

psa

v kg

Dnevno priporočilo

v gramih

na dan

Teža

psa

v kg

Dnevno priporočilo

v gramih

na dan

4 kg
70 – 80
10 kg
135 – 150
6 kg
95 – 105
12 kg
150 – 165
8 kg
115 – 130

morala sem ti kopirati še tabelo veterine, ker sploh ne morem verjeti kaj delate iz psa

Hahaha, za mojo tudi 🙂 Obožuje zeleno in koren peteršilja 🙂
Rada ima sveže paprike in kumare, korenja pa ne mara, če ji ga zakamufliram, poje, drugače ga da na rob krožnika. Aja, pa sir, tega ima pa raje kot meso 🙂

mi imamo doma lesija in ima 27 kg. poje dve konzervi po 250g. se zelo veliko giblje, kaka 2x na dan. pri veterinarju smo vsaj 2x letno, kjer povedo, da ima ravno pravšnjo težo.

tako, da jaz ne verjamem, da bi tvoj pes, ki je skoraj 10x lažji pojedel 300g. tudi meni se zdi, da zelo pretiravaš. mogoče je zdaj vitka, ampak dolgo ne bo

http://www.royalcanin.si/predstavitev-izdelkov/predstavitev-izdelkov/izdelki-za-pse/size-health-nutrition/medium-linija-11-25-kg/medium-adult-7

tudi jaz sem šla gledat na vrečko kaj piše:

11 kg pes naj bi pojedel od 148-195g hrane dnevno, odvisno od aktivnosti. tvoj je 1/3 težak od teh 11kg, se pravi bi lahko pojedel le od 50-70g. mislim, da res nisi dobro prebrala navodil

v priponki tabela, približno taka je na večini konzervah

Briketov naj bi pojedla 50g na dan. To je bil njej lahko en obrok, sem ji razdelila na dva obroka po 30-35g.

Briketov naj bi pojedla 50g na dan. To je bil njej lahko en obrok, sem ji razdelila na dva obroka po 30-35g.[/quote] in kje jih ti dobiš potem 300? mislim še desetkrat toliko.

Uh, te konzerve imajo res veliko predpisano količino, pri drugih je skoraj sto gramov manj za velikost tvoje kuže. Možno, da zato, ker imajo razmeroma veliko mesa. Če misliš, da so te konzerve z velikim deležem mesa v redu za tvojo, potem tudi kuhaj po tem receptu, se pravi dve tretjini mesa, ostalo pa OH in zelenjava. Čeprav po mojem za seniorje je to kar malo preveč mesa.

Po moji izkušnji z mojim psom doma kuhane hrane poje skoraj še enkrat toliko kot briketov (merjeno v gramih), s tem da je ob domači hrani malček shujšal (je bilo tudi prav, da je – težave s kolki).

Še to, ker pišeš o konzervi – v eni je več kot 300 gramov vsebine, da ji ne bi zdevala cele konzerve!

3,5kg pes dobi dnevno skoraj za 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svoje teže hrane , zamisli se ti pri recimo 60kg kako bi bilo če bi pojedla 5-6kg dnevno .

Na njihovi strani sem naredila izračun za tvojega psa in mu daješ nekoliko preveč:

http://www.ziwipeak.com/moist-dog-food-ziwipeak-daily-dog-moist-cuisine/

Izračunalo je 250 gramov.

Briketov. Če pa daje kakšne manj kakovostne konzerve, kjer je vode 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali več, potem je pa 300g v bistvu zelo malo.

Pes naj bi pojedel hrane za 2 do 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} svoje teže, odvisno od sestave hrane in od aktivnosti psa. Za 3,5 kg psička bi bilo to npr. 15 dek dnevno. Pa če mogoče manjši rabijo več, računaš mogoče 20 dek. Od tega nekje 1/3 do 1/2 mesa, vključno s kakimi kitami ali koščkom maščobe, ostalo pa mešano, raznovrstno: zelenjava (razen čebule in zelja), sadje (razen grozdja), riž, testenine, razne kaše… Tudi malo skute, jogurta ali kaki jajčni rumenjak lahko dodaš, ali pa košček ribe… Skuhaš za 2 dni skupaj, potem pa spet za 2 dni neko drugo kombinacijo, da hrana ni enolična. Vključiš lahko tudi kaki ostanek od kosila, če ni preslan, preoster ali kako drugače neprimeren. Kako konzervico pa imaš doma za rezervo. Pri dovolj raznoliki hrani niti ne rabiš kakih posebnih vitaminskih dodatkov.

Še to, z briketov na svežo hrano preidi počasi. Lahko npr. brikete malo namočiš in zmešaš s svežo hrano in če bo to ok, lahko pri tem načinu ostaneš, lahko pa počasi brikete čisto opustiš.

Pa v bistvu niti kuhat ni treba. Zakaj le?

Hvala.
Tudi na tistem linku, ki ga je ena prilepila, sem izračunala, da naj bi pojedla 225g mokre hrane.

Drži. Skuhat je treba bolj ali manj tisto, kar predstavlja OH – se pravi riž, kaše itd.. Meso je komot lahko surovo, sadje itak, zelenjava pa kakor kdaj in kakor katera. Samo ker vem, da imajo ljudje dostikrat predsodke dajati psu surovo meso, je pa kuhano vseeno boljše od kake leve konzerve.

Drži. Skuhat je treba bolj ali manj tisto, kar predstavlja OH – se pravi riž, kaše itd.. Meso je komot lahko surovo, sadje itak, zelenjava pa kakor kdaj in kakor katera. Samo ker vem, da imajo ljudje dostikrat predsodke dajati psu surovo meso, je pa kuhano vseeno boljše od kake leve konzerve.[/quote]

Še nekaj bom vprašala: ker je zelo suha, je ok, če ji dam 100g mesa, 60-70g OH in enako sadja/zelenjave? Ali ji dam raje več OH in manj mesa?

Ne, v bistvu so meso, kite, maščoba, kože ipd. 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} obroka. Ne vem,od kje vam ideje, da se da psu makarone s polivko. V bistvu je treba dat meso z dodatki (min. oh, kakšna zelenjava, sadje…)

Makarone ji dam zelo redko, polivko pa sploh ne, ker omakic ji pa ne bom kuhala.

Makarone ji dam zelo redko, polivko pa sploh ne, ker omakic ji pa ne bom kuhala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close