Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehrambeni načrt

Prehrambeni načrt

Pozdravljeni,

Obračam se na vas, morda mi kdo lahko svetuje. Želela bi strokovnjaka, ki bi mi naredil prehrambeni načrt. Probala sem v fitnesu, ampak je šlo za dietni režim. Hitro me je minilo, kile so šle nazaj gor. Prav tako sem imela v tistem času težave v razpoloženju in sem se splošno slabše počutila. Zdravnica mi je na drugi strani dala prehrano in živila za hujšanje in hkrati polnovredne obroke. Tudi ni to to, ker je hrana zelo enostavna.
Pozna kdo koga, kakšne so cene in ali splob pri nas kdo svetuje Zdrav način prehranjevanja.
Da si zdrav, poln elana, da se pomlajšaš in da dobiš pravo energijo za vsak dan?

Hvala vsem za odgovore. S.

Začni si pripravljati zelenjavne sokove, ti tudi raztrupljajo in obnavljajo telo, tudi izgled bo mlajši….pij tudi sadne sokove seveda šveže iztisnjene.
lp

Hvala za nasvet. Imam sokovnik in veš, da ga dejasnko pogosto uporabljam. Bi pa želela prav strokovnjaka za prehrano. Vse, ki sem do sedaj kontaktirala imajo omejeno znanje. Jaz imam pa polno vprašanj in rabim takega, ki ima odgovore.
Npr. moja izkušnja, ki se mi je resno zamerila je Herbalife. Ne želim tega. Želim ”normalno” hrano in ne praškov in pač nekoga, s katerim se bom lahko pogovorila.

Se veselim novih predlogov!

Živjo, tudi sama sem jemala Herbalife pa mi je bilo vsakič slabo po njem, drugače pa sama menim, da veliko veš o tem kako se prehranjevati, da dobiš energijo in moč,… sama sem hodila večkrat k dietetiku ker sem rabila nasvete glede mojega prehranjevanja, sam mi je dal veliko jedilnikov po katerih sem se morala držati in si zapisovati kaj sem pojedla in ob kateri uri sem pojedla….sama mislim, da veš da je telesu dobro dajati sokz po malem se pravi 5 obrokov na dan, dva naj bosta topla, veliko sadja zelenjave 3-4 enote vskega…..mislim, da pri tebi ni problem da ne veš kako si narediti prehrambeni načrt, ker pomoje vse veš o prehrani in o tem kako se prehranjevati, vendar ni discipline in reda….tako je bilo tudi pri meni….moraš si zavedati, da ko začnemo z nekimi novimi režimi prhranjevanja telo šokiramo in samo telo potrebuje nekaj časa, da se navadi na vse skupaj in zato je človek kljub temu da se pravilno prehanjuje še vedno utrujen in brez moči….lahko pa tudi zaradi raztrupljanja, veliko ljudi ima zakisano telo in s tem ko se začne prehranjevati zdravo, brez sladkorja, bele moke, svinjine…v telesu zažene proces raztrupljanja zato je lahko telo tako šibko in brez energije ker se zdravi vse packarije…..sama ti lahko predlagam, da jej 5 renih obrokov, dva topla ali vsaj eden, vključi veliko pitja čaja, vode in pa sokovi zelenjavni ki krepijo organizem in mu vračajo moč. Lahko pa ješ tudi alke magari v kapsulah. In pa drži se reda! Imej obroke vsak dan ob isti uri, in ne obupaj daj čas telesu da se malce umiri in navadi na nek red….potem se ti energija, vitalnost in moč zagotovo povrnejo
lp

Hvala ti! A veš, da mi že tale debata daje motivacijo! No, me veseli, da nisem edina, ki ji praški niso pomagali, niti ustrezali. Kar se alg tiče, sem jih jemala kar nekaj časa, po obdobjih. In pa probiotike. Zdaj čakam na reishi, baje je dober za jetra in imunski sistem-sploh, če se bo razstrupljala. Razmišljam celo o postu na sokovih nekaj dni.
Res, dobila sem neko novo voljo! Hvala še 1x!

S.

Princip 5 manjši obrokov še zdaleč ni čudežna paličica za vse težave, pa tudi ni primeren za vsakogar.
Nekateri pač ne zmorejo jesti 5 krat na dan oz. jim ne paše. Govorim iz lastne izkušnje, ko sem kar nekaj časa vztrajala pri takem načinu prehranjevanja pa je bil čisti matr. Ni in ni šlo.

Potem sem začela malce bolj poslušati svoje telo, ki potrebuje samo tri konkretne obroke na dan. In se je počutje bistveno popravilo. Gre pa takole, za zajtrk polnovredni OHji (polnozrnat kruh, ovseni kosmiči …), kosilo, tudi konkretno (polovica porcije zelenjava, 1/4 OHji in 1/4 beljakovine), večerja (beljakovine in zelenjava). Med obroki občasno vzamem še kakšen kos sadja.

Ob taki prehrani jaz precej bolje funkcioniram kot ob stalnem mletju 5 krat na dan, konkretno se pa ne naješ niti enkrat v celem dnevu.

Pa s tem konkretno ne mislim, da se nabašeš do vrha in še čez, ampak, da se toliko naješ, da si jaz temu rečem ‘udobno sit’.

to da se meša OH in B že dolgo časa ne velja več.Pri uživanju B-beljakovin možgani dobijo signal, da morajo v želodec poslati še več kisline za razgradnjo B, kislina pa moti presnovo OH, oz. nevtralizira encime in fermente, ki jih potrebujemo za presnovo OH.Zato OH in B NIKOLI NI DOBRO KOMBINIRATI.
Kombiniramo zelenjavo in B-meso, ali pa zelenjavo in OH.Že samo na ta način bi ljudje malo shujšali in si prihranili marsikatero težavo.
To da mečemo v svoje telo vse živo in hkrati je približno tako, kot če bi v limonado dalo kalcijev karbonat, ki bi izničil limono- kislino in bi potem pili samo sladko vodo-KAKŠEN SMISEL IMA TO ????

Takole, pa se veliko gibaš? Meni ovseni kosmiči ne pašejo, jem pa koruzne. Sem pa velik sadjevc:)!

Ja hidrati in beljakovine, včasih gre vsak zase, včasih pa res ne.
Jozze hvala, dobra primerjava! Nekaj sem nabrskala na googlu, sem vtipkala prehrambeni načrt (kako se tega nisem prej spomnila) in bom jutri poklicala podjetje Nutricist in pa eno Jasno, ki sem jo našla na aktivni.si. Poročam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close